Bild 1 av 5

Julhandel

Julhandel

Drömmer du om att hitta den där alldeles perfekta julklappen? I Sigtuna finns ett stort utbud av julshopping. Slipp storstadsstressen och botanisera i lugn och ro bland Stora gatans unika butiker, besök trendkänsliga Stenladan eller moderna Märsta Centrum. Missa inte att ladda ner kartan över Jul i Sigtuna och upptäck destinationens genuina och rika utbud av julbutiker. Alldeles oavsett om du är på jakt efter något till svärmor, pappa, älsklingen, vännen, barnbarnet, barnen eller mormor så kan vi lova att du kommer hitta något som sprider julglädje. 

Karta över Jul i Sigtuna

Sigtuna är en perfekt juldestination med en mångårig tradition av att locka besökare från när och fjärran. Julen 2020 blir på ett annat sätt. Alla påverkas vi av den pågående pandemin och restriktionerna som följer med den. I år har vi ett gemensamt ansvar för att på ett extra ansvarsfullt sätt hitta julstämningen och njuta av varandra och det goda i livet.   
Våra hotell, restauranger och butiker arbetar hårt för att skapa trygga förutsättningar för att ge våra besökare en härlig jul men vi måste påminna oss om att ansvaret är delat. Stanna hemma om du är sjuk, håll avstånd och tvätta händerna. Följ alltid de anvisningar som myndigheterna utfärdat och ta eget ansvar. 

Läs merhär

 • Märsta Centrum

  Märsta Centrum


  Med tanke på omständigheterna blir det inga julaktiviteter som kan leda till folksamlingar i Märsta Centrum. Däremot kan besökare uppleva julstämningen genom julbelysning, julgran och ett julskyltat fönster vid torget med ett fint sagolandskap.

 • Österby Gård

  Österby Gård

  Här kan ni både julhandla, låta barnen leka en stund, och titta på några av gårdens djur. Gårdsbutiken är välfylld med närproducerad julmat, kött, chark och delikatesser. Gårdens egna produkter, såsom gårdskött och handgjorda korvar fyller diskarna, tillsammans med ett bredd sortiment av andra närproducerade varor. Här finns många godbitar till julbordet, men även unika julklappar, hantverk, gårdens lammskinn och mycket mer. Gårdsbutiken håller öppet fredagar kl 13-18 samt lördag-söndag kl 11-16 under adventshelgerna.

 • Sagojakten i Sigtuna stad

  Sagojakten i Sigtuna stad

  Den 28 november startar Sagojakten i Sigtuna stad. Kan du gissa vilka sagor det är som gömmer sig i butikernas skylfönster utmed Stora gatan? Sigtuna museum deltar med fyra sagor som du hittar på Sigtuna museum, Lundströmska gården, Drakegården och Rådhuset.

 • Steninge slottsby

  Steninge slottsby

  I år blir julen lite annorlunda på Stenladan i Steninge slottsby och på grund av rådande omständigheter blir det inga knallare, varken inne eller utanför Stenladan. Men butikerna och Trädgårdsmästeriet i Stenladan kommer vara fyllda med både julstämning, julpynt och julklappar. Jul i Stenladan är öppet alla dagar från 14 november och fram till 23 december.

 • Stora gatan och Sigtuna stad

  Stora gatan och Sigtuna stad

  Inget besök i Sigtuna är komplett utan ett besök på Stora gatan, en perfekt plats att inhandla såväl mjuka som hårda klappar. Inför jul fylls de trendsäkra butiker med härliga julklappar som passar såväl damer som herrar och ung som gammal. Upplev stadens unika atmosfär och genuina utbud där traditionellt mode möter de senaste trenderna, blandat med delikatesser och godsaker.

 • Torghandel Sigtuna stad

  Torghandel Sigtuna stad

  För att bidra till julstämningen kommer det att finnas en begränsad torghandel på Stora torget. Under perioden 26 november till 20 december kommer en handplockad skara på tre försäljare per vecka att vara på plats för att bredda vårt utbud och skapa ytterligare julkänsla i staden. Torghandeln håller öppet torsdagar, fredagar och lördagar mellan kl. 10 – 16 samt söndagar kl. 11 – 15.