Bild 1 av 5

Hotell Kristina

Rektor Cullbergs Väg 1
193 23 Sigtuna
+46 8 592 580 00
info@hotellkristina.se
www.hotellkristina.se

Visa karta

Hotell Kristina

Vårt familjedrivna hotell ligger på en höjd med magnifik utsikt över Mälaren och Sigtuna stad, endast 15 minuter från Arlanda. Vi har kombinerat Sigtunas charm, hotellets vackra, färgglada inredning och ändamålsenliga konferenslokaler med utsökt mat från vårt dubbelt KRAV-märkta kök med en härligt familjär stämning. Hotell Kristina är beläget i den anrika, f.d internatskolan, Sigtunaskolan och inredningen är designad för att harmonisera med den unika funkismiljön. Det är viktigt för oss att våra gäster blir inspirerade i vår miljö och vi tycker det är roligt att överraska med nya arrangemang och idéer.
Hotell Kristina har 62 fräscha (84 bäddar) hotellrum och 13 möteslokaler för såväl den lilla som stora gruppen.

Stora Gatan med shopping och promenadstråk i genuin miljö ligger endast ett stenkast från Hotell Kristina.

Våra ledord är spänst, kultur, hållbarhet och vi ordnar regelbundet trevliga arrangemang med dessa teman. Som exempel kan nämnas: konstutställningar, Sigge Tuna Swimrun, levande musik och sociala event. Varmt välkommen till Art-Eco Hotell Kristina!

Hotell

Hos oss sover du gott! Vi har 62 hotellrum, vissa med sjöutsikt, med totalt 84 sköna bäddar fördelade på våra tre unika byggnader, som alla byggdes som internatskolan Sigtunaskolan.

Alla våra hotellrum är utrustade med WC, dusch, hårtork, skrivbord, telefon, TV med filmkanal och internationella kanaler samt  miljövänliga golv av oljad ek.

Självklart har hotellet kostnadsfritt trådlöst bredband på hela anläggningen.

Två av våra dubbelrum är handikappanpassade, varav ett är allergirum. Vi har en studio för 4 personer. Studion är utrustad med trinettkök och även din hund är välkommen hit.

Njut av atmosfären i pittoreska Sigtuna stad! Jogga eller strosa på den vackra strandpromenaden och ta ett dopp i Mälaren. Shoppa på Stora Gatan, Sveriges första affärsgata, eller ta en god kopp kaffe på ett av de många caféerna i vår lilla stad.

Konferens och möten

Möten mellan människor är det bästa vi vet! Vi ser vi till att allt runt ditt möte fungerar så att du kan fokusera fullt på innehållet av din konferens.

Konferens, styrelsemöte, utbildning, kick-off eller firmafest! Hotell Kristina har fem konferenslokaler av varierande storlek och utformning, sju grupprum samt vår stora hörsal Teatern att erbjuda.

Vi har anpassat våra konferenslokaler efter olika typer av möten. För dig som vill ha avskildhet finns möteslokalen Loftet där gruppen disponerar en hel våning med egen cafédel för sig själv.

I Pelarsalen kan man välja att antingen sitta vid konferensbord eller sjunka ner i våra sköna soffor. Våra lokaler anpassar vi alltid efter just ditt mötes karaktär.

Lokalerna är utrustade med konferensutrustning såsom PC-projektor, whiteboard, blädderblock, TV, video samt trådlöst bredband. Frukt, vatten och godis ingår givetvis alltid i lokalhyran.

I vårt helpensionspris ingår alltid: ankomstkaffe med hembakat bröd, härlig lunchbuffé med soppa, stort salladsbord, 2 varmrätter, kaffe och hemlagade sötsaker, eftermiddagskaffe med goda bakverk, frukt, nötter, ost, kex och smothie, 3-rätters serverad middag, logi och generös frukostbuffé. Våra råvaror är till stor del ekologiska och KRAV-märkta och alla våra viner är biodynamiska!

Restaurang

God mat och dryck är en av inspirationskällorna på Hotell Kristina. Våra duktiga kockar komponerar härliga tre-rätters middagar och vår fantastiska konditor Helena bakar allt vårt bröd. Lunchen serveras som buffé med ett dignande salladsbord.

