Bild 1 av 3

Visa karta

Sigtuna Museum

SIGTUNAHISTORIER.
Olika historier om olika människor från olika tider på olika platser.
Basutställningen Sigtunahistorier omfattar historien i Sigtuna kommun från stenåldern och fram till idag. Utställningen öppnas etappvis. Första etappen berättar historier från säljägarna på stenåldern till livet i Sigtuna stad för tusen år sedan och till kyrkornas storhetstid på 1500-talet.

Den andra etappen på museet öppnar den 11 november 2017 och fortsätter att berätta historien vidare över århundradena till de människor som lever här idag och deras tankar om framtiden. Vi tittar närmare på hur och varför människor rest till och från Sigtuna kommun genom historien och fram till idag och hur kunskap tagit plats här på olika sätt.

Den 9 juni 2018 öppnar den tredje och sista etappen på museet. Den berättar om handel och verksamhet under årens gång, om vardagsliv i slott och koja och om vad vi lämnar för avtryck efter oss här idag.

För aktuellt program se vår hemsida.

Studion är alltid öppet för fritt skapande. Vi har även två olika barnspår i utställningen som passar barn från 3 år och uppåt!

Öppettider & priser
1 januari till 31 maj öppet tisdag-söndag kl. 12-16.
1 juni till 31 augusti öppet alla dagar kl. 12-16.
1 september till 31 december öppet tisdag-söndag kl.12-16.
STÄNGT midsommardagen, julafton, juldagen.

Fri entré för alla januari-april samt oktober-december.
Entré 70 kr maj till september.
Fri entré för alla till och med 19 år.

För mer information om museets aktiviteter, följ Sigtuna museum på: sigtunamuseum.se samt Facebook och Instagram.

 

Barnens museum

Sigtuna museum är barnens museum!

I museet finns alltid plats för barnens frågor och lust att lära och skapa själva. I våra utställningar finns speciella barnspår där barn och familjer kan göra uppdrag, ställa frågor och svara på frågor runt om i utställningen. Studion – vårt kreativa rum – är öppen alla dagar för små och stora besökare för att skapa, leka och läsa. Vissa dagar i veckan har vi också en pedagog på plats i Studion, då arbetar vi med olika teman och material som relaterar till den aktuella utställningen. Se hemsidan för aktuell information.

Visningar i museets föremålsmagasin

Museet har ett magasin som är helt nytt sedan ett par år tillbaka. Där förvarar vi museets samlingar enligt moderna krav på klimat och säkerhet.
Vi tar gärna emot grupper eller enskilda för visningar. Högst 12 personer åt gången. Är du, din arbetsplats, din förening eller din bekantskapskrets intresserad av att komma på studiebesök? Ring oss, så bestämmer vi en tid som passar!
Lisen Tamm, konservator 08 – 591 266 47
lisen.tamm@sigtuna.se
Anders Söderberg, arkeolog 08 – 591 266 59
anders.soderberg@sigtuna.se

SE SIGTUNA MED ARKEOLOGENS ÖGON

Följ med Sigtuna Museers duktiga arkeologer på en arkeologisk stadsvandring i Sigtuna stad.

Kontakta Sigtuna Museum på telefonnummer 08-591 266 70 för mer information.

Lämna en kommentar