Bild 1 av 10

1909 Sigtuna Stadshotell

Stora Nygatan 3
193 30 Sigtuna
+46 8 592 501 00
info@sigtunastadshotell.se
sigtunastadshotell.se

Visa karta

1909 Sigtuna Stadshotell

Detta unika femstjärniga cityhotell ligger vackert beläget mitt i Sveriges första stad, Sigtuna. Med sin fantastiska placering kombinerar hotellet exklusivitet, modern design och historisk charm med att vara Svanen märkta och klimatneutrala.

Det bekväma läget möjliggör snabb åtkomst till Stockholm, Uppsala och Arlanda flygplats, vilket gör 1909 Sigtuna Stadshotell till en naturlig mötesplats för internationella möten, konferenser, weekendgästen, matgästen och dem som söker något alldeles extra.

Hotellet beskrivs som en välslipad juvel endast 20 meter från Mälarens strand mitt i historiska Sigtuna med huvudgatan kantad av små butiker, kaféer och sevärdheter.

1909 Sigtuna Stadshotell genomgick en omfattande renovering 1999-2001 och är idag ett mycket elegant designhotell i 30-50 tal modern tappning och skandinavisk formgivning. Med sina 26 rum och fem konferenslokaler är 1909 Sigtuna Stadshotell Sveriges minsta femstjärniga hotell och ett av sex i landet med så prestigefylld ranking.

Så fort du kliver in på hotellet väntar dig professionell och personlig service. Hotellet är bemannat 24 timmar om dygnet.

Från ett av Sveriges bästa kök välkomnas ni till en kulinarisk måltid. Restaurang 1909 i Sigtuna utsågs till Årets stjärnskott 2008 i White Guide.

Hotell

På femstjärniga 1909 Sigtuna Stadshotell; bor du exklusivt under din vistelse i Sigtuna stad. Hotellet har 26 rum i rumskategorierna; Junior svit, deluxe rum med Mälarvy, dubbelrum med Mälarvy, standard dubbel med stadsvy samt enkelrum.

Under din vistelse hos oss har du fri tillgång till; hotellets pianolounge, morgontidningar, bastu/relaxavdelning och gymkort. Hotellet erbjuder även bagageservice, room service (24 timmar), tvättservice, syservice, skoservice, parkeringsservice samt concierge service.

Välj bland våra populära weekendpaket här! Lyxweekend, romantiskweekend, fredagsweekend, Spa-weekend, golfweekend. I ett flertal av paketen ingår; Champagne och choklad på rummet, afternoon tea, valfri middag, 6-rätters avsmakningsmeny, Spa-behandling på hotellets egen relaxavdelning, gymkort samt frukost. Molton brown hygienprodukter, badrock och tofflor ingår på alla rum.

Fest och bröllop På 1909 Sigtuna Stadshotell hittar Ni festlokaler för alla behov. Från den lilla privata matsalen till den stora festlokalen. För riktigt stora sällskap kan vi erbjuda vårt ”exclusive” paket, där Ni bokar hela hotellet till ett fast paketpris. Vi erbjuder alla brudpar en personlig bröllopskoordinator med gedigen erfarenhet av bröllop och fest som hjälper er att skräddarsy ert arrangemang efter just Era förväntningar. Tillsammans med våra professionella samarbetspartners hjälper vi er gärna arrangera allt från präst, fotograf, frisör, florist, bageri, transport/limousinservice, musikarrangör, dans etc.

Konferens och möten

På 1909 Sigtuna Stadshotell hittar du möteslokaler för varje behov. Små intima, eller stora effektiva konferenslokaler eller varför inte boka hela hotellet till ett fast paketpris.

Lusthuset; bjuder på en spektakulär vy över Sigtunafjärden och trädgården tillsammans med all teknisk utrustning du kan tänka dig.

Lilla Torget; har samma tekniska utrustningsnivå men rymmer ända upp till 60 personer.

Vinkällaren; och Franskan; lämpar lika bra som såväl styrelserum som privat matsal eller grupprum.

Gustav V; hotellet Juniorsvit med utsikt över Sigtuna stad, styrelsebord samt fåtöljgrupp.

Hos oss hjälper vi Er att skräddarsy konferensen efter just Era behov och önskemål. Tillsammans med en personlig kontakt och konferenskoordinator hjälper vi Er med planering, arrangemang och mottagande under hela Er vistelse hos oss.

Restaurang

Från ett av Sveriges bästa kök välkomnas ni till en kulinarisk måltid!

På restaurang 1909 i Sigtuna är det klassiska svenska köket och säsongsanpassande råvaror en förutsättning för matlagningen. Därför används bara det bästa råvarorna, gärna närproducerat från den rika jordbruksbygden i Mälardalen. Av dem skapas ett genuint svenskt kök i garanterat modern tappning, med rena tydliga smaker där varje råvara pratar för sig själv i sin renaste form. Enkelt och okonstlat i kreativ presentation. Filosofin bakom menykompositionerna är variation, flexibilitet och en levande meny i kombination med säsongens primörer som ligger restaurangen varmt om hjärtat.

Afternoon tea serveras fredagar och lördagar mellan kl. 14.00-18.00.

Lunchservering: mån-fre 11.30–15.00. Lör 12.00–15.00 och 17.00–23.00.
Middagsservering: mån-lör 17.00–23.00.

 

För andra året i rad utsågs Restaurang 1909 i Sigtuna till bäst i Uppland enligt White Guide 2015.

HÅLLBARHET

Tillsammans för en hållbar destination 

Under 2009 tog Sigtuna ett gemensamt beslut om att arbeta för att bli Sveriges första hållbara destination. Hotell- och konferensanläggningarna gick in i ett hållbarhetsprojekt med en gemensam vision – att tillsammans gör vi skillnad.

Som ett första steg beräknade vi våra klimatutsläpp.  Tillsammans med övriga deltagande anläggningar kompenserar vi våra utsläpp genom ett Plan Vivo certifierat skogsprojekt i Malawi. Projektet bidrar även till lokal biologisk mångfald, social utveckling och tryggare levnadssituation för invånarna.

Sedan 2011 är vi Svanenmärkta vilket innebär att hela driften av anläggningen har miljögranskats. Vi serverar även, precis som alla andra anläggningar i hållbarhetsprojektet, endast ekologiskt kaffe vilket minskar övergödning och användning av kemiska bekämpningsmedel. Och vi erbjuder laddstolpar till våra gäster med elbilar.

Klimatrapport 1909 Sigtuna Stadshotell 2016
Klimatrapport för hela destinationen 2016
Ekokvitto 2016

Klimatrapport 1909 Sigtuna Stadshotell 2015
Klimatrapport för hela destinationen 2015
Kaffe- och mjölkkvitto 2015

Läs mer om hållbarhetsprojektet på hallbardestination.se

Lämna en kommentar