Bild 1 av 4

Sigtunastiftelsen Hotell & Konferens

Manfred Björkquists allé 4
193 22 Sigtuna
+46 8 592 589 00
info@sigtunastiftelsen.se
www.sigtunastiftelsen.se

Visa karta

Sigtunastiftelsen

Sigtunastiftelsen är platsen för alla dina dagar. Konferensdagar, semesterdagar, högtidsdagar, bröllopsdagar eller vilodagar. I en unik miljö, inspirerad av italienska kloster och medeltida Vasaborgar, har människor mötts i snart hundra år. Den öppna, kreativa och rofyllda atmosfär som präglar platsen är inte lätt att beskriva men desto mer spännande att upptäcka. Sigtunastiftelsen Hotell & Konferens ligger i centrala Sigtuna stad med promenadavstånd till Mälaren och Stora gatans små caféer och butiker. Med bara femton minuter från Arlanda och mindre än en timme till Stockholm har du alltid nära till resten av världen.

Sigtunastiftelsen, en plats för insikt och utsikt.

Konferens och möten

Sigtunastiftelsen har närmare hundra års erfarenhet av att arrangera möten. Här finns alla de moderna faciliteter som krävs för en lyckad konferens kombinerat med en atmosfär som stimulerar till både kreativitet och eftertanke. Sigtunastiftelsens största konferenslokal Stora salen kan ta emot 180 personer i biosittning och det finns även gott om konferensrum och grupprum för mindre sällskap. Den tid som inte ägnas åt konfererande kan förgyllas med kulinariska upplevelser i matsalen, guidade visningar av Sigtunastiftelsens intressanta historia, en stunds lunchtystnad i Refugiet eller kanske en kajaktur på Mälaren. Läget, 15 minuter från Stockholm Arlanda flygplats, gör Sigtunastiftelsen till en idealisk mötesplats även för långväga gäster. Sigtunastiftelsen är Svanenmärkt Sigtunastiftelsen är Svanen- och KRAVmärkt och följer alla rekommendationer från Folkhälsomyndigheten för att skapa trygga möten.

Mejla gärna din förfrågan till bokning@sigtunastiftelsen.se alt 08-59258900

Hotell och restaurang

Sigtunastiftelsen ligger i centrala Sigtuna med fem minuters promenad till Mälarens strand. Hotellet erbjuder 62 rum med 94 bäddar, var och ett inrett med personlig prägel. En generös hotellfrukost ingår alltid i hotellrumspriset och restaurangen erbjuder även lunch och middag under vardagar samt utvalda helger. Sigtunastiftelsen sätter en ära i att laga mat med omtanke om både smaklökar och miljö. Kockarna väljer råvaror efter säsong och närproducerat så långt det är möjligt.

Restaurangen är öppen onsdag till lördag 15-21. Se Evenemang för aktuella erbjudanden.
Bordsbokning info@sigtunastiftelsen.se samt 08-59258900

Sigtunastiftelsen arrangerar även olika typer av vinprovningar och grillkvällar vid flera tillfällen under året.

Fest och bröllop

Fest & bröllop
Sigtunastiftelsen är en underbar plats för fest och bröllop. Här finns allt samlat på ett och samma ställe och den unika miljön ger alla möjligheter att sätta en egen prägel på högtidsdagen. Sigtunastiftelsens kapell, friluftskyrka och Rosengården lämpar sig väl för både bröllop och dop och i matsalen alldeles intill finns gott om utrymme för festliga middagar. Hotellet rymmer upp till 94 bäddar för övernattande gäster. Stora fester kräver god planering, Sigtunastiftelsen erbjuder därför alltid personliga visningar vid förfrågan. Kontakt för fest & bröllop:info@sigtunastiftelsen.se samt
08-59258900

Kulturprogram & retreater
Sigtunastiftelsen är ett levande kulturcentrum med konserter, författarmöten, skrivarkurser, föreläsningar och konstutställningar under hela året. Här finns också Sveriges största privata bibliotek och klipparkiv som är tillgängligt för alla besökare. Sigtunastiftelsen anordnar även retreater under några veckoslut höst och vår med meditation och avkoppling i gemensam tystnad. På sigtunastiftelsen.se kan du anmäla dig till retreater och kulturprogram.

