Bild 1 av 4

Visa karta

Sverigetaxi

Service, kvalitet och mångfald

 3000 engagerade män och kvinnor från 55 olika nationer har från sina respektive kulturer starkt bidragit till den positiva utveckling som Sverigetaxi haft ända sedan starten 1994.

 Ursprungligen ägdes bolaget (som tidigare hette Taxi 020) av sina transportörer men sedan 2008 är Taxi 020 en del av Cabonline Group en koncern med ca 7 000 bilar. Cabonline Group är Europas ledande teknik och serviceleverantör till taxibranschen med en teknik som förenklar processen för åkerier, förare och kunder. Koncernen omsätter årligen 5 miljarder kr och är därmed bland de 250 största företagen i Sverige.

Sverigetaxi finns idag över hela landet, från Ystad i söder till Kiruna i norr. Våra starkaste kännetecken är den gula färgen samt vårt aktiva miljöarbete. Senast 2025 ska vi vara fossilfria! Sverigetaxi har ett brett utbud av tjänster och vänder sig till alla som åker taxi, oavsett privat, i tjänsten eller via färdtjänst, skol- och handikappresor.

När du bokar med Sverigetaxi-appen får du alltid ett fast pris på din resa – innan du bokar den. Självklart lägger vi in alla eventuella rabatter och kan också koppla dina resor till ett konto för fakturering. Via appen har du också ständig tillgång till alla tidigare resor, plus att den ger dig en tydlig överblick över dina förbokade resor.

Idag kan du boka resor i 206 orter i Sverige samt 5 orter i Norge via appen. Resor som också med fördel kan integreras i vårt affärsresesystem som innehåller en rad innovativa funktioner. Exempelvis kan appen och webbokningsystemet tala om när hämtningen behöver ske om du är osäker på hur lång tid resan kommer att ta. Eventuell resepolicy kan integreras i systemet och det går att lägga in olika kostnadsställen – exempelvis på projektbasis – samt att få ut statistik över kostnader och miljömål som koldioxidutsläpp med mera.

Kontakta oss gärna på: 

Telefon 08-121 42 020

Miljöbilar

Från skitbilar till miljötaxi på rekordtid. Vi hade en vision och uppnådde målet. Nu tar vi nästa steg.

2005 satte vi målet att minst 80 % av våra taxibilar skulle vara miljöbilar år 2010. Med miljöbilar menar vi fordon som släpper ut mindre än 120g koldioxid.

Vi uppnådde vårt mål med miljötaxi och har under resans gång höjt ambitionen och försöker ständigt komma ännu lägre än 120g.

Det gör vi genom att kontinuerligt leta fordon med ännu mindre utsläpp, tex fordon som drivs på biogas.
För att lyckas med detta krävs också en större medverkan från samhället vad avser utbyggnaden av tex gasmackar. Tillgången på biogas måste bli bättre.

Vår vision är naturligtvis att bedriva verksamheten utan några utsläpp alls, det vill säga miljötaxi med 0 utsläpp. Som enda taxibolag deltog vi i Stockholm Stads upphandling av elbilar. Vi är nu det enda taxibolaget med en eltaxi i trafik. Tillsammans med utvalda samarbetspartners avser vi att testa och lära oss mer om dessa fordon. Tillgången på el är mycket god likaså är infrastrukturen avseende eluttag mycket god.

Vårt miljöengagemang har inte bara påverkat miljö till det bättre utan också stärkt vårat varumärke vilket i sin tur genererat nya spännande kunder.

TaxiGuide

TaxiGuide är en taxichaufför som kör guidade turer i sin taxibil. Stockholm har många besökare – inte minst under sommaren – och de vill hinna se så mycket som möjligt av vår vackra stad. Då är det praktiskt med en legitimerad taxiguide som kan berätta om staden och som kan köra gästerna mellan olika besöksmål.

En guidad tur på en timme kostar 550:- för upp till fyra passagerare, alltså obetydligt mer än vad vår nuvarande tidstariff ligger på. Dessutom får man i taxiguides sällskap rabatt vid inträden på t.ex. Slottet, eftersom vi taxiguider själva också kan guida inne på muséerna.

Man får en professionell och mycket prisvärd guidning i stan, anpassad efter sina önskemål. Man kan ställa frågor och få svar. De flesta av våra taxiguidebilar kör också färdtjänst vilket innebär att vi kan ta kunder med rullstol eller rullator. Framförallt får man ett mycket personligt intryck och minne av sitt besök i Stockholm.

Du bokar din egen personliga TaxiGuide genom att ringa vårt taxiguidenummer på 08-24 25 55.

Priser

Sverige är ett av få länder i världen som har en avreglerad taximarknad. Det betyder bland annat att prissättningen är fri så länge man upplyser eventuella kunder om priset i taxin.

Enligt lag ska alla bilar ha en tydlig dekal på bakre sidorutorna som visar bilens dyraste pris. Priset som ska visas (”Jämförpriset”) ska avse en resa på 10 km som tar 15 minuter, och ”normalpriset” för de större seriösa bolagen pendlar mellan 280 – 330 kronor.

Har man åkt taxi och känner att det kanske blev för dyrt finns det tyvärr inga möjligheter för kunden att vända sig till någon rättslig instans för att klaga. Om ovan nämnda pris står med på sidorutan har man som kund accepterat detta. Därför uppmanar vi alla att verkligen titta på de bakre sidorutorna efter ett jämförpris. Ligger detta pris på ovan de nivåer som tidigare nämnts bör man tänka både en och två gånger innan man sätter sig i den bilen.

Många bolag tillämpar fasta priser till/från Arlanda. Taxi 020 tar i dagsläget 295 kr mellan Arlanda och Sigtuna för 1-4 personer och 445 kr för 5-8 personer.

Lämna en kommentar