Bild 1 av 4

Bara vi två

Bara vi två

Få platser är mer romantiska än Sigtuna med de magnifika slotten, den vackra naturen och pittoreska lilla staden med unik shopping och slingrande gränder med anor från 970-talet. Boka en minisemester och kombinera en övernattning i Sveriges första stad med en utflykt till något av de fem slotten eller kanske en vandring utmed någon av vandringslederna? Sätt guldkant på vistelsen och avsluta dagen med en riktigt god middag på någon av Sigtunas många restauranger.

Tips för bara vi två

 • Ingegerd, Sveriges första kvinnliga helgon, föddes i Sigtuna. Njut av fågelkvitter och trädens sus och vandra den del av Ingegerdsleden som passerar genom Sigtuna med start vid Rosersbergs Slott och slutar i Sigtuna stad. Kombinera med en after-walk, middag och övernattning.
 • Badsugen? Sigtuna har en lång kuststräcka utmed Mälaren och här finns fågeltorn, badstränder, naturhamnar och gästbryggor att upptäcka.
 • För våra båtburna gäster finns gästbryggan, bekvämt placerad mitt i stan. Njut av Sigtunas rika shopping och kulturliv innan ni tar en glass eller ett glas utmed någon av stadens mysiga glassbarer, caféer och restauranger.
 • Hyr cyklar och upptäck Sigtuna på två hjul. Vad kan väl vara mysigare än att trampa fram i lagom takt, tillsammans med den du håller kär utmed någon av Sigtunas alla härliga cykelvägar?
 • Gå en stadsvandring i Sveriges första stad och lär dig mer om vår spännande historia. Guiden från Sigtuna Museum & Art berättar om Sigtunas historia från grundandet på 970-talet fram till modern tid. 
 • Sigtuna har varit en handelsplats i över tusen år. Här finns allt från taxfree-butiker till lokalt konsthantverk. Upptäck Stora gatans unika butiker, internationell shopping på Arlanda Sky City, Stenladans genuina utbud i Steninge slottsby, trendsäkra Märsta centrum och närproducerade delikatesser i gårdsbutikerna.
 • I området runt Sigtuna finns inte mindre en fem slott, alla med sin unika historia, vilket gör dem till uppskattade utflyktsmål för både romantiker, historiefantaster och för dem som vill uppleva en skön dag i det vackra landskapet.
 • Ta med älsklingen och njut av en lyxig minisemester. Lugnt, avskilt och med utsikt över grantopparna ligger ett mysiga SPA. Koppla av i bastun, utomhusjacuzzin eller relaxen med lugn musik och förfriskningar.
 • Hyr kajak och glid fram genom Sigtunas lugna vikar och vackra natur. Köp med takeaway-lunch eller stanna till vid någon grillplats och laga till något gott av egen medhavd matsäck.
 • Guidledda turer med Segway! Utmed vattnet precis framför Sigtuna stad finns en promenad- och cykelväg, perfekt för Segway-sugna besökare. Åk bort till Sjudargårdsbadet eller ta ett varv runt Munkholmen.
 • Börja helgen med morgonyoga och hotellfrukost på Sigtunastiftelsen. Alla lördagar fram till 15 augusti erbjuds avslappnande morgonyoga som passar alla. Passet är utomhus vid fint väder, annars i Stora salen. Efter yogan serveras en härlig hotellfrukost med nybakat bröd från det egna bageriet. Yogamattor finns för utlåning men ta gärna med din egen.
Hemester i Sigtuna

Sigtuna på 4, 8 eller 24 timmar

Det finns så mycket roligt och spännande att göra i Sigtuna, men var ska man börja? Här är våra bästa tips när du har 4, 8 eller 24 timmar på dig att upptäcka vår destination.

4 timmar

Visste du att Sigtuna är Sveriges första stad? Boka in en stadsvandring och lär dig mer om stadens spännande historia. Guiden från Sigtuna Museum & Art berättar om Sigtunas historia från grundandet på 970-talet fram till modern tid. 

Efter guidningen är det äntligen dags för lite shopping. Sigtuna har varit en handelsplats i över tusen år. Här finns allt från taxfree-butiker till lokalt konsthantverk. Så välkommen att botanisera bland stadens unika butiker och upplev en del av vår kulturhistoria. När shoppingsuget stillats är det dags att slå sig ner vid någon av stadens uteserveringar och njuta av en välsmakande lunch.

När shoppingsuget stillats är det dags att slå sig ner vid någon av stadens uteserveringar och njuta av en välsmakande lunch.

8 timmar

Har ni ytterligare 4 timmar att avvara?… Toppen! Då föreslår vi att ni besöker ett slott.

I området runt Sigtuna finns inte mindre en fem slott att upptäcka: Skoklosters slott, Skånelaholms slott, Steninge slott med Steninge slottsby, Wenngarns slott och Rosersbergs slott, som är ett av rikets tio kungliga slott. Slotten har alla en unik historisk atmosfär, vilket gör dem till uppskattade utflyktsmål för både historiefantaster och för dem som vill uppleva en skön dag i det vackra landskapet. Packa picknickkorgen eller köp med lunch från något av destinationers alla caféer, bagerier eller restauranger.

24 timmar

Lyckos er! På 24 timmar hinner ni vandra längs Ingegerdsleden. Ingegerd, Sveriges första kvinnliga helgon, föddes i Sigtuna. Ingegerdsleden sträcker sig hela vägen från Storkyrkan i Stockholm, via Mariakyrkan i Sigtuna, till Uppsala Domkyrka och slingar sig fram genom vackra skogar, över fält och förbi slott. Den del av Ingegerdsleden som passerar genom Sigtuna börjar vid Rosersbergs Slott och slutar i Sigtuna stad. Sätt guldkant på vandringen och kombinera med en after-walk, middag och övernattning.

Läs också vad som är på gång under våra evenemang

Aktiviteter

Här har vi samlat somriga tips på roliga och spännande aktiviteter för alla som vill utforska Sigtunas närområden. Tipsen passar lika bra för dig som bor i Sigtuna kommun som för andra besökare. Passa på att semestra på hemmaplan i sommar!

Kategorier:
Kategorier:

Coronavirus (COVID-19)

Iaktta försiktighet och följ alltid Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Mer information om coronaviruset (COVID-19) och hur det påverkar vår destination hittar du här.