Bild 1 av 1

Om oss

Destination Sigtuna AB bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. År 2018 omsatte besöksnäringen i Sigtuna kommun 42,7 miljarder kronor, inklusive flygverksamheten på Stockholm Arlanda Airport.

Vårt uppdrag är att stärka Sigtunas attraktionskraft – att locka fler besökare till vår fantastiska destination som innefattar Arlanda, Märsta, Rosersberg och Sigtuna stad. Allt sker i samverkan med kommun och näringsliv. Vi ser samarbete som ett konkurrensmedel och driver bl a ett hotellnätverk, slottsnätverk och Frukostklubben.

När man ska berätta om hur det är att besöka Sigtuna är ett gemensamt budskap är viktigt. Därför har vi tillsammans med destinationens aktörer arbetat fram varumärket Sigtuna – where Sweden begins, vilket vi använt sedan 2011.

Sigtuna är en plats där det händer mycket och det tycker vi är fantastiskt. Vi driver evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Möte och Sigtunas julmarknader i egen regi, samt stöttar flera andra evenemang på olika sätt. Allt ifrån att erbjuda en välbesökt evenemangskalender till att ge stöd och råd med marknadsföring och pr.

Som Sveriges fjärde största hotelldestination (med 952 969 gästnätter under 2018) och hemkommun till Sveriges främsta flygplats – Stockholm Arlanda Airport, har vi dessutom ett särskilt ansvar. Sedan 2009 arbetar besöksnäringen i Sigtuna kring hållbar utveckling utifrån en gemensam vision – att tillsammans göra skillnad. Vi mäter upp vår klimatpåverkan och kompenserar årligen för våra utsläpp. Vi är aktiva gentemot våra leverantörer och engagerar våra kunder inom hållbarhetsområdet. 2014 och 2016 utnämndes Sigtuna till en av världens topp-100 mest hållbara destinationer.

 

 

 

Besök oss

Besök oss

Vi på Destination Sigtuna har vårt kontor på Drakegården i Sigtuna stad, Stora gatan 33.
Varmt välkommen att besöka oss där.

Sigtuna kommun driver en helårsöppen auktoriserad turistbyrå i Sigtuna stad. Du hittar även den i  Drakegården vid Stora torget.

Varmt välkommen att besöka turistbyrån på plats eller ringa 08-591 269 60 för hjälp över telefon. Självklart går det också bra att maila på kontaktcenter@sigtuna.se

Drakegården är stängt tillsvidare, minst året ut.

För mer information se https://www.sigtuna.se/nyheter/nyheter/2020-11-20-nya-atgarder-for-att-minska-smittspridningen-i-sigtuna-kommun.html

Personal

Lediga tjänster

Så roligt att du är nyfiken på att arbeta hos oss men just nu söker vi inga nya kollegor!

Projekt - Sigtuna tillsammans mot framtiden

Bakgrund

Sigtuna tillsamman mot framtiden är ett projekt initierat av Destination Sigtuna och finansierat av ökat driftsbidrag från  Sigtuna kommun och stöd från Region Stockholms  hållbarhet- och skärgårdsanslag.
Läs gärna mer HÄR

Sigtuna kommun är hårt drabbat av effekterna av Corona krisen Region Stockholm redovisar en fördjupning av Sigtuna kommuns siffror HÄR

Projektet projektleds av Destination Sigtuna AB

De  500.000 kronorna från Region Stockholm tillsammans med det ökade driftbidraget om 500.000 kronor från Sigtuna kommun kommer att användas till att erbjuda affärsutveckling för näringen och för att marknadsföra mötesdestinationen Sigtuna. Genom att öka destinationens synlighet kan vi stötta våra lokala hotell- och mötesanläggningar att återfå sina gäster och därmed återskapa arbetstillfällen.

Projektet skall bland annat arbeta med

Marknadsföring
Marknadsföringen i projektet syftar till att hjälpa våra anläggningar att locka tillbaka och attrahera nya mötesbokare.
Detta kommer att ge hotellen och mötesanläggningarna möjlighet att anställa/återanställa och den  ökande arbetslösheten kan bromsas.

Den 8 september släpptes Sigtunamodellen för säkra och kreativa möten.
Lanseringen resulterade i mycket uppmärksamhet i press.

Affärsutveckling
Tillsammans med vår samarbetspartner Kairos Future genomför vi tre workshops för alla våra partnerhotell och mötesanläggningar. Syftet är att ge våra hotell och mötesanläggningar en så bra grund att stå på för vidare affärsutveckling och målgruppsanpassning. Vi tittar tillsammans på hur vi kan tolka framtiden och vilka trender som finns.
Redan nu ser vi ett resultat i att våra mötesanläggningar presenterar fler erbjudanden mot privatmarknaden och ökar sin beläggning med hjälpa av privatresenärer.

Bilder från workshopsarbete med mötesanläggningarna och Kairos Future

Bearbetning konferensbokare
Som ett led att locka tillbaka mötesbokare till anläggningarna har vi också samlat ett material som presenterar utbudet av mötesmöjligheter samt aktiviteter.
Denna används då vi bearbetar mötesbokare via telefonsamtal.
Här hittar du dokumentet – blir du nyfiken att boka in ett möte kontaktar du anläggningarna direkt för bokning.

Kurbits Affärsutveckling
Genom samverkan med Visit Stockholm och det av Region Stockholm delfinansierade projektet som drivs av Visit Stockholm fick två av våra partnerföretag möjlighet att genomföra en omställningsutbildning via Kurbits Affärsutveckling.

För mer information kontakta

Alexander Kercevic, Marknadsansvarig Destination Sigtuna AB
Tel:  08- 594 806 51
alexander.kercevic@destinationsigtuna.se

Anna Lakmaker. VD
Tel: 0739-44 34 21
anna.lakmaker@destinationsigtuna.se