Bild 1 av 3

Det är få platser i världen som kan mäta sig med Sigtunas rika historia. Ruinerna, slotten och den vackra naturen skapar en unik atmosfär och i över 1000 år har vår vackra destination lockat fram skaparglädjen och inspirerat besökare från när och fjärran. Här möts det äkta och genuina.  

I Sigtuna kan man uppleva alltifrån svensk kulturhistoria till samtida konst. Här finns upplevelser för både stora och små besökare.  

Sigtunastiftelsen

Sigtunastiftelsen är platsen för alla dina dagar. I en unik miljö, inspirerad av italienska kloster och medeltida Vasaborgar, har människor mötts i snart hundra år. Den öppna, kreativa och rofyllda atmosfär som präglar platsen är inte lätt att beskriva men desto mer spännande att upptäcka. Sigtunastiftelsen, en plats för insikt och utsikt.

Sigtunastiftelsen våren 2020 

Kulturum

Kulturumteatern i Kunskapens hus är Sigtuna kommuns största scen för evenemang. Salongen har 454 sittplatser och används året runt för många olika ändamål, till exempel lokala produktioner, gästspel, Kulturskolans konserter och konferenser. Just nu ser programmet annorlunda ut på grund av rådande omständigheter,

Kulturum program 

Sigtuna Litteraturfestival

Sigtuna Litteraturfestival 2020 är på grund av rådande omständigheter flyttat till 2021.

Vi återkommer med information om nytt datum.

Sigtuna Litteraturfestival 

Sigtuna Museum

Sigtuna museum ligger mitt i den historiska kärnan av Sigtuna stad på plats fylld av berättelser från tiden då Sigtuna skapades som ”Sveriges första stad”. Museet har en av Sveriges viktigaste samlingar av arkeologiskt material från sen vikingatid och tidig medeltid

Sigtuna Museum & Art 

Varmt välkommen till Sveriges första stad och passa på att börja helgen där Sverige börjar.

Datum:

Kategori:

Hittade inga evenemang som matchar dina kriterier.