Bild 1 av 5

Tillsammans med vännerna

Tillsammans med vännerna

Sigtuna, bekvämt beläget mittemellan Stockholm och Uppsala, är det perfekta resmålet för dig som reser tillsammans med vänner. Oavsett om ni söker adrenalinhöjande spänning eller lugn avkoppling finns det något för er. Utmana varandra i golf, padel och frisbeegolf eller upptäck vandringslederna och avsluta med AW, en bit mat eller boka ett weekendpaket på något av destinationens härliga hotell.

Tips tillsammans med vännerna

 • Ingegerd, Sveriges första kvinnliga helgon, föddes i Sigtuna. Samla vännerna och vandra den del av Ingegerdsleden som passerar genom Sigtuna med start vid Rosersbergs Slott och slut i Sigtuna stad. Kombinera med en after-walk, middag och övernattning.
 • Gästspela i hamnen. Gästbryggan ligger helt perfekt i stan. Upplev Sigtunas rika shopping och kulturliv innan ni tar en varm choklad eller mysig middag på någon av stadens alla caféer och restauranger. 
 • Boka in en stadsvandring i Sveriges första stad och lär dig mer om vår spännande historia. Guiden från Sigtuna Museum & Art berättar om Sigtunas historia från grundandet på 970-talet fram till modern tid.  
 • Varje fredag & lördag kan du boka förstklassigt afternoon tea på Sigtuna Stadshotell. Avnjut teet tillsammans med varma scones hemlagad marmelad, sandwiches och fina små godsaker från det egna bageriet, allt serverade på klassiskt vis. 
 • Testa discgolf. På Harberget finns en 9-hålsbana som passar både nybörjare och rutinerade spelare. Ta med egen frisbee eller hyr eller köp dem på närliggande Sigtuna Sport och Uteliv. 
 • Sigtuna stad har en alldeles unik shopping. Här finns allt från en gammaldags karamell- och delikatessbutik till lokalt konsthantverk och trendkänsliga butiker med det senaste modet. 
 • Kulturen och musiken har en självklar plats i Sigtuna. Samla vännerna och fyll på sinnena. Oavsett om ni föredrar klassisk musik, jazziga toner eller existentiella samtal finns det något för er.  
 • I Sigtunas närhet finns hela sex golfbanor, alla med sitt unika läge och karaktär. Spela på Vassunda golfklubb med en bana som kombinerar vacker natur med spelglädje utöver det vanliga.  
 • Satsa på en rofylld upplevelse utöver det vanliga. I den magiska miljön i det gamla Ardennerstallet på Sigtuna Stearinljusfabrik på Haga gård strax utanför Sigtuna får ni möjlighet att tillbringa några timmar och lära er grunderna i ljusstöpning. Tillsammans stöper ni egna ljus, umgås och äter och dricker något gott i en vacker och lantlig miljö.  
 • Padel, Padeltennis är den snabbast växande racketsporten i Norden. En av anledningarna till att sporten blivit så populär är att alla kan spela och att det är väldigt lätt att komma igång, så ta med vännerna och kör en match. I Sigtuna erbjuds padel på inomhusbanor på WE Sigtuna i Arlandastad och utomhus kan du spela på lantliga Erikssund
 • Sigtunas många hotell är kända för sitt fantastiska värdskap. Boka in vännerna och unna er en härlig höstweekend på något av destinationens hotell. Välj mellan weekendpaket för vandring, skaldjur, ridning, yoga, träning, SPA, golf och mycket mer.   
 • Ta en mysig fika längs Stora gatan. Här finns Tant brun, Brödboden, Valvet, RC och the Coin.   
Höst i Sigtuna

Dagstur eller weekend i Sigtuna 
Det finns så mycket roligt och spännande att upptäcka i Sigtuna, men var ska man börja? Här är våra bästa tips på hur du får ut mest av din dagstur eller weekend.  

Dagstur 
Starta dagen med att utmana vännerna i Padel. Visste du att det är den snabbast växande racketsporten i Norden? En av anledningarna till att sporten blivit så populär är att alla kan spela, så ta med vännerna och kör en match. 

Efter matchen är det dags för ett besök på Steninge slottby och den intilliggande Stenladan, fylld med trendkänslig shopping och välsmakande mat. Ta en lunch eller brunch i Steninge Bruk som är välkänd för sin fantastiska grill. När ni ätit er mätta är det dags att shoppa. I Stenladan finns alltifrån möbler och heminredning till det senaste modet och ett härligt trädgårdsmästeri. Fortsätt eftermiddagen med att upptäcka Steninge slott från 1705 och den intilliggande barockparken. Avsluta dagen med en fika innan det är dags för hemfärd.  

Weekend 
Boka in en vandringsweekend med vännerna och vandra Ingegerdsleden, döpt efter Sigtunadottern och Sveriges första kvinnliga helgon. Njut av den klara höstluften och naturens färgsprakande förvandling från grönt till höstens alla färger och vandra den del av Ingegerdsleden som passerar genom Sigtuna med start vid Rosersbergs Slott och slutar i Sigtuna stad. Efter vandringen väntar en välförtjänt middag med övernattning och frukost. Sigtuna är känt för alla sina fantastiska hotell. Många av destinationens 25 hotell erbjuder weekends och både Rosersbergs slott och Sigtunastiftelsen erbjuder vandringspaket.  Läs också vad som är på gång under våra evenemang

Aktiviteter

Här har vi samlat tips på roliga och spännande aktiviteter för alla som vill utforska Sigtunas närområden. Tipsen passar lika bra för dig som bor i Sigtuna kommun som för andra besökare.

Kategorier:
Kategorier:

Coronavirus (COVID-19)

Iaktta försiktighet och följ alltid Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Mer information om coronaviruset (COVID-19) och hur det påverkar vår destination hittar du här.