Retreat

Sigtunastiftelsens refugium erbjuder tystnad, meditation och avspänning, rum för tankar, tro och längtan, och för att bara vara.

För mer information, se här

Hållbarhet

Vår omvärld såg helt annorlunda ut 1917 då Sigtunastiftelsen invigdes. Stiftelsens ägor omfattade då även ett jordbruk med både djur och odlad mark. Det fanns en god jordmån här vilket 1925 gav Sigtunastiftelsen ”Hederspris och första pris för frukt” vid en trädgårdsutställning i Uppsala. Egna kuskar hämtade gäster och konferensdeltagare med hästskjuts vid stationen i Märsta.

Tiderna förändras. Samhällsutvecklingen har lett oss mot stordrift, decentralisering och globalisering och fört oss långt bort från den självförsörjande enhet som Sigtunastiftelsen en gång utgjorde. Tankar och uppfattningar om miljön förändras.

Sigtunastiftelsen har länge arbetat med aktuella och brännande miljöfrågor, och är sedan 2001 Svanencertifierad.

Rent konkret innebär det att Hotell- & Konferensdelen:

• har ett energisparande värmesystem på rummen
• har ”grön el” i våra ledningar och ”grön” fjärrvärme
• har lågenergilampor i många armaturer och timers på vissa apparater
• har närvarostyrd belysning på allmänna WC
• har snålspolande duschmunstycken på alla gästrum
• har vattenkylare i konferenslokalerna kopplade direkt till vårt vattensystem
• serverar eget kylt och/eller kolsyrat vatten i matsalen
• källsorterar i tolv fraktioner och som gäst kan du sortera både i gästrummet och i konferenslokalen
• serverar KRAV-märkta råvaror på frukostbuffén
• köper in och serverar Fairtrade-märkta produkter så långt det är möjligt
• köper vissa närproducerade produkter där alternativ finns
• har minskat antalet leverantörer
• har slutit ett miljöbilsavtal med Taxi 020
• tar miljöhänsyn vid alla typer av inköp

Ett ytterligare steg i vårt engagemang för en hållbar utveckling är vårt medlemskap i Föreningen för Rättvisemärkt.

Och vi är från och med 2010 en klimatneutral organisation, enligt kriterierna i handlingsprogrammet Klimatneutralt företag. Detta innebär att vi kontinuerligt beräknar verksamhetens klimatpåverkan, inför åtgärder för att minska denna påverkan samt att de utsläpp som verksamheten medför kompenseras genom investeringar i FN-certifierade så kallade CDM-projekt (Clean Development Mechanism).

Klimatrapport Sigtunastiftelsen Hotell & Konferens 2016
Klimatrapport för hela destinationen 2016
Ekokvitto 2016

Klimatrapport Sigtunastiftelsen Hotell & Konferens 2015
Klimatrapport för hela destinationen 2015
Kaffe- och mjölkkvitto 2015

Klimatrapport Sigtunastiftelsen Hotell & Konferens 2014
Klimatrapport för hela destinationen 2014
Kaffe- och mjölkkvitto 2014

Klimatrapport Sigtunastiftelsen Hotell & Konferens 2013
Klimatrapport för hela destinationen 2013
Kaffe- och mjölkkvitto 2013

Klimatrapport Sigtunastiftelsen Hotell & Konferens 2012
Klimatrapport för hela destinationen 2012
Kaffe- och mjölkkvitto 2012

Klimatrapport Sigtunastiftelsen Hotell & Konferens 2011
Klimatrapport för hela destinationen 2011

Läs mer om hållbarhetsprojektet på hallbardestination.se

HEMESTER

Sigtunastiftelsen Hotell & Konferens
Många har liknat Sigtunastiftelsen vid lilla Italien. Och visst ligger det något i det! En vacker sommardag i Rosengården kan du åtminstone för en stund känna dig förflyttad till en trädgård i Toscana. Hotellet håller öppet alla dagar hela sommaren och är med sin spännande arkitektur och labyrintiska byggnad en sevärdhet i sig.

