Bild 1 av 3

Det är få platser i världen som kan mäta sig med Sigtunas rika historia. Ruinerna, slotten och den vackra naturen skapar en unik atmosfär och i över 1000 år har vår vackra destination lockat fram skaparglädjen och inspirerat besökare från när och fjärran. Här möts det äkta och genuina.  

I Sigtuna kan man uppleva alltifrån svensk kulturhistoria till samtida konst. Här finns upplevelser för både stora och små besökare.  

Sigtunastiftelsen

Sigtunastiftelsen är platsen för alla dina dagar. I en unik miljö, inspirerad av italienska kloster och medeltida Vasaborgar, har människor mötts i snart hundra år. Den öppna, kreativa och rofyllda atmosfär som präglar platsen är inte lätt att beskriva men desto mer spännande att upptäcka. Sigtunastiftelsen, en plats för insikt och utsikt.

Sigtunastiftelsen våren 2020 

Kulturum

Kulturumteatern i Kunskapens hus är Sigtuna kommuns största scen för evenemang. Salongen har 454 sittplatser och används året runt för många olika ändamål, till exempel lokala produktioner, gästspel, Kulturskolans konserter och konferenser.
En av vårens stora händelser är den 14 mars då Jonas Gardell besöker Kulturumteatern med sin solo-version av Queen of f’cking everything  
Innan dess, på Alla hjärtans dag den 14 februari kl. 19 -21, kommer Rigmor Gustafsson och Isabella Lundgren och tolkar Monica Zetterlund i en storslagen konsert med Blåsarsymfonikerna
Andra härliga programpunkter för stora och små

Kulturum program 

Sigtuna Litteraturfestival

9 maj 2020 genomförs Sigtuna Litteraturfestival för
sjunde gången i ett samarbete mellan Destination Sigtuna och
Stora Brännbo, Sigtunastiftelsen, Piratförlaget, Natur & Kultur och Sigtuna kommun.  Sigtuna Litteraturfestivals kärnvärde är läsglädje och tanken är att skapa en mötesplats och läsfest med låga trösklar där personliga och nära möten mellan författare och deltagare kan ske. Under årens lopp har runt 200 författare gästat festivalen. Nu står det klart att Karin Smirnoff, Vigdis Hjorth och Allan Linnér gästar Sigtuna Litteraturfestival den 9 maj. Tillsammans med KG Hammar, Maja Hagerman, Anneli Jordahl, Jan Guillou, Per Gustavsson, Linda Skugge, Matilda Gustavsson och många fler kommer de till Sigtuna stad som utgör festivalens arena.

Sigtuna Litteraturfestival 

Sigtuna Museum

Sigtuna museum ligger mitt i den historiska kärnan av Sigtuna stad på plats fylld av berättelser från tiden då Sigtuna skapades som ”Sveriges första stad”. Museet har en av Sveriges viktigaste samlingar av arkeologiskt material från sen vikingatid och tidig medeltid

Sigtuna Museum & Art 

Varmt välkommen till Sveriges första stad och passa på att börja helgen där Sverige börjar.

Datum:

Kategori:

Hittade inga evenemang som matchar dina kriterier.