Bild 1 av 1

Frukostklubben

Vi befinner oss i en av Sveriges mest expansiva regioner. Och för att vara säker på att alla intressanta människor ska få träffa varandra, har vi startat Frukostklubben.

Intresset är stort, ca 200 näringsidkare och kommunföreträdare är medlemmar. En fredag i månaden äter vi frukost tillsammans någonstans inom vår spännande destination och lyssnar på en inspirerande föreläsare. En tradition som Destination Sigtuna stått värd för vid över 270 tillfällen från starten 1992.

Våra frukostmöten skapar kontakter mellan oss som arbetar och driver företag här i Sigtuna. Och nätverkande och samarbete vårt viktigaste konkurrensmