Bild 1 av 1

Om oss

Destination Sigtuna AB bildades 1992 och ägs till 47 procent av Sigtuna kommun och till 53 procent av lokala privata företagare. År 2018 omsatte besöksnäringen i Sigtuna kommun 42,7 miljarder kronor, inklusive flygverksamheten på Stockholm Arlanda Airport.

Vårt uppdrag är att stärka Sigtunas attraktionskraft – att locka fler besökare till vår fantastiska destination som innefattar Arlanda, Märsta, Rosersberg och Sigtuna stad. Allt sker i samverkan med kommun och näringsliv. Vi ser samarbete som ett konkurrensmedel och driver bl a ett hotellnätverk, slottsnätverk och Frukostklubben.

När man ska berätta om hur det är att besöka Sigtuna är ett gemensamt budskap är viktigt. Därför har vi tillsammans med destinationens aktörer arbetat fram varumärket Sigtuna – where Sweden begins, vilket vi använt sedan 2011.

Sigtuna är en plats där det händer mycket och det tycker vi är fantastiskt. Vi driver evenemangen Sigtuna Litteraturfestival, Sigtuna Möte och Sigtunas julmarknader i egen regi, samt stöttar flera andra evenemang på olika sätt. Allt ifrån att erbjuda en välbesökt evenemangskalender till att ge stöd och råd med marknadsföring och pr.

Som Sveriges fjärde största hotelldestination (med 952 969 gästnätter under 2018) och hemkommun till Sveriges främsta flygplats – Stockholm Arlanda Airport, har vi dessutom ett särskilt ansvar. Sedan 2009 arbetar besöksnäringen i Sigtuna kring hållbar utveckling utifrån en gemensam vision – att tillsammans göra skillnad. Vi mäter upp vår klimatpåverkan och kompenserar årligen för våra utsläpp. Vi är aktiva gentemot våra leverantörer och engagerar våra kunder inom hållbarhetsområdet. 2014 och 2016 utnämndes Sigtuna till en av världens topp-100 mest hållbara destinationer.

 

 

 

Besök oss

Besök oss

Vi på Destination Sigtuna har vårt kontor på Drakegården i Sigtuna stad, Stora gatan 33.
Varmt välkommen att besöka oss där.

Sigtuna kommun driver en helårsöppen auktoriserad turistbyrå i Sigtuna stad. Du hittar även den i  Drakegården vid Stora torget.

Varmt välkommen att besöka turistbyrån på plats eller ringa 08-591 269 60 för hjälp över telefon. Självklart går det också bra att maila på kontaktcenter@sigtuna.se

Personal

Lediga tjänster

Så roligt att du är nyfiken på att arbeta hos oss men just nu söker vi inga nya kollegor!