Bild 1 av 5

Hotell Kristina

Rektor Cullbergs Väg 1
193 23 Sigtuna
+46 8 592 580 00
info@hotellkristina.se
www.hotellkristina.se

Visa karta

Hotell Kristina

Hos oss sover du gott, landar och laddar batterierna, för att upptäcka Sigtuna under dagarna. Vi har 62 hotellrum varav nästan hälften är dubbelrum i tre unika funkishus, som alla byggdes som internatskolan Sigtunaskolan. Vissa rum har utsikt över Mälaren och vissa över det lugna, fina bostads- och naturområdet på Harberget. Ta stigen nerför backen så är du på några minuter i centrala Sigtuna stad.

Alla hotellrum är utrustade med WiFi, WC, dusch, hårtork, schampo/duschtvål och balsam. Varje morgon serveras en generös ekologisk frukost. För dig som gäst ingår fri parkering, kaffe/te i restaurangen när du önskar och fri entré till SATS gym några minuters promenad från hotellet. På hotellet finns en bastu med relax som vi värmer när du önskar. Vi rekommenderar ett uppfriskande dopp i Mälaren från den lilla stranden Blackan (400 m från hotellet) eller från badbryggorna längs strandpromenaden, med påföljande bastubad hos oss. Vill du spela Frisbeegolf på Harberget ovanför Kristina lånar vi ut frisbees och scorekort. Vi har även en spellåda på gården med boule, kubb, brännbollsracket mm.

Reser du med barn? På Hotell Kristina finns 2 familjerum med en dubbelsäng och en bäddsoffa för 2 barn. I vissa vanliga dubbelrum kan vi ställa in extrasäng för ett mindre barn om familjerummen är uppbokade. Vi har även resebädd för baby. Hör av dig med dina behov så kommer vi med förslag.

Vi har ett handikappanpassat dubbelrum och hiss finns från parkering till Kristinas gård och vidare in i huvudbyggnaden.


Restaurang Kristina
är öppen för middagsservering på fredagar och lördagar sommaren 2020. Övriga dagar rekommenderar vi gärna restauranger i Sigtuna stad och hjälper till att boka bord om du önskar.

I Sigtuna med omnejd erbjuds mängder av kul aktiviteter och vi har flera fina paketerbjudanden. Hör av dig till oss om du vill spela golf, vandra, hänga med på en guidad tur, träna på gym, få massage och skönhetsbehandlingar, spela tennis eller paddle, cykla mountainbike, få shoppingtips, bada i Mälaren eller i utomhuspooler på Midgårdsbadet, besöka slott, paddla kajak, åka RIB-båt mm.

Här finns oändliga möjligheter för din drömsemester – välkommen!

Hotell

Hos oss sover du gott! Vi har 62 hotellrum, vissa med sjöutsikt, med totalt 84 sköna bäddar fördelade på våra tre unika byggnader, som alla byggdes som internatskolan Sigtunaskolan.

Alla våra hotellrum är utrustade med WC, dusch, hårtork, skrivbord, telefon, TV med filmkanal och internationella kanaler samt  miljövänliga golv av oljad ek.

Självklart har hotellet kostnadsfritt trådlöst bredband på hela anläggningen.

Två av våra dubbelrum är handikappanpassade, varav ett är allergirum. Vi har en studio för 4 personer. Studion är utrustad med trinettkök och även din hund är välkommen hit.

Njut av atmosfären i pittoreska Sigtuna stad! Jogga eller strosa på den vackra strandpromenaden och ta ett dopp i Mälaren. Shoppa på Stora Gatan, Sveriges första affärsgata, eller ta en god kopp kaffe på ett av de många caféerna i vår lilla stad.

Konferens och möten

Möten mellan människor är det bästa vi vet! Vi ser vi till att allt runt ditt möte fungerar så att du kan fokusera fullt på innehållet av din konferens.

Konferens, styrelsemöte, utbildning, kick-off eller firmafest! Hotell Kristina har fem konferenslokaler av varierande storlek och utformning, sju grupprum samt vår stora hörsal Teatern att erbjuda.

Vi har anpassat våra konferenslokaler efter olika typer av möten. För dig som vill ha avskildhet finns möteslokalen Loftet där gruppen disponerar en hel våning med egen cafédel för sig själv.

I Pelarsalen kan man välja att antingen sitta vid konferensbord eller sjunka ner i våra sköna soffor. Våra lokaler anpassar vi alltid efter just ditt mötes karaktär.

Lokalerna är utrustade med konferensutrustning såsom PC-projektor, whiteboard, blädderblock, TV, video samt trådlöst bredband. Frukt, vatten och godis ingår givetvis alltid i lokalhyran.

I vårt helpensionspris ingår alltid: ankomstkaffe med hembakat bröd, härlig lunchbuffé med soppa, stort salladsbord, 2 varmrätter, kaffe och hemlagade sötsaker, eftermiddagskaffe med goda bakverk, frukt, nötter, ost, kex och smothie, 3-rätters serverad middag, logi och generös frukostbuffé. Våra råvaror är till stor del ekologiska och KRAV-märkta och alla våra viner är biodynamiska!

Restaurang

God mat och dryck är en av inspirationskällorna på Hotell Kristina. Våra duktiga kockar komponerar härliga tre-rätters middagar och vår fantastiska konditor Helena bakar allt vårt bröd. Lunchen serveras som buffé med ett dignande salladsbord.

