Bild 1 av 5

Svenska Kyrkan Märsta

Bragegatan 3
195 03 Märsta
08-594 408 40
marsta.pastorat@svenskakyrkan.se
www.svenskakyrkan.se/marsta

Visa karta

Välkommen till Svenska kyrkan i Märsta

Hos oss finns en stor och blandad verksamhet i våra fyra församlingar och ett rikt gudstjänstliv. Bland annat har vi sju medeltida kyrkor. Odensala kyrka med sina fina medeltida vägg- och takmålningar är en av de mest sevärda.

Svenska kyrkan i Märsta består av fyra församlingar, Husby-Ärlinghundra, Valsta, Norrsunda och Skepptuna församlingar. I församlingarna bor det sammanlagt ca 30 000 människor varav drygt 17 000 tillhör Svenska kyrkan. Husby-Ärlinghundra församling är den största församlingen med centralorten Märsta. Valsta församling är en mångkulturell församling med livlig verksamhet. Norrsunda och Skepptuna församlingar är mindre landsortsförsamlingar där kyrkan har en mycket central roll.

Du behöver inte gå särskilt långt för att få reda på vad som händer i våra församlingar. Titta in på hemsidan www.svenskakyrkan.se/marsta för att se allt spännande. I våra kyrkor och församlingshem kan du också hämta våra terminsprogram som beskriver allt ifrån körverksamheten till soppluncherna.

Som medlem i Svenska kyrkan gör du skillnad. Du bidrar till arbetet för alla människors lika värde. Att tillhöra Svenska kyrkan innebär att du både tar emot en gåva och delar med dig. Du är en viktig del i ett stort sammanhang. Såväl lokalt som internationellt gör du som medlem skillnad för många människor.

Lämna en kommentar