Bild 1 av 3

Kämpasten

Kämpastensvägen 17
193 21 Sigtuna
+ 46 8 592 585 00
kampasten@exedsse.se
www.kampasten.se

Visa karta

Kämpasten

Kämpasten är en konferens- & utbildningsanläggning utformad för att möta högsta krav på lärmiljö och forum för nätverkande. 20 minuter från Arlanda ligger anläggningen belägen vid Mälarens strand strax väster om Sigtuna. För oss är det viktigt med ett gott värdskap, miljöarbete samt säkerhet för våra gäster. På Kämpasten kan vi erbjuda 7 konferenslokaler, 19 grupprum samt 2 matsalar och du bor bekvämt i något av våra 116 enkelrum.

Vi vill skapa de optimala förutsättningarna för lärande och nätverkande så att våra gäster ska kunna mötas, utvecklas och nå varaktig förändring. Vi gör detta genom att erbjuda lokaler, teknik, logi, mat, dryck, aktiviteter, service och atmosfär som syftar till att skapa en vistelse av yppersta klass.

Handelshögskolan i Stockholm Executive Education, en av Europas största och ledande aktörer för verksamhets- och ledarutveckling, äger och har sedan anläggningen invigdes 1982 genomfört många av sina utbildningar på Kämpasten. På Kämpasten möts hela världen – svenska och internationella gäster stannar hos oss under längre perioder och återkommer ofta flera gånger.

Konferens och möten

En öppen och kreativ atmosfär i kombination med förstklassig konferensservice är Kämpastens ledstjärna. Vi har 7 konferenslokaler och 19 grupprum som passar för både större och mindre konferensgrupper – upp till 75 personer.

I konferenslokalen ingår teknik som omfattar LCD, DVD, TV och ljudanläggning. Vi har utrustning för videokonferens och telefonkonferens. A/V-utrustning för multimediapresentationer finns inbyggt i de större lokalerna och kan ordnas även för de mindre. Utrustning som block, pennor, blädderblock, whiteboardtavla och OH ingår. Vi erbjuder fri tillgång till trådlös internetuppkoppling.

Avkoppling är en självklar del i en lyckad utbildning eller konferens. Frisk luft, fysisk konferensaktivitet eller en annorlunda inomhusaktivitet gör att tankarna klarnar och sätter fart på kreativiteten. Det finns också ett gym med träningsredskap för egen motion men även ett flertal lärarledda gymnastikpass.

Vistelsen

På Kämpasten bor du bekvämt i något av våra 116 enkelrum. Rummen är utrustade med en 105 cm bred och skön säng, skrivbord, dusch, toalett, TV och hårtork. I anslutning till rummen finns klädvårdsrum med tvättmaskin, torkskåp, strykjärn och skoputs. Fri internetuppkoppling via trådlöst nätverk finns på hela anläggningen, såväl i gästrummen som i konferenslokalerna. Vi har även handikappanpassade rum.

Avkoppling är en självklar del i en lyckad utbildning eller konferens. Frisk luft, fysisk aktivitet eller en annorlunda inomhusaktivitet gör att tankarna klarnar och sätter fart på kreativiteten. Det finns också ett gym med träningsredskap för egen motion men även ett flertal lärarledda gymnastikpass. Vi har utrustning för innebandy, fotboll och badminton.

Intill Kämpasten finns en markerad skogspromenadslinga på 1,5 km. Den är lagom att gå före middagen eller på lunchrasten. 1 km från Kämpasten finns ett belyst motionsspår på 2,5 km samt ytterligare ett par obelysta längre spår. Om du vill kan du låna en cykel för en tur i omgivningarna och stavar för stavgång. Kanske passar det även med ett dopp i Mälaren från vår brygga.

Restaurang

Självklart är måltiderna en viktig del av totalupplevelsen på Kämpasten. Maten ska vara både god och vacker att njuta av, men också näringsrik, varierad och lätt. På Kämpasten ska gästen må bra. Därför är menyerna komponerade för att ”skänka frid till både kropp och själ”. Vi vill bjuda våra gäster på omtanke, valfrihet, ibland något oväntat och en smakupplevelse att minnas efteråt.

