Bild 1 av 3

Bara vi två

Bara vi två

Sigtuna är så vackert på hösten och få platser är mer romantiska än Sigtuna med de magnifika slotten, den vackra naturen och pittoreska lilla staden med unik shopping och slingrande gränder med anor från 970-talet. Boka en minisemester och kombinera en övernattning i Sveriges första stad med en utflykt till något av de fem slotten eller kanske en vandring utmed någon av vandringslederna? Sätt guldkant på vistelsen och avsluta dagen med en riktigt god middag på någon av Sigtunas många restauranger.

Tips för bara vi två

  • Ingegerd, Sveriges första kvinnliga helgon, föddes i Sigtuna. Njut av den klara höstluften och naturens färgsprakande förvandling från grönt till höstens alla färger under vandringen av fjärde del av Ingegerdsleden som passerar genom Sigtuna med start vid Rosersbergs Slott och slutar i Sigtuna stad. Kombinera med en after-walk, middag och övernattning.
  • För våra båtburna gäster finns gästbryggan, bekvämt placerad mitt i stan. Njut av Sigtunas rika shopping och kulturliv innan ni tar en varm choklad eller ett glas utmed någon av stadens mysiga glassbarer, caféer och restauranger.
  • Hyr cyklar och upptäck Sigtuna på två hjul. Vad kan väl vara mysigare än att trampa fram i lagom takt, tillsammans med den du håller kär utmed någon av Sigtunas alla härliga cykelvägar?
  • Gå en stadsvandring i Sveriges första stad och lär dig mer om vår spännande historia. Guiden från Sigtuna Museum & Art berättar om Sigtunas historia från grundandet på 970-talet fram till modern tid. 
  • Sigtuna har varit en handelsplats i över tusen år. Här finns allt från taxfree-butiker till lokalt konsthantverk. Upptäck Stora gatans unika butiker, internationell shopping på Arlanda Sky City, Stenladans genuina utbud i Steninge slottsby, trendsäkra Märsta centrum och närproducerade delikatesser i gårdsbutikerna.
  • I området runt Sigtuna finns inte mindre en fem slott, alla med sin unika historia, vilket gör dem till uppskattade utflyktsmål för både romantiker, historiefantaster och för dem som vill uppleva en skön dag i det vackra landskapet.
  • Ta med älsklingen och njut av en lyxig minisemester. Lugnt, avskilt och med utsikt över grantopparna ligger ett mysiga SPA. Koppla av i bastun, utomhusjacuzzin eller relaxen med lugn musik och förfriskningar.
  • Hyr kajak och glid fram genom Sigtunas lugna vikar och vackra natur. Köp med takeaway-lunch eller stanna till vid någon grillplats och laga till något gott av egen medhavd matsäck.
  • Guidledda turer med Segway! Utmed vattnet precis framför Sigtuna stad finns en promenad- och cykelväg, perfekt för Segway-sugna besökare. Åk bort till Sjudargårdsbadet eller ta ett varv runt Munkholmen.
  • Vad är ni sugna på? Sigtuna har ett fantastiskt utbud av restauranger. Steninge Bruks populära grillbrunch, Sigtuna Stadshotells utsökta Afternoon tea, Avsmakningsmenyn Skogens guld i Restaurang Skog på Sigtunahöjden, Grillkvällar på Sigtunastiftelsen eller lyxig skaldjursbordsbuffé på Stora Brännbo, är något av alla de kulinariska upplevelser som erbjuds i höst.    

Dagstur eller weekend i Sigtuna  
Det finns så mycket roligt och spännande att upptäcka i Sigtuna, men var ska man börja? Här är våra bästa tips på hur du får ut mest av din dagstur eller weekend.  

Dagstur 
Visste du att Sigtuna är Sveriges första stad? Boka in en stadsvandring och lär dig mer om stadens spännande historia. Guiden från Sigtuna Museum & Art berättar om Sigtunas historia från grundandet på 970-talet fram till modern tid.  

Efter guidningen är det äntligen dags för lite shopping. Sigtuna har varit en handelsplats i över tusen år. Här finns allt från taxfree-butiker till lokalt konsthantverk. Så välkommen att botanisera bland stadens unika butiker och upplev en del av vår kulturhistoria. När shoppingsuget stillats är det dags att njuta av en lyxig afternoon tea på Sigtuna Stadshotell. På de dignande våningsfaten finns allt man kan önska sig från varma scones hemlagad marmelad, sandwiches och fina små godsaker från det egna bageriet.  

Weekend 
Få platser är mer romantiska än Sigtuna. Slå ett slag för kärleken och boka in en höstweekend. Välj mellan weekendpaket för vandring, romantik, skaldjur, ridning, yoga, träning, SPA, golf och mycket mer. Kombinera övernattningen med ett slottsbesök. I området runt Sigtuna finns inte mindre än fem slott att upptäcka: Skoklosters slott, Skånelaholms slott, Steninge slott med Steninge slottsby, Wenngarns slott och Rosersbergs slott, som är ett av rikets tio kungliga slott. Slotten har alla en unik historisk atmosfär, vilket gör dem till uppskattade utflyktsmål för både historiefantaster och för dem som vill uppleva en skön dag i det vackra landskapet.  

Läs också vad som är på gång under våra evenemang

Aktiviteter

Här har vi samlat tips på roliga och spännande aktiviteter för alla som vill utforska Sigtunas närområden. Tipsen passar lika bra för dig som bor i Sigtuna kommun som för andra besökare.

Kategorier:
Kategorier:

Coronavirus (COVID-19)

Iaktta försiktighet och följ alltid Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Mer information om coronaviruset (COVID-19) och hur det påverkar vår destination hittar du här.