Vår vinlista består av enbart biodynamiska viner producerade av entusiastiska, oftast småskaliga, vinodlare! Beställ gärna vårt lilla- eller stora vinpaket till middagen.

Måltiderna tillagas av ekologiska råvaror i mycket stor utsträckning. Vi använder i största möjliga mån KRAV-registrerade livsmedel och vi samarbetar med lokala, ekologiska gårdar. Vi skryter gärna med att vi serverar »världens bästa kött« från djur som hanteras med omtanke och respekt.

Då vi inte har konferenser erbjuder vi våra gäster ”bed and breakfast”.

Vi fixar festen! Boka festen hos oss och ni har hela hotellet för er själva!Vår vackra, ljusa matsal med 90 platser är mycket omtyckt när det gäller bröllop och andra högtidsdagar. Våra duktige köksmästare Tobias komponerar fantastiska festmenyer och Mia, vår dekoratör, gör vackra blomsteruppsättningar.

I vår läckra Teater blir den stora festen riktigt lyckad! Matsal, scen och stor balkong gör möjligheterna oändliga. Band som spelar, uppträdanden, DJ, show – det är bara fantasin som sätter gränser! Från ca 50 till 200 personer.

Hållbarhet

Tillsammans för en hållbar destination 

Under 2009 tog Sigtuna ett gemensamt beslut om att arbeta för att bli Sveriges första hållbara destination. Hotell- och konferensanläggningarna gick in i ett hållbarhetsprojekt med en gemensam vision – att tillsammans gör vi skillnad.

Hotell Kristina är KRAV- och Svanenmärkt och vi har alltid miljön i åtanke. 2009 anslöt vi oss till hållbarhetsprojektet. Som ett första steg beräknade vi våra klimatutsläpp. Dessa uppgick under 2011 till knappt 43 ton koldioxid från uppvärmning, elanvändning, egna fordon och tjänsteresor. Det motsvarar drygt 4 kg per gäst. I Europa är motsvarande siffra 10-30 kg per gästnatt.

Tillsammans med övriga deltagande anläggningar kompenserar vi våra utsläpp genom ett Plan Vivo certifierat skogsprojekt i Malawi. Projektet bidrar även till lokal biologisk mångfald, social utveckling och tryggare levnadssituation för invånarna.

Ambitionen är att hitta och välja så klimatsmarta lösningar som möjligt. Vinlistan på Hotell Kristina innehåller endast biodynamiska viner. Dessutom tillagas våra måltider av ekologiska, säsongsbaserade råvaror och KRAV-registrerade livsmedel i största möjliga mån. Vi serverar även, precis som alla andra anläggningar i hållbarhetsprojektet, endast ekologiskt kaffe vilket minskar övergödning och användning av kemiska bekämpningsmedel. Genom biodling bidrar vi till en rikare flora, biologisk mångfald och lokalt producerad honung. Och självklart erbjuder vi laddstolpar, drivna på grön el, till våra gäster.

I november 2012 utmärktes vi som vinnare av Ekoligan, kategori konferensrestauranger! Vi vann med över 60% ekologisk mat och dryck.

Klimatrapport Hotell Kristina 2016
Klimatrapport för hela destinationen 2016
Ekokvitto 2016

Klimatrapport Hotell Kristina 2015
Klimatrapport för hela destinationen 2015
Kaffe- och mjölkkvitto 2015

Klimatrapport Hotell Kristina 2014
Klimatrapport för hela Destinationen 2014
Kaffe- och mjölkkvitto 2014

Klimatrapport Hotell Kristina 2013
Klimatrapport för hela destinationen 2013
Kaffe- och mjölkkvitto 2013

Klimatrapport Hotell Kristina 2012
Klimatrapport för hela destinationen 2012
Kaffe- och mjölkkvitto 2012

Klimatrapport Hotell Kristina 2011
Klimatrapport för hela destinationen 2011

Läs mer om hållbarhetsprojektet på hallbardestination.se

HEMESTER

Hotell Kristina öppnar upp för Sommarhotell 22/6-16/8 samt har weekendöppet utvalda helger fram till första veckan i oktober.

I sommar har Hotell Kristina, som ligger med härlig utsikt över Mälaren bara ett stenkast från centrala Sigtuna, öppet 7 dagar i veckan för logi med frukost. Boka gärna längre vistelser för en riktigt innehållsrik Hemester. Vi erbjuder rabatterade priser för 3-dagars-, vecko- samt månadsboende och tipsar gärna om kul aktiviteter och utflyktsmål.

Bor du i Sigtuna och får släkt och vänner på besök? De är varmt välkomna att bo hos oss. Titta gärna förbi ni också och passa på att äta frukost ihop, njut av en fräsch drink i kvällssolen på vår gård eller en högklassig middag med schyssta drycker fredagar och lördagar då restaurangen är öppen för matälskande gäster. Vänligen boka bord.

Tips! Weekendöppet = öppen restaurang redan 22-24/5 samt 29-31/5,
Sommarhotell från efter midsommar 22/6-16/8 och sköna Weekend- och Golfhelger i höst öppet för bokning redan nu.

Evenemang på Hotell Kristina

Lämna en kommentar