Bild 1 av 3

Stiftelsen Mälargården

Hertigvägen 5
193 21 Sigtuna
+46859493630
info@malargarden.se
www.malargarden.se

Visa karta

Mälargården

Välkommen till Mälargården  – Anläggningen är även helt anpassad för dig med rörelsehinder.

Mälargården  är beläget i det natursköna Sigtuna (c:a 2 km till centrala delarna) nära Mälaren och möjlighet till bad. Anläggningen ligger nära Arlanda och endast 40 km norr om Stockholm och 35 km från Uppsala.

Mälargården byggdes på 1970-talet och är speciellt anpassat för rehabilitering av personer med fysiska funktionshinder.Det innebär att alla delar av anläggningen, inklusive omgivningen, är anpassade för gäster med rörelsehinder.

Det finns stigar anpassade för rörelsehindrade såväl runt omkring Mälargården som till Sigtuna och badstrand vid Mälaren.

Det finns två stugor med självhushåll att hyra på området.

Mälargården är rök- och djurfri.

 

 

Mälargården är samtidigt ett rehabiliteringscenter. Parallellt med stuguthyrnings-verksamheten pågår således aktivt rehabiliteringsarbete med gäster. Stuggäster har tyvärr inte tillgång till rehabcentrets faciliteter.

Övriga gäster, som önskar övernattning på vår handikappanpassade anläggning, tas emot i mån av plats

Stiftelsen Mälargården Rehabcenter

Till Mälargården kommer patienter i alla åldrar, med olika skador/sjukdomar. Mälargården har avtal gällande neurologisk rehabilitering (stroke, post-polio, Parkinson, MS), onkologisk rehabilitering, lymfödem behandling samt rehabilitering vid astma/KOL.

Stiftelsen startade sin verksamhet på tidigt 1970-tal med inriktningen på polio och trafikskadade. Det är glädjande att vi numer kan erbjuda rehabilitering i denna vackra och rogivande miljö till betydligt fler personer med olika sjukdomar eller funktionshinder. Det finns varmvattenbassäng för träning och avslappning, modernt utrustat gym och bastu. Du bor i enkelrum med dusch och WC.
Mälargården lagar all mat från grunden och har egen kökspersonal. Naturligtvis lagas alla typer av specialkoster.

Mälargårdens personal jobbar enligt en devis: Patienten/gästen i centrum. Din nöjdhet är av yttersta vikt för oss.

Passa på att njuta av Mälargårdens vackra omgivningar. Mälaren och ”Hälsans stig” finns att tillgå på nära håll liksom skogen med motionsspår. Sigtuna är Sveriges första stad och ger möjlighet till många trevliga utflykter.

Mälargården Rehab Center har ett multimodalt kompetent rehabiliteringsteam bestående av läkare, sjukgymnast, arbetsterapeut, dietist, kurator, sjuksköterska, undersköterskor, logoped, rehabiliteringsassistent, psykolog och fritidsledare som tillsammans med patienten arbetar fram ett individuellt rehabiliteringsprogram för vistelsen.

Har både internatrehabilitering och dagrehabilitering.

För att komma till Mälargården på rehabilitering måste du ha remiss och godkänt betalningsansvar. Mälargården tar även emot privatbetalande.

Läs mer på www.malargarden.se

Lämna en kommentar