Bild 1 av 6

Wenngarn

Wenngarn
193 91 Sigtuna
08-599 293 30
info@wenngarn.se
www.wenngarn.se

Visa karta

Wenngarn

Sveriges äldsta bevarade brev från 1164 handlar om området Wenngarn, genom århundradena har Vasaätten, statsmän, riddare och riksråd bott och härskat på Wenngarn. Magnus Gabriel de la Gardies magiska slott och sköna barockpark är några pärlor på platsen där ett samhälle byggdes upp under 1900-talet kring Sveriges första alkoholistanstalt.

Wenngarn är idag ett levande bysamhälle anpassat efter människans behov och förutsättningar. En plats fylld av 1000 år av historia som kan göra skillnad för människor som lever, skapar och möts här. Ett levande samhälle där öppenhet och delaktighet är ledord. Wenngarn välkomnar boende, företagare och besökare som vill mötas, utvecklas och inspireras.

Wenngarn ligger endast 3 minuter från Sigtuna, 15 minuter Arlanda mittemellan Stockholm och Uppsala.

Besöka

Wenngarn är en slottsmiljö med aktiviteter för alla sinnen och åldrar och är alltid gratis att besöka. Wenngarns slott med barockpark är hjärtat i samhället och med utgångspunkt härifrån går det att uppleva 1000 år av ständig förändring, från 1200-talets borg, storgods på 1600-talet, alkoholistanstalt på 1900-talet till det moderna bysamhälle som formas idag. På ett levande område finns alltid något att uppleva.

Besök Wenngarn med familjen, vännerna eller kollegorna!

Några av våra aktiviteter under året:

  • Afternoon tea buffé på Slottet
  • Turridning på islandshäst
  • Träning på sportcenter
  • Guidade turer
  • Olika typer av öl och vinprovningar

Besök wenngarn.se för aktuella evenemang och öppettider eller ring oss 08-599 293 30 för mer information om vad som är på gång!

Läs mer: http://www.wenngarn.se/besok-wenngarn/

Mötas

Wenngarn är plats för stora som små möten. Vi kan erbjuda spännande miljöer och helhetslösningar med boende, möte, aktiviteter, mat och dryck från två personer upp till 500+.

Varför inte slottsmöte? Eller kick-off på Logen, styrelsemöte i Orangeriet, teamövning på hinderbanan, föreläsning i Disasalen, gruppövningar i vår konferensavdelning Smuttan, ölprovning i Bryggeriet, skattjakt i barockparken, middag på Anstalten, lunch på Dammstugan eller workshop i Maria Eufrosyne kammare?

Låt er inspireras av möjligheterna till exempelvis affärsmöte, konferens, föreläsning, kundevent eller vad just ni har tankarna på!

Ring oss så berättar vi mer, 08-599 293 32 eller maila bokning@wenngarn.se

Se filmen och upptäck mer: www.wenngarn.se/moten

Äta

Mat och dryck är något av det viktigaste i våra liv, på Wenngarn finns många sätt att njuta av det.

Slottscafé

Cafét är öppet varje dag, året om. Här serveras hembakta godsaker och lättare förtäring. På sommaren serveras den populära kakbuffén och på vintern afternoon-tea.

Dammstugan vedugn

Här bakas vedugnsbakade pizzor på ekologiskt mjöl från Saltåkvarn och närproducerade råvaror så långt det går. Kom in, ta det lugnt och njut av våra pizzor och ett spännande utbud av öl och vin.

Restaurang Anstalten

Här serveras svensk mattradition. Från slottets köksträdgård, där frukt och grönt odlats i sekler, får vi säsongens primörer – endast förbokning.

Wenngarns bageri

Nybakat bröd, frukost, kaffe eller beställ tårtan till födelsekalaset. Den lilla gårdsbutiken i bageriet erbjuder enklare dagligvaror såsom mjölk mm.

Wenngarns slottsbryggeri och musteri

På området finns idag ett bryggeri och musteri som producerar drycker med historia på Wenngarn. Lär dig mer om ölbryggning, gå på ölprovning eller kom med dina äpplen och gör egen äppelmust. Kontakta oss för mer info!

Öppettider och bordsbokning ring oss på 08-599 293 30 eller besök wenngarn.se

Leva & skapa

Wenngarn är ett litet modernt bysamhälle och har alla delar av ett samhälle, boende, arbetsplatser och aktiviteter.

Företagscenter

I Betongfabriken har ett flexibelt företagscenter växt fram. Arbetsplatser för dig som kanske inte vill pendla in till stan varje dag, har kontoret i bilen, i behov av en representativ miljö nära Arlanda eller kanske jobbar hemifrån.

Träning och hälsa

Att må bra är en viktig del i allas liv. En balans mellan träning, arbete, familj och livets goda brukar vara definitionen av att må bra. På Wenngarn går det att njuta av alla delar.

Wenngarn sportcenter ligger i betongfabriken i anslutning till företagscentret. Här finns ett modernt gym på stor yta med utrustning från Eleiko, gruppträningar mm.

Här finns även en hinderbana och utegym för den som vill utmana sig själv!

Bostäder och förskola

På Wenngarn bor cirka 500 personer i hyresrätter, bostadsrätter, egna hem och villor. Här finns förskola med 40 platser i Betongfabriken. En härlig plats att bo på!

Livets festligheter

Det är viktigt att fira i livet! På Wenngarn kan ni gifta er, fira födelsedagar, anordna kick-offer och fester samt mycket mer.

För mer information, ring oss på 08-599 293 30 eller gå in på www.wenngarn.se

Se filmen: http://www.wenngarn.se/om-oss/

Hållbarhet

Tillsammans för en hållbar destination 

Under 2009 tog Sigtuna ett gemensamt beslut om att arbeta för att bli Sveriges första hållbara destination. Hotellen och konferensanläggningarna gick tillsammans i ett gemensamt projekt och som ett första steg beräknade man sina klimatutsläpp och kompenserade dessa genom projekt som minskade utsläppen som inte kan undvikas.

Tillsammans med övriga deltagande anläggningar kompenserar vi i ett projekt i Malawi. Träd planteras genom en metodik certifierad av Plan Vivo. Genom trädplanteringen tas koldioxid motsvarande den mängd som släppts ut under 2011 upp. Trädplanteringen bidrar också till den lokala biologiska mångfalden och den sociala utvecklingen i området.

Arbetet för att bli en hållbar destination innebär att vi inte bara jobbar med klimatfrågan.  Alla anläggningar kommer framöver att enbart servera ekologiskt kaffe och arbete pågår för att alla besökare med elbil ska kunna ladda sin bil hos oss – ett flertal anläggningar erbjuder redan laddstolpar.

Handlingsplaner för att minska klimatpåverkan har upprättas och åtgärder vidtas efterhand.

Klimatrapport Wenngarn Hotell & Konferens 2016
Klimatrapport för hela destinationen 2016
Ekokvitto 2016

Klimatrapport Wenngarn Hotell & Konferens 2015
Klimatrapport för hela destinationen 2015
Kaffe- och mjölkkvitto 2015

Klimatrapport Wenngarn Hotell & Konferens 2014
Klimatrapport för hela destinationen 2014
Kaffe- och mjölkkvitto 2014

Läs mer om hållbarhetsprojektet på hallbardestination.se

Lämna en kommentar