Bild 1 av 6

Rosersbergs Slottshotell

Slottsvägen 203
195 95 Rosersberg
+46 8 12 20 20 00
welcome@rosersbergsslott.se
rosersbergsslott.se

Visa karta

Rosersbergs Slottshotell

Rosersbergs Slottshotell är som enda hotell- och konferensanläggning beläget på ett av Sveriges 10 kungliga slott. Slottshotellet ligger makalöst vackert, omgivet av en generös slottspark, inbäddat i grönska vid Mälaren. 9 minuter från Arlanda, 35 minuter från Stockholm och 30 minuter från Uppsala.
Slottsmiljön ger en vacker inramning till den moderna konferensanläggningen. Vi har moderna lokaler som rymmer från fyra upp till hundra personer i biosittning. Vår personal ser till att våra gäster får service i toppklass och en upplevelse utöver det vanliga.
Vi har valt att servera våra gäster högklassig svensk mat med influenser hämtade från det franska köket för att knyta an till slottets franska historia. Karl XIV Johan Bernadotte tillbringade somrarna på Rosersbergs slott och givetvis serverades det mat lagad av franska gourmetkockar.
Vi erbjuder boende i tre olika byggnader, Kavaljersflygeln, Teaterflygeln och Källarbacken. Det finns totalt 64 rum.

Fest och bröllop

Att planera och förverkliga en fest ska vara något som du alltid kan se tillbaka på och njuta av. En fest eller ett bröllop på Rosersbergs Slottshotell betyder många saker -vackra och anrika miljöer med historiens vingslag, mat som överträffar förväntningar, erfarenhet som gör ditt arbete enklare och service som gör dagen än mer perfekt.

FEST
På Rosersbergs Slottshotell får dagen den uppmärksamhet den förtjänar. Här passar både stora fester och mindre middagar. En miljö som andas historia och lugn och en matupplevelse som matchar alla förväntningar på en oförglömlig dag.

BRÖLLOP
Låt allt bli ert för en dag. Njut av bröllopsskålen på terrassen med Mälaren som fond.

Ert bröllop på Rosersbergs slottshotell skräddarsys efter era önskningar. Vi hjälper till med vår erfarenhet och vårt kunnande för den perfekta dagen.
Här är det dessutom lätt att samla alla. Bra övernattningsmöjligheter och Arlanda flygplats endast minuter bort. Utmärkt för långväga gäster och för er som snabbt vill smita iväg på bröllopsresa.
Sommartid kan ni förutom i den fantastiska parken vigas i det vackra slottskapellet.
Att gifta sig på Rosersbergs slott är en logistisk dröm. Allt på ett ställe!

Café och visningar

Rosersbergs Slottscafé 2020

FREDAG 11.00-20.00
LÖRDAG 11.00-20.00
SÖNDAG 11.00-16.00

De erbjuder även take away som exempelvis kan avnjutas i slottsparken.
Eller varför inte njuta av ett glas vin på terrassen?

MIDSOMMAR
Under midsommarhelgen gäller följande tider

FREDAG 11.00-16.30
LÖRDAG 11.00-16.30
SÖNDAG 11.00-16.30

Välkommen in via receptionen på framsidan eller via terrassen från slottsparken.

Vissa undantag kan ske i samband med bröllop på slottet.

Har du frågor kring öppettider så nås receptionen på+46 8 12 20 20 00 eller via email till welcome@rosersbergsslott.se

Bland Sveriges kungliga slott är Rosersberg den bäst bevarade hemligheten. Här har tiden stått stilla. Familjen Oxenstierna uppförde slottet på 1630-talet. 1762 blev det kungligt, då staten skänkte Rosersberg till Gustaf III:s yngre bror Karl XIII.
På Rosersberg levde kung Karl XIV Johan och drottning Desideria ett behagligt och ledigt sommarliv. Rummen står nästan orörda från tiden 1795–1860 med välbevarade inredningar och samlingar. Den vidsträckta parken i det leende Mälarlandskapet bidrar till charmen på Rosersberg.

Under sommaren 2020 inga visningar på slottet pga Corona, https://www.kungligaslotten.se/artiklar-och-film/nyheter/2020-05-07-de-kungliga-slotten-stanger-tillfalligt.html

Hållbarhet

Tillsammans för en hållbar destination 

Under 2009 tog Sigtuna ett gemensamt beslut om att arbeta för att bli Sveriges första hållbara destination. Hotell- och konferensanläggningarna gick in i ett hållbarhetsprojekt med en gemensam vision – att tillsammans gör vi skillnad.

Rosersbergs Slottshotell anslöt sig under 2012 till hållbarhetsprojektet. Tillsammans med övriga deltagande anläggningar kompenserar vi våra utsläpp genom ett Plan Vivo certifierat skogsprojekt i Malawi. Genom trädplanteringen tas koldioxid motsvarande den mängd som släppts ut under föregående år upp. Projektet bidrar även till lokal biologisk mångfald, social utveckling och tryggare levnadssituation för invånarna.

Vi arbetar kontinuerligt för att hitta klimatsmarta och effektiva lösningar. Till exempel serverar vi, som en del i hållbarhetsprojektet, endast ekologiskt kaffe vilket minskar övergödning och användning av kemiska bekämpningsmedel.

Klimatrapport Rosersbergs Slottshotell 2016
Klimatrapport för hela destinationen 2016
Ekokvitto 2016

Klimatrapport Rosersbergs Slottshotell 2015
Klimatrapport för hela destinationen 2015
Kaffe- och mjölkkvitto 2015

Klimatrapport Rosersbergs Slottshotell 2014
Klimatrapport för hela destinationen 2014
Kaffe- och mjölkkvitto 2014

Klimatrapport Rosersbergs Slottshotell 2013
Klimatrapport för hela destinationen 2013
Kaffe- och mjölkkvitto 2013

Rosersbergs hotell är Svanen-märkta, KRAV-märkta med i nätverket Hållbara restauranger

På området har vi en bikupa som de får egen honung av.

Läs mer om hållbarhetsprojektet på hallbardestination.se

Lämna en kommentar