Bild 1 av 8

Sigtunahöjden Hotell & Konferens

Hertigvägen 7
193 28 Sigtuna
+46 8 592 577 00
info@sigtunahojden.se
www.sigtunahojden.se

Visa karta

Sigtunahöjden Hotell & Konferens

Sigtunahöjden hotell & konferens – unikt läge och förstklassig service i Sigtuna, endast 15 min från Arlanda.

Välkommen till oss för både effektivt arbete och skön avkoppling och god mat- i samband med en konferens eller under en skön weekend.

Om Sigtunahöjden 

Sigtunahöjden är Sveriges internationella mötesplats. Här konfererar och möts gäster från alla världens hörn i en kosmopolitisk atmosfär. På Sigtunahöjden står internationellt i fokus kombinerat med gränslös gästvänlighet. Det sätter också sin prägel på våra aktiviteter, vår prisbelönta mat, vår inredning och mycket mer.

Med den storslagna panoramautsikten över Mälaren är det svårt att förstå att Sigtunahöjden bara ligger 15 minuter från Arlanda, mitt emellan Stockholm och Uppsala, med utmärkta kommunikationer.

På Sigtunahöjden står internationellt och design i fokus med bekvämlighet och omtanke om våra gäster. Våra logirum ligger i etage och vi erbjuder 56 dubbelrum samt 42 enkelrum. Vår restaurang rymmer 250 personer och totalt har vi 20 möteslokaler. Här är du nära natur, motionsspår, bad och Sigtuna stad. Vårt läge är optimalt och du tar dig hit via flyg, bil, tåg eller SL-bussen som stannar utanför.

Sigtunahöjden ägs och drivs i privat regi. Det bidrar till ett stort personligt engagemang som är en del av våra framgångar. Sigtunahöjden är en svanenmärkt klimatneutral konferensanläggning och utvald av Svenska möten och en del av IACC och Destination Sigtuna.

Välkommen till Sigtunahöjden

Konferens och möten

Sigtunahöjden är en internationell mötesplats och här är det mötet som räknas. Här möts gäster från alla världens hörn i en kosmopolitisk atmosfär. Naturligtvis erbjuder vi välutrustade och funktionella konferensrum. I mer än 40 år har man på Sigtunahöjden kunnat mötas och konferera med den nästan overkligt vackra utsikten över Mälaren. Att vi är byggda för möten märks inte bara på arkitekturen och inredningen utan även på vårt unika läge med 15 minuter från Arlanda och 20 minuter från Stockholm.
Här finns 20 möteslokaler för mellan 2-180 gäster och den tekniska utrustning du önskar. Vi välkomnar dig inte bara för att jobba utan för att njuta och koppla av med goda kollegor, prisbelönt mat och en och annan spännande aktivitet. Koppla av efter mötet i bastu, bubbelpool, gym eller gå ut och njut av Sigtunas vackra omgivningar.
Vill du komma och besöka oss för att ta en närmare titta på våra konferenslokaler, utrymmen och möjligheter innan du bestämmer dig är du mer än välkommen. Vi visar dig gärna runt Sigtunahöjden och diskuterar vad som skulle passa just ert möte.

Vi är nyfikna på vad vi kan erbjuda dig!

Restaurang Skog

På Restaurang Skog har vi hög ambitionsnivå när det gäller smaker. Det är viktigt för oss att använda råvaror som värnar om djur, människor och natur idag, samt för nästkommande generationer. Vi jobbar främst med miljömärkta och närproducerade råvaror, allra helst med produkter från gårdar i Roslagen och Uppland, inte sällan kryddade med guldkorn från världens alla hörn.

Hos oss komponerar våra köksmästare Louise Hallquist och Niclas Jansson tillsammans med sitt team smaker som du sent ska glömma. Lägg därtill smakfullt inredda matsalar med en glittrande utsikt över Mälaren i soluppgång eller solnedgång så har du pricken över i för en magisk upplevelse.

Fest och bröllop

På Sigtunahöjden bjuder vi gärna till fest! Oavsett anledning tycker vi att detta sätter guldkant på vår tillvaro och vi vill verkligen att den ska bli ett minne för livet. Tack vare våra engagerade kockar och serveringspersonal samt den vackra miljön har vi möjligheter att skapa en fest precis som du önskar. Ta hjälp av våra köksmästare och deras köksteam för att skapa en utsökt festmeny. Anders, vår restaurangchef, väljer ut de bästa vinerna som passar till. Ni samlas till välkomstskål på verandan med panoramautsikt över Mälaren eller inomhus vid brasan beroende på när under året du planerar för fest – väder och säsong får avgöra. Vi dukar vackert med våra blomsterarrangemang, som hyllas i alla sammanhang. Vi kan duka upp för som mest 250 gäster.

Ni bor bekvämt över i något av de 98 hotellrummen, som ligger längs vår Plaza med gatunamn som 5th ave, Via Manzoni eller Damrak. Stanna en dag extra och låna gärna en cykel för att ta dig in till Sigtuna. Du färdas på den vackra strandpromenaden längs Mälaren.