Sigtunas butiker, sevärdheter, kaféer och restauranger ligger på bekvämt promenadavstånd och vi lånar gärna ut en cykel till den som vill upptäcka omgivningarna. Stor hotellfrukost, gratis parkering och Wi-Fi ingår alltid i rumspriset.

Dubbelrum: 990 kr
Enkelrum: 690 kr

Mat & dryck
Mat och dryck är en självklar del av upplevelsen på Sigtunastiftelsen. Sigtunastiftelsens restaurang erbjuden en härlig sommarmeny med allt från lättare sallader till en trerättersmiddag eller utvalda grillkvällar. Se Evenemang för datum. Vår restaurang är KRAV-märkt och vi serverar en generös hotellfrukost med nybakat bröd från vårt eget bageri under veckans alla dagar.
Sigtunastiftelsens bar erbjuder fika, ett urval av drycker och enklare smårätter.
Öppet alla dagar från 11.00
Sigtunastiftelsens restaurang erbjuder en härlig sommarmeny med allt från en trerätters middag till lättare sallader.
Öppet onsdag – lördag 15.00 – 21.00

Att göra
Sigtunastiftelsens rofyllda atmosfär har lockat konstnärer och författare i över hundra år. Många av dagens besökare väljer att njuta av platsen på precis samma sätt; man lånar en bok i biblioteket, hittar en egen plats i trädgården och njuter av stillheten. För den som vill finns dock fler aktiviteter att välja på.
Gratis visning av Sigtunastiftelsen
Alla vardagar 11.00 erbjuder vi en gratis visning där vi berättar om Sigtunastiftelsens spännande historia. (22 juni – 14 augusti)

Ridturer på Islandshäst
I samarbete med Sigtuna Islandshästar erbjuder vi färdiga paket med ridtur i omgivningarna kring Wenngarns slott, middag och övernattning.
Från 1750 kr/person

Vandra mellan Rosersberg och Sigtuna
Ingegerdsleden etapp 4 är en lagom dagsetapp på 22 kilometer. Börja vid vackra Rosersbergs slott och avsluta i Sigtuna stad. (SL tar dig till både Rosersberg och Sigtuna.) Vi erbjuder pilgrimspaket med boende i enkelrum, stor hotellfrukost och tillgång till meditationsrummet Kryptan för dig som väljer att Pilgrimsvandra.
Pris: 690 kr/ person

Golf
I Sigtuna har du inte mindre än sju banor att välja mellan i närområdet. Den som ligger närmast är Sigtuna Golfklubb cirka 10 minuter med bil från hotellet.

Lördagsyoga & hotellfrukost
Börja helgen med morgonyoga och frukost på Sigtunastiftelsen! Lördagar mellan 30 maj och 15 augusti erbjuder vi morgonyoga som passar alla. Vi är utomhus när vädret tillåter, annars i Stora salen. Efter passet njuter du av en härlig hotellfrukost med nybakat bröd från vårt eget bageri. Vi har yogamattor för utlåning, men ta gärna med din egen.
Yogapass: 8.00 – 8.45
Frukost serveras fram till 10.00
Pris 250 kr (Hotellgäster deltar utan kostnad)
https://sigtunastiftelsen.se/events/morgonyoga-hotellfrukost/

Grillkvällar på Sigtunastiftelsen
Varmt välkommen till Sigtunastiftelsens grillkvällar. Kött, fisk och grönsaker serveras direkt från grillen med hemlagade såser och fräscha sallader. Ät så mycket du orkar!
Lägg till följande datum under evenemang:
Onsdag 12 augusti
Fredagen 14 augusti
Onsdag 19 augusti
Fredag 21 augusti
https://sigtunastiftelsen.se/events/grillkvall-pa-sigtunastiftelsen-4/
info@sigtunastiftelsen.se samt 08-59258900

Evenemang på Sigtunastiftelsen Hotell & Konferens

Lämna en kommentar