Bild 1 av 4

Barnfamiljen

Barnfamiljen

Det är lätt att semestra med barn i Sigtuna. Här finns massor av roliga aktiviteter för hela familjen. Packa picknickkorgen och besök något av baden, slotten eller destinationens 10 naturreservat – till fots eller kanske på cykel?

Eller ta en dagstur eller minisemester till Sigtuna stad. Gå på runstensjakt, köp godis i den gammaldags karamellbutiken, utmana familjen på minigolf, paddla kajak och ta en fika eller glass och kanske ett dopp från någon av strandpromenadens alla bryggor?

Barnvänliga tips

 • Pigga barn med spring i benen? Då vill vi tipsa om att leka kurragömma i labyrinten vid Steninge Slott. Kombinera leken med glass, lunch, fika och shopping i mysiga Stenladan alldeles intill.
 • Framför Rosersbergs slott finns en alldeles underbar slottspark med stora gräsmattor, ängar och en liten bokskog. Följ de slingrade grusvägarna och grilla korv vid grillplatsen nere vid vattnet.
 • Visste du att Sigtuna stad är världens runstens-tätaste plats? Ladda ned eller hämta en karta på Sigtuna museum eller i Turistbyrån och häng med på en spännande runstensjakt.
 • Gå på Upptäckarpromenad! Upptäck Sigtuna stad tillsammans med barnen. Hämta/ladda ned upptäckarkartan där olika sex platser finns utmärkta. På kartan finns frågor att fundera kring och bilder som gör det lättare och roligare att hitta rätt. Om ni vill kan ni lämna in era svar på Sigtuna museum, så får barnen en liten överraskning.
 • Badsugen? Det finns flera fina strandbad i Sigtuna, så packa ner badkläder, cyklop och handduk och ge dig ut på en simtur. För dig som gillar pool finns Midgårdsbadet med hoppbassäng och pooler både inne och ute.
 • Utmana varandra på en rolig minigolfrunda på Sigtuna strandpromenad. Perfekt att kombinera med en glass i solen på någon av alla bänkarna utmed den vackra strandpromenaden. 
 • Vill du veta hur det såg ut på en gård för 200 år sen? Då är Viby by det perfekta utflyktsmålet. Torparbyn ligger på lagom cykelavstånd från Sigtuna stad. Passa på att ha en picknick i de vackra omgivningarna.
 • Testa discgolf. På Harberget finns en 9-hålsbana som passar både nybörjare och rutinerade spelare. Ta med egen discfrisbee eller hyr eller köp dem på närliggande Sigtuna Sport och Uteliv.
 • Besök Österbygård och smaka på en närproducerad glass och titta på djuren. Den välsorterade gårdsbutiken är fylld med lokala och närproducerade läckerheter.
 • Sigtuna museum ligger mitt i Sigtuna stad på en plats fylld med berättelser från tiden då Sigtuna skapades som ”Sveriges första stad”. I varje rum finns något interaktivt för barn.
  Passa på att titta på den arkeologiska utställningen med material från sen vikingatid och tidig medeltid.
 • Har du testat wakeboard? Ta en miljövänlig åktur längs en eldriven linbana. På Cable Park i Halmsjön samsas både nybörjare och proffs.
Hemester i Sigtuna

Sigtuna på 4, 8 eller 24 timmar

Det finns så mycket roligt och spännande att göra i Sigtuna, men var ska man börja? Här är våra bästa tips när du har 4, 8 eller 24 timmar på dig att upptäcka vår destination.

4 timmar

Visste du att Sigtuna stad är världens runstens-tätaste plats? Häng med på en spännande runstensjakt och gå på upptäckarpromenad med roliga frågor för barn. Om ni vill kan ni lämna in era svar på Sigtuna museum, så får barnen en liten överraskning. Hämta/ladda ned kartor på Sigtuna museum eller i Turistbyrån och upptäckarkartan där olika sex platser finns utmärkta.

När ni tröttnat på historia är det dags att utmana varandra på en rolig minigolfrunda på Sigtuna strandpromenad. Perfekt att kombinera med en glass i solen på någon av alla bänkarna utmed den vackra strandpromenaden. 

8 timmar

Har ni ytterligare 4 timmar att avvara?… Toppen! Då föreslår vi att ni, förutom tipsen här ovan…

Tar ett dopp i något av Sigtunas alla bad. Det finns fyra allmänna badplatser. Och för de som vill bada i simhall finns Midgårdsbadet där man förutom simhall även hittar utomhusbad med fyra pooler och en hoppbassäng. I Sigtuna stad finns Sigtuna Fritidscenter med simbassäng, barnbassäng, bubbelpool och hopptorn.

Avsluta vistelsen med en god middag på någon av Sigtunas alla restauranger.

24 timmar

Lyckos er! På 24 timmar kan ni förutom tipsen ovan stanna kvar i Sigtuna över natten. I destinationen finns inte minder än 25 hotell – alla med sin alldeles egna charm.

Läs också vad som är på gång under våra evenemang

Aktiviteter

Här har vi samlat somriga tips på roliga och spännande aktiviteter för alla som vill utforska Sigtunas närområden. Tipsen passar lika bra för dig som bor i Sigtuna kommun som för andra besökare. Passa på att semestra på hemmaplan i sommar!

Kategorier:
Kategorier:

Coronavirus (COVID-19)

Iaktta försiktighet och följ alltid Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Mer information om coronaviruset (COVID-19) och hur det påverkar vår destination hittar du här.