Bild 1 av 4

Visa karta

Radisson Blu Arlandia Hotel

Minuter från Arlanda Airport ligger Radisson Blu Arlandia Hotel som under 2014 totalrenoverades och är idag ett hemtrevligt hotell i modern design. Samtliga 339 hotellrum är ljudisolerade och erbjuder bekvämligheter för en god natts sömn. Gäster har tillgång till gratis WiFi och gym, inomhuspool och bastu utan extra kostnad. Kostnadsfri transferbuss i direkt anslutning till hotellet tar endast 5 minuter till terminalerna. Goda parkeringsmöjligheter på hotellets egen parkering.

Med 30 mötesrum i varierande storlek för upp till 250 personer tillgodoser vi dina mötesbehov och hittar den bästa lösningen för just ditt möte. Restaurang The Gate erbjuder förstklassig mat med skandinaviska influenser i en avslappnad atmosfär.

Hotellet är Green Key certifierat – ett bevis på att vi värnar om miljön i alla delar av vår verksamhet.

Varmt välkommen till Radisson Blu Arlandia Hotel!

Restaurang

I restaurang The Gate finns något för alla smaker. I hemtrevlig och avslappnad miljö serverar vi välkomponerade maträtter med skandinaviska influenser och säsongsbetonade råvaror. På vardagar serveras vår populära lunch med ett urval av sallader och varmrätter. Baren är en populär mötesplats för alla typer av möten, perfekt att umgås med vänner eller kollegor.

Frukosten är det viktigaste målet på dagen och från klockan 04.30 varje morgon dukar vi upp vår stora frukostbuffé med ett urval av det bästa man kan önska sig en tidig morgon.

Konferens och möten

Radisson Blu Arlandia Hotel hjälper dig med din konferens – oavsett om det är ett litet möte eller en stor konferens. Med 30 flexibla mötesrum för upp till 250 personer kan vi arrangera olika typer av evenemang, från styrelsemöte och företagsseminarier för banketter och fester.

Trådlöst internet ingår alltid utan extra kostnad för alla mötesdeltagare – även de som inte övernattar.

Aktiviteter

I hotellets välutrustade gym finns maskiner och fria vikter för en effektiv träning. Med kostnadsfri tillgång till gym och relaxavdelning kan du träna, ta ett dopp i vår inomhuspool eller koppla av i bastun när du vill.

Följ med upp till utsiktsbalkongen på Flygledartornet och njut av utsikten från Uppsala domkyrka till Globen i Stockholm. Eller varför inte följa med innanför säkerhetskontrollen på Arlanda Airport och shoppa till tax-free-priser. För de som vill känna på hur det är att flyga kan runda av dagens möte med en tur i flygsimulatorn. Ni får flyga några av de största passagerarplanen i en realistisk cockpit och även prova på att landa. Simulatorerna finns på Oxford Aviation Academy som ligger granne med hotellet. Vårt Meetings & Events team hjälper gärna till att ta fram det förslag som passar er bäst.

Hållbarhet

Tillsammans för en hållbar destination

Under 2009 tog Sigtuna ett gemensamt beslut om att arbeta för att bli Sveriges första hållbara destination. Hotell- och konferensanläggningarna gick in i ett hållbarhetsprojekt med en gemensam vision – att tillsammans gör vi skillnad.

Som en viktig del i arbetet är hotellet Green Key certifierat. För att uppnå Green Key-certifiering ska ett hotell arbeta aktivt med att minimera sin miljöpåverkan, vilket innebär att en rad kriterier inom exempelvis miljöledning, gästinformation, vatten, avfall och kemikalieförbrukning måste uppfyllas.

2009 anslöt Radisson Blu Arlandia Hotel till hållbarhetsprojektet. Tillsammans med övriga deltagande anläggningar kompenserar hotellet utsläpp genom ett Plan Vivo certifierat skogsprojekt i Malawi. Projektet bidrar även till lokal biologisk mångfald, social utveckling och tryggare levnadssituation för invånarna.

Radisson Blu Arlandia Hotel arbetar aktivt för att minimera miljöpåverkan i hela verksamheten. Bland annat genom avfallssortering och att minimera energi- och vattenförbrukningen på hotellet. I restaurangen serveras närproducerade och ekologiskt odlade råvaror. Precis som alla andra anläggningar i hållbarhetsprojektet, serveras endast ekologiskt bryggkaffe vilket minskar övergödning och användning av kemiska bekämpningsmedel. Intill hotellet står två bikupor som bidrar till en rikare flora, biologisk mångfald och lokalt producerad honung. Självklart erbjuds laddningsstolpar till gäster med eldrivna bilar.

Klimatrapport Radisson Blu Arlandia Hotel 2016
Klimatrapport för hela destinationen 2016
Ekokvitto 2016

Klimatrapport Radisson Blu Arlandia Hotel 2015
Klimatrapport för hela destinationen 2015
Kaffe- och mjölkkvitto 2015

Klimatrapport Radisson Blu Arlandia Hotel 2014
Klimatrapport för hela destinationen 2014
Kaffe- och mjölkkvitto 2014

Klimatrapport Radisson Blu Arlandia Hotel 2013
Klimatrapport för hela destinationen 2013
Kaffe- och mjölkkvitto 2013

Klimatrapport Radisson Blu Arlandia Hotel 2012
Klimatrapport för hela destinationen 2012
Kaffe- och mjölkkvitto 2012

Klimatrapport Radisson Blu Arlandia Hotel 2011
Klimatrapport för hela destinationen 2011

Läs mer om hållbarhetsprojektet på hallbardestination.se

Lämna en kommentar