Bild 1 av 5

Sigtunastiftelsen Hotell & Konferens

Manfred Björkquists allé 4
193 22 Sigtuna
+46 8 592 589 00
info@sigtunastiftelsen.se
www.sigtunastiftelsen.se

Visa karta

Sigtunastiftelsen

Sigtunastiftelsen är platsen för alla dina dagar. Konferensdagar, semesterdagar, högtidsdagar, bröllopsdagar eller vilodagar. I en unik miljö, inspirerad av italienska kloster och medeltida Vasaborgar, har människor mötts i snart hundra år. Den öppna, kreativa och rofyllda atmosfär som präglar platsen är inte lätt att beskriva men desto mer spännande att upptäcka. Sigtunastiftelsen Hotell & Konferens ligger i centrala Sigtuna stad med promenadavstånd till Mälaren och Stora gatans små caféer och butiker. Med bara femton minuter från Arlanda och mindre än en timme till Stockholm har du alltid nära till resten av världen.

Sigtunastiftelsen, en plats för insikt och utsikt.

Konferens och möten

Sigtunastiftelsen har närmare hundra års erfarenhet av att arrangera möten. Här finns alla de moderna faciliteter som krävs för en lyckad konferens kombinerat med en atmosfär som stimulerar till både kreativitet och eftertanke. Sigtunastiftelsens största konferenslokal Stora salen kan ta emot 180 personer i biosittning och det finns även gott om konferensrum och grupprum för mindre sällskap. Den tid som inte ägnas åt konfererande kan förgyllas med kulinariska upplevelser i matsalen, guidade visningar av Sigtunastiftelsens intressanta historia, en stunds lunchtystnad i Refugiet eller kanske en kajaktur på Mälaren. Läget, 15 minuter från Stockholm Arlanda flygplats, gör Sigtunastiftelsen till en idealisk mötesplats även för långväga gäster. Sigtunastiftelsen är Svanenmärkt och tillhör branschorganisationen Svenska möten.

Mejla gärna din förfrågan till bokning@sigtunastiftelsen.se

Hotell och restaurang

Sigtunastiftelsen ligger i centrala Sigtuna med fem minuters promenad till Mälarens strand. Hotellet erbjuder 62 rum med 94 bäddar, var och ett inrett med personlig prägel. Stor frukostbuffé serveras varje morgon och restaurangen erbjuder även lunch och middag under vardagar samt utvalda helger. Sigtunastiftelsen sätter en ära i att laga mat med omtanke om både smaklökar och miljö. Kockarna väljer råvaror efter säsong och närproducerat så långt det är möjligt.

Restaurangen är öppen måndag till lördag 15 – 22. Bordsbokning 08 592 589 19 eller bokningen@sigtunastiftelsen.se

Sigtunastiftelsen arrangerar även olika typer av vinprovningar och grillkvällar vid flera tillfällen under året.

Fest och bröllop

Fest & bröllop
Sigtunastiftelsen är en underbar plats för fest och bröllop. Här finns allt samlat på ett och samma ställe och den unika miljön ger alla möjligheter att sätta en egen prägel på högtidsdagen. Sigtunastiftelsens kapell, friluftskyrka och Rosengården lämpar sig väl för både bröllop och dop och i matsalen alldeles intill finns gott om utrymme för festliga middagar. Hotellet rymmer upp till 92 bäddar för övernattande gäster. Stora fester kräver god planering, Sigtunastiftelsen erbjuder därför alltid personliga visningar vid förfrågan. Kontakt för fest & bröllop: bokningen@sigtunastiftelsen.se eller +46 8 592 589 00

Kulturprogram & retreater
Sigtunastiftelsen är ett levande kulturcentrum med konserter, författarmöten, skrivarkurser, föreläsningar och konstutställningar under hela året. Här finns också Sveriges största privata bibliotek och klipparkiv som är tillgängligt för alla besökare. Sigtunastiftelsen anordnar även retreater under några veckoslut höst och vår med meditation och avkoppling i gemensam tystnad. På sigtunastiftelsen.se kan du anmäla dig till retreater och kulturprogram.

Retreat

Sigtunastiftelsens refugium erbjuder tystnad, meditation och avspänning, rum för tankar, tro och längtan, och för att bara vara.

För mer information, se här

Hållbarhet

Vår omvärld såg helt annorlunda ut 1917 då Sigtunastiftelsen invigdes. Stiftelsens ägor omfattade då även ett jordbruk med både djur och odlad mark. Det fanns en god jordmån här vilket 1925 gav Sigtunastiftelsen ”Hederspris och första pris för frukt” vid en trädgårdsutställning i Uppsala. Egna kuskar hämtade gäster och konferensdeltagare med hästskjuts vid stationen i Märsta.

Tiderna förändras. Samhällsutvecklingen har lett oss mot stordrift, decentralisering och globalisering och fört oss långt bort från den självförsörjande enhet som Sigtunastiftelsen en gång utgjorde. Tankar och uppfattningar om miljön förändras.

Sigtunastiftelsen har länge arbetat med aktuella och brännande miljöfrågor, och är sedan 2001 Svanencertifierad.

Rent konkret innebär det att Hotell- & Konferensdelen:

• har ett energisparande värmesystem på rummen
• har ”grön el” i våra ledningar och ”grön” fjärrvärme
• har lågenergilampor i många armaturer och timers på vissa apparater
• har närvarostyrd belysning på allmänna WC
• har snålspolande duschmunstycken på alla gästrum
• har vattenkylare i konferenslokalerna kopplade direkt till vårt vattensystem
• serverar eget kylt och/eller kolsyrat vatten i matsalen
• källsorterar i tolv fraktioner och som gäst kan du sortera både i gästrummet och i konferenslokalen
• serverar KRAV-märkta råvaror på frukostbuffén
• köper in och serverar Fairtrade-märkta produkter så långt det är möjligt
• köper vissa närproducerade produkter där alternativ finns
• har minskat antalet leverantörer
• har slutit ett miljöbilsavtal med Taxi 020
• tar miljöhänsyn vid alla typer av inköp

Ett ytterligare steg i vårt engagemang för en hållbar utveckling är vårt medlemskap i Föreningen för Rättvisemärkt.

Och vi är från och med 2010 en klimatneutral organisation, enligt kriterierna i handlingsprogrammet Klimatneutralt företag. Detta innebär att vi kontinuerligt beräknar verksamhetens klimatpåverkan, inför åtgärder för att minska denna påverkan samt att de utsläpp som verksamheten medför kompenseras genom investeringar i FN-certifierade så kallade CDM-projekt (Clean Development Mechanism).

Klimatrapport Sigtunastiftelsen Hotell & Konferens 2016
Klimatrapport för hela destinationen 2016
Ekokvitto 2016

Klimatrapport Sigtunastiftelsen Hotell & Konferens 2015
Klimatrapport för hela destinationen 2015
Kaffe- och mjölkkvitto 2015

Klimatrapport Sigtunastiftelsen Hotell & Konferens 2014
Klimatrapport för hela destinationen 2014
Kaffe- och mjölkkvitto 2014

Klimatrapport Sigtunastiftelsen Hotell & Konferens 2013
Klimatrapport för hela destinationen 2013
Kaffe- och mjölkkvitto 2013

Klimatrapport Sigtunastiftelsen Hotell & Konferens 2012
Klimatrapport för hela destinationen 2012
Kaffe- och mjölkkvitto 2012

Klimatrapport Sigtunastiftelsen Hotell & Konferens 2011
Klimatrapport för hela destinationen 2011

Läs mer om hållbarhetsprojektet på hallbardestination.se

Lämna en kommentar