Bild 1 av 4

Steninge slottsby

Steninge Slottsväg 141
195 91 Märsta
+46859259500
info@steningeslottsby.se
steningeslottsby.se

Visa karta

Steninge slott

Upptäck Steninge slottsby! Slottsbyn består av Stenladan, det vackra Steninge slott från 1705 och den intilliggande barockparken. I Stenladan ryms butiker, restaurang och kafé i en vacker historisk miljö.
Här kan du enkelt spendera en dag genom att shoppa, promenera och äta gott och det finns gott om utrymmen för lek och spring och här är även hundar välkomna.

I Steninge slottsby anordnas året runt olika evenemang. Exempel är Barnens nationaldag den 6 juni, Skördedagar i september och Sveriges största inomhusjulmarknad i Stenladan.
Under de närmaste åren växer dessutom det nya Steninge slottsby fram med bostäder och ett nytt torg kring Stenladan.

På Steningekompaniet hittar du det mesta för hemmet och köket. Här finns ett stort utbud av glas, porslin och en hel del hemtextil från många kända varumärken.

Posh Living 700 kvadratmeter ren inspiration för dig och ditt hem. Soffor, bord, stolar, mattor, tyger, inredningsdetaljer, kläder och mycket mer.

Steninge Country Living erbjuder en unik blandning av kläder och accessoarer för både män och kvinnor. Här finner du varumärken som Barbour, Dubarry, Chevalier, Gardeur och Y.A.S.

Trädgårdsmästeriet
är en trädgårdsbutik och handelsträdgård. Här hittar du vackra blommor, plantor, träd, kransar, växter och arrangemang.

Steninge Bruk
Steninge Bruk serverar dagligen vällagad lunch, hembakade bakverk, bullar, och bröd i den vackra Steningemiljön både inom- och utomhus. Deras specialitet är grillade rätter som tillagas direkt över elden i restaurangen.
På helgerna serveras en härlig brunch.

Stenladan håller öppet varje dag året runt:
vardagar kl. 11–18
helger kl 10–17.

Guidade turer

Steninge Slott kallas för den karolinska herrgårdskulturens finaste och mest fulländade smycke!! Slottet är vackert beläget vid Mälaren, sydost om Sveriges äldsta stad, Sigtuna.

Platsen valdes både av estetiska skäl och för de goda vattenförbindelserna med huvudstaden.
Steninges historia sträcker sig ända tillbaka till 1200-talet, men epokerna med familjerna Gyllenstierna (1649 – 1735) och von Fersen (1736 – 1839) har satt de djupaste spåren i Steninges historia.

Drottningflygeln och biljardflygeln uppfördes 1685 – 1687. Änkedrottningen Hedvig Eleonora hade sin sovkammare i Drottningflygeln när hon var på besök hos Steninges byggherre Gyllenstierna.

En auktoriserad Steningeguide berättar om Steninges fantastiska historia. Vi får bland annat se Sfinxallén, Von Fersen monumentet, Stenladan, den fantastiska parken och slottet från utsidan.
Vi får höra om kärlekshistorier och spännande personer ur Steninges historia.

Tid: 1 timme. Pris: 2 495 inkl. moms/grupp

Guideturen bokas via Sigtuna Museum på 

guidadvisning@sigtuna.se

Telefonnummer:08-591 266 70

 

Kombinera gärna ditt besök på Steninge med shopping i Steninge Slottsgalleria och lunch eller kaffe på Steninge Bruk, för bokning av mat ring 08- 592 594 60.

Shopping

Steninge slottsgalleria ligger vackert på Steninge slotts ägor med Mälaren som fond. Här samsas heminredning med kultur och restaurangverksamhet i en unik historisk miljö. Här kan du njuta av en god lunch och shoppa i den vackra stenladugården som ritades av Claes Adelsköld, Steninges ägare mellan åren 1867 och 1873. Ladan byggnadsminnesförklarades 1979.

Steningekompaniet

Här finns du allt för hemmet och ett stort utbud av glas, porslin & köket från de flesta kända leverantörerna. Hos oss finner du även våra egna ljus, Steninges egna tesorter samt honung. Vi har även Sveriges största inomhusjulmarknad med allt vad julen har att erbjuda. Läs mer om oss här

Tel: 08-590 90 530, info@steningekompaniet.se

Trädgårdsmästeriet Steninge.

Vi på Trädgårdsmästeriet står redo med vackra blommor, plantor, träd, kransar, växter och arrangemang.

Varmt välkomna önskar Trädgårdsmästarna David och Irina!

Tel: 08-592 527 01

Lämna en kommentar