Bild 1 av 3

Tillsammans med vännerna

Tillsammans med vännerna

Sigtuna, bekvämt beläget mittemellan Stockholm och Uppsala, är det perfekta resmålet för dig som reser tillsammans med vänner. Oavsett om ni söker adrenalinhöjande spänning eller lugn avkoppling finns det något för er. Utmana varandra på golf, padel eller frisbeegolf, testa wakeboard eller vandra och avsluta med AW eller middag på någon av destinationens prisbelönta restauranger.

Tips tillsammans med vännerna

 • Ingegerd, Sveriges första kvinnliga helgon, föddes i Sigtuna. Samla vännerna och vandra den del av Ingegerdsleden som passerar genom Sigtuna med start vid Rosersbergs Slott och slut i Sigtuna stad. Kombinera med en after-walk, middag och övernattning.
 • Badsugen? Dra ihop gänget på en minisemester och passa på att kombinera shopping, middag och övernattning i Sigtuna stad med ett dopp från någon av strandpromenadens badbryggor.
 • För cykelsugna finns det gått om små, otrafikerade asfaltsvägar, idealiska för landsvägscykling och många mountainbikeleder perfekta för stigcykling. Cyklar och cykelguide finns att hyra i Sigtuna stad.
 • Höj pulsen och testa miljövänlig wakeboard längs en eldriven linbana. På Cable Park i Halmsjön samsas både nybörjare och proffs.
 • Gästspela i hamnen. Gästbryggan ligger helt perfekt i stan. Upplev Sigtunas rika shopping och kulturliv innan ni tar en glass eller ett glas utmed någon av stadens mysiga glassbarer, caféer och restauranger.
 • Boka in en stadsvandring i Sveriges första stad och lär dig mer om vår spännande historia. Guiden från Sigtuna Museum & Art berättar om Sigtunas historia från grundandet på 970-talet fram till modern tid. 
 • Testa discgolf. På Harberget finns en 9-hålsbana som passar både nybörjare och rutinerade spelare. Ta med egen discfrisbee eller hyr eller köp dem på närliggande Sigtuna Sport och Uteliv.
 • Sigtuna stad har en alldeles unik shopping. Här finns allt från en gammaldags karamell- och delikatessbutik till lokalt konsthantverk och trendkänsliga butiker med det senaste modet.
 • Börja helgen med morgonyoga och hotellfrukost på Sigtunastiftelsen. Alla lördagar fram till 15 augusti erbjuds avslappnande morgonyoga som passar alla. Passet är utomhus vid fint väder, annars i Stora salen. Efter yogan serveras en härlig hotellfrukost med nybakat bröd från det egna bageriet. Yogamattor finns för utlåning men ta gärna med din egen.
 • I Sigtunas närhet finns så många som sex golfbanor, alla med sitt unika läge och karaktär. 
  Testa Vassunda golfklubb med en bana som kombinerar vacker natur med spelglädje utöver det vanliga. Eller Sigtuna Golfklubb en naturskön och utmanande bana.
 • Testa något nytt, paddla kajak och glid fram ljudlöst över Sigtuna fjärden eller höj pulsen och testa ribbåt!
 • Padel, eller Padeltennis är den snabbast växande racketsporten i Norden. En av anledningarna till att sporten blivit så populär är att alla kan spela och att det är väldigt lätt att komma igång, så ta med vännerna och kör en match.
Hemester i Sigtuna

Sigtuna på 4, 8 eller 24 timmar

Det finns så mycket roligt och spännande att göra i Sigtuna, men var ska man börja? Här är våra bästa tips när du har 4, 8 eller 24 timmar på dig att upptäcka vår destination.

4 timmar

Besök Steninge slott med den tillhörande Stenladan med trendkänslig shopping. Starta besöket med en vällagad lunch eller brunch i Steninge Bruk som är välkända för sin fantastiska grill. När ni ätit er mätta är det dags att shoppa. Här finns alltifrån möbler och heminredning till det senaste modet och ett härligt trädgårdsmästeri.  När ni shoppat färdigt är det dags för en eftermiddagsfika innan ni upptäcker Steninge slott från 1705 och den intilliggande barockparken.

8 timmar

Har ni ytterligare 4 timmar att avvara?… Toppen! Då föreslår vi att ni, förutom tipsen här ovan..

Börjar dagen med Padel, eller Padeltennis. Padel är den snabbast växande racketsporten i Norden. En av anledningarna till att sporten blivit så populär är att alla kan spela och att det är väldigt lätt att komma igång, så ta med vännerna och kör en match.

24 timmar

Lyckos er! På 24 timmar hinner ni vandra längs Ingegerdsleden. Ingegerd, Sveriges första kvinnliga helgon, föddes i Sigtuna. Ingegerdsleden sträcker sig hela vägen från Storkyrkan i Stockholm, via Mariakyrkan i Sigtuna, till Uppsala Domkyrka och slingar sig fram genom vackra skogar, över fält och förbi slott. Den del av Ingegerdsleden som passerar genom Sigtuna börjar vid Rosersbergs Slott och slutar i Sigtuna stad. Sätt guldkant på vandringen och kombinera med en after-walk, middag och övernattning i Sigtuna.

Läs också vad som är på gång under våra evenemang

Aktiviteter

Här har vi samlat somriga tips på roliga och spännande aktiviteter för alla som vill utforska Sigtunas närområden. Tipsen passar lika bra för dig som bor i Sigtuna kommun som för andra besökare. Passa på att semestra på hemmaplan i sommar!

Kategorier:
Kategorier:

Coronavirus (COVID-19)

Iaktta försiktighet och följ alltid Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Mer information om coronaviruset (COVID-19) och hur det påverkar vår destination hittar du här.