Vår vinlista består av enbart biodynamiska viner producerade av entusiastiska, oftast småskaliga, vinodlare! Beställ gärna vårt lilla- eller stora vinpaket till middagen.

Måltiderna tillagas av ekologiska råvaror i mycket stor utsträckning. Vi använder i största möjliga mån KRAV-registrerade livsmedel och vi samarbetar med lokala, ekologiska gårdar. Vi skryter gärna med att vi serverar »världens bästa kött« från djur som hanteras med omtanke och respekt.

Då vi inte har konferenser erbjuder vi våra gäster ”bed and breakfast”.

Vi fixar festen! Boka festen hos oss och ni har hela hotellet för er själva!Vår vackra, ljusa matsal med 90 platser är mycket omtyckt när det gäller bröllop och andra högtidsdagar. Våra duktige köksmästare Tobias komponerar fantastiska festmenyer och Mia, vår dekoratör, gör vackra blomsteruppsättningar.

I vår läckra Teater blir den stora festen riktigt lyckad! Matsal, scen och stor balkong gör möjligheterna oändliga. Band som spelar, uppträdanden, DJ, show – det är bara fantasin som sätter gränser! Från ca 50 till 200 personer.

Hållbarhet

Tillsammans för en hållbar destination 

Under 2009 tog Sigtuna ett gemensamt beslut om att arbeta för att bli Sveriges första hållbara destination. Hotell- och konferensanläggningarna gick in i ett hållbarhetsprojekt med en gemensam vision – att tillsammans gör vi skillnad.

Hotell Kristina är KRAV- och Svanenmärkt och vi har alltid miljön i åtanke. 2009 anslöt vi oss till hållbarhetsprojektet. Som ett första steg beräknade vi våra klimatutsläpp. Dessa uppgick under 2011 till knappt 43 ton koldioxid från uppvärmning, elanvändning, egna fordon och tjänsteresor. Det motsvarar drygt 4 kg per gäst. I Europa är motsvarande siffra 10-30 kg per gästnatt.

Tillsammans med övriga deltagande anläggningar kompenserar vi våra utsläpp genom ett Plan Vivo certifierat skogsprojekt i Malawi. Projektet bidrar även till lokal biologisk mångfald, social utveckling och tryggare levnadssituation för invånarna.

Ambitionen är att hitta och välja så klimatsmarta lösningar som möjligt. Vinlistan på Hotell Kristina innehåller endast biodynamiska viner. Dessutom tillagas våra måltider av ekologiska, säsongsbaserade råvaror och KRAV-registrerade livsmedel i största möjliga mån. Vi serverar även, precis som alla andra anläggningar i hållbarhetsprojektet, endast ekologiskt kaffe vilket minskar övergödning och användning av kemiska bekämpningsmedel. Genom biodling bidrar vi till en rikare flora, biologisk mångfald och lokalt producerad honung. Och självklart erbjuder vi laddstolpar, drivna på grön el, till våra gäster.

I november 2012 utmärktes vi som vinnare av Ekoligan, kategori konferensrestauranger! Vi vann med över 60% ekologisk mat och dryck.

Klimatrapport Hotell Kristina 2016
Klimatrapport för hela destinationen 2016
Ekokvitto 2016

Klimatrapport Hotell Kristina 2015
Klimatrapport för hela destinationen 2015
Kaffe- och mjölkkvitto 2015

Klimatrapport Hotell Kristina 2014
Klimatrapport för hela Destinationen 2014
Kaffe- och mjölkkvitto 2014

Klimatrapport Hotell Kristina 2013
Klimatrapport för hela destinationen 2013
Kaffe- och mjölkkvitto 2013

Klimatrapport Hotell Kristina 2012
Klimatrapport för hela destinationen 2012
Kaffe- och mjölkkvitto 2012

Klimatrapport Hotell Kristina 2011
Klimatrapport för hela destinationen 2011

Läs mer om hållbarhetsprojektet på hallbardestination.se

Evenemang på Hotell Kristina

Lämna en kommentar