Vi arbetar med hög kvalitet rakt igenom. Klassiska, enkla och säsongsanpassade råvaror, genuint tillagade och med miljöfokus. Vår matsal är ljus och luftig, har vacker sjöutsikt och rymmer totalt 150 personer. Här serveras frukost, lunch och middag. På morgonen kombinerar du din egen frukost från vår stora frukostbuffé.

Vid lunchen dukar vi upp ett stort salladsbord och en varmrätt. Middagen består av en buffé med trerättersmeny. Efter måltiderna serveras kaffe och te i direkt anslutning till matsalen och med utgång till vår terrass. När vin ska serveras till middagen, hjälper vår sommelier givetvis till med en vinrekommendation som är anpassad till menyn. I matsalsbyggnaden finns också en mindre bar.

Köket tar gärna emot specialbeställningar och välkomnar egna önskemål eller behov av alternativ kost. Vi kan även ordna t ex. temamiddagar, grillning utomhus, vin- och andra dryckesprovningar.

Hållbarhet

Tillsammans för en hållbar destination 

Under 2009 tog Sigtuna ett gemensamt beslut om att arbeta för att bli Sveriges första hållbara destination. Hotellen och konferensanläggningarna gick tillsammans i ett gemensamt projekt och som ett första steg beräknade man sina klimatutsläpp och kompenserade dessa genom projekt som minskade utsläppen som inte kan undvikas.

Handlingsplaner för att minska klimatpåverkan har upprättas och åtgärder vidtas efterhand.

Kämpasten anslöt sig under 2012 till initiativet. Vår anläggnings egna klimatutsläpp uppgick under 2011 till 67 ton koldioxid från uppvärmning, elanvändning, egna fordon och tjänsteresor. Det motsvarar drygt 5 kg per gäst.

I Europa är motsvarande siffra 10-30 kg per gästnatt.

Tillsammans med övriga deltagande anläggningar kompenserar vi i ett projekt i Malawi. Träd planteras genom en metodik certifierad av Plan Vivo. Genom trädplanteringen tas koldioxid motsvarande den mängd som släppts ut under 2011 upp. Trädplanteringen bidrar också till den lokala biologiska mångfalden och den sociala utvecklingen i området.

Arbetet för att bli en hållbar destination innebär att vi inte bara jobbar med klimatfrågan.  Alla anläggningar kommer framöver att enbart servera ekologiskt kaffe och arbete pågår för att alla besökare med elbil ska kunna ladda sin bil hos oss – ett flertal anläggningar erbjuder redan laddstolpar.

Kämpastens klimatpåverkan kom under 2011 nästan uteslutande från vår energianvändning. Bergvärme har installerats vilket minskat klimatpåverkan betydligt, men under kalla dagar används fortfarande en viss mängd eldningsolja. Vi undersöker nu möjligheterna att fasa ut även denna oljeanvändningen.

Några exempel på vad vi gjort sedan tidigare:

– ersatt tidigare oljeuppvärmning mot bergvärme och utnyttjar frikyla i fläktsystem

– sorterar avfall i olika fraktioner och försöker minska avfallsmängden
– användning av torra städmetoder för att minska kemikalieanvändningen
– rengöringsmedel som används är märkt med bra miljöval
– minskning av vattenförbrukning genom bl. a. snålspolande duschar
– övergått till egentappat flaskvatten i Restaurangen

Vi har också övergått till att enbart servera ekologiskt kaffe på vår anläggning vilket bidrar till att minska användningen av bekämpningsmedel och konstgödsel.

Restaurangen är KRAV-märkt sedan 2016 med en stjärna.

Klimatrapport Kämpasten 2016
Klimatrapport för hela destinationen 2016
Ekokvitto 2016

Klimatrapport Kämpasten 2015
Klimatrapport för hela destinationen 2015
Kaffe- och mjölkkvitto 2015

Klimatrapport Kämpasten 2014
Klimatrapport för hela destinationen 2014
Kaffe- och mjölkkvitto 2014

Klimatrapport Kämpasten 2013
Klimatrapport för hela destinationen 2013
Kaffe- och mjölkkvitto 2013

Klimatrapport Kämpasten 2012
Klimatrapport för hela destinationen 2012
Kaffe- och mjölkkvitto 2012

Klimatrapport Kämpasten 2011
Klimatrapport för hela destinationen 2011

Läs mer om hållbarhetsprojektet på hallbardestination.se

Lämna en kommentar