Bild 1 av 4

Skoklosters slott

746 96 Skokloster
+46 8 402 30 60
skokloster@lsh.se
skoklostersslott.se

Visa karta

Skoklosters slott

Skokloster – Carl Gustaf Wrangels slott vid Mälarens vatten

Möt den svenska stormaktstiden – i en av Europas mest suggestiva och häpnadsväckande miljöer. Skimrande praktföremål och triviala ting, lyx och vardag i fältherrens bostad.

Bättre än på de flesta ställen vet man här vilka som har tillverkat, brukat och beundrat de välbevarade inredningarna och föremålen. Skoklosters slott är det största privatpalats som någonsin har byggts i Sverige. Bland Europas slott är det enastående.

Skoklosters slott ligger ca 30 minuters bilfärd från Sigtuna stad.

 

Slottscaféet

Slottscaféet drivs av Gill och Tommy Schröder. Det är inrymt i de rum som på 1700-talet kallades ”Lilla Köket”. Här serveras nybakat kaffebröd, smörgåsar och hemlagade luncher. Välj att sitta inne i det gemytliga gamla köket under 1600-talsvalven eller utomhus i lindarnas skugga med utsikt över Mälaren.

Öppettider

ÖPPETTIDER 2017

Slottet är säsongsöppet fr om maj t o m september. Därutöver i samband med särskilda evenemang som programaktiviteter, sportlov, påsken, höstlov och advent. För aktuella öppettider, klicka här.

Öppet året runt för bokade grupper

Grupper är varmt välkomna att boka visningar och andra arrangemang året runt, både dag- och kvällstid. Maximalt antal personer per visningsgrupp är 25 st, men flera grupper kan få guidad visning i slottet samtidigt.

Lämna en kommentar