Hållbarhet

I Sverige finns det nu över 250 svanenmärkta hotell. Vi var  det 10:e hotellet i Norden som blev svanenmärkt redan 1999. Det visar också på vårt engagemang att driva hållbara anläggningar utan att frångå kvalitet i mötesupplevelsen. Läs mer om hur vi jobbar med klimat och hållbarhet på Sigtunahöjden.

Svanen

För att bli svanenmärkt ställs bland annat krav på minskad energianvändning och vattenförbrukning, miljöanpassad inredning och förbrukningsartiklar, miljömärkta städ- och rengöringsmedel och effektiv avfallshantering.
För att vara ett svanenmärkt hotell tar vi ett helhetsgrepp på miljöarbetet. Det kräver ett stort engagemang från ledning och hela personalstyrkan. Vi har ett långsiktigt miljötänkande och måste jobba för att minska miljöpåverkan gällande den dagliga driften. Det handlar bland annat om att använda resurser som energi och vatten effektivt och att byta ut produkter med stor miljöpåverkan mot mer miljöanpassade alternativ. Läs mer om Svanen här!

IACC Green star

Vi är medlemmar i IACC:s green star vilket innebär att vi uppfyller deras kriterier för arbete med hållbarhet och miljö.

Miljöarbete är en lärande process. Vårt miljöarbete innebär en kontinuerlig utveckling för att anpassa vår verksamhet. Allt från transporter och engångsartiklar till möbler och byggmaterial utvärderas. Genom att använda oss av svanenmärkningen får vi en måttstock att mäta vår utveckling mot.

Sigtuna – en hållbar destination

Kanske är det närhet och miljö som gör att många väljer Sigtuna och Sigtunahöjden. Du ankommer med bil, tåg, buss eller flyg till oss på Sigtunahöjden, är 40 min från Stockholm med närhet till kultur, rekreation och nöjen i en av Sveriges mest miljömedvetna destinationer. Tillsammans med flygplatsen har 80 % av hotellen i destinationen tagit steget mot en hållbar turistnäring och skapat den första klimatneutrala destinationen. Och naturligtvis är Sigtunahöjden med i det arbetet. Lite längre ned på sidan kan du även läsa mer i separata pdf:er om att kompensationen för 2011 gick till trädplantering i Malawi.

Läs mer om vårt samarbete.

Samarbete med Biman – vi är med bi-drar till ett växande Sverige!

Tillsammans med övriga konferens- och hotellanläggningar inom Destination Sigtuna har vi valt Biman som samarbetspartner för vårt hållbarhetsarbete. Biman arbetar tillsammans med kommuner, företag, organisationer och privatpersoner för att öka pollineringen, och därmed öka växtligheten i Sverige. Minst 70% av all föda som produceras är beroende av att det finns pollinerande insekter. Samtidigt som Sverige blir vackrare, vill vi på Sigtunahöjden att fler ska få kunskap och bli medvetna om hur viktiga bina är för vår framtid.

Stiftelsen Banglabarn

Stiftelsen Banglabarn startades med syfte att utveckla och förbättra möjligheterna för fattiga människor i Bangladesh. Raton Razzak, far till grundaren Leo Razzak, fick själv hjälp av sina lärare i sin hemby att kunna finansiera sina studier och skapa sig bättre framtid för sig själv och sin familj i Sverige. Banglabarn är ett sätt för dem att ge tillbaka till Bangladesh.

Sigtunahöjden kommer att framöver på olika sätt stötta deras arbete med att bygga en vårdcentral i Raton Razzaks hemby i Bangladesh. Vill ni veta mer om Stiftelsen Banglabarn kan ni läsa mer på Banglabarns hemsida: http://www.banglabarn.com/vad-ar-banglabarn/

Pengarna samlar vi in genom olika aktiviteter:

•       Försäljning av saker som vi inte använder längre

•       Överbliven mat från restaurangen säljs som matlådor till personalen

•       Vi deltar i Sigtuna stadslopp, förutom att överskottet därifrån går till Världens barn så skänker vi motsvarande startavgiften för alla anställda som deltar i loppet

•       Vi har erbjudanden på varor i vår shop där pengarna går till projektet

Klimatrapport Sigtunahöjden Hotell & Konferens 2016
Klimatrapport för hela destinationen 2016
Ekokvitto 2016

Klimatrapport Sigtunahöjden Hotell & Konferens 2015
Klimatrapport för hela destinationen 2015
Kaffe- och mjölkkvitto 2015

Klimatrapport Sigtunahöjden Hotell & Konferens 2014
Klimatrapport för hela destinationen 2014
Kaffe- och mjölkkvitto 2014

Klimatrapport Sigtunahöjden Hotell & Konferens 2013
Klimatrapport för hela destinationen 2013
Kaffe- och mjölkkvitto 2013

Klimatrapport Sigtunahöjden Hotell & Konferens 2012
Klimatrapport för hela destinationen 2012
Kaffe- och mjölkkvitto 2012

Klimatrapport Sigtunahöjden Hotell & Konferens 2011
Klimatrapport för hela destinationen 2011

Läs mer om hållbarhetsprojektet på hallbardestination.se

Evenemang på Sigtunahöjden Hotell & Konferens

Lämna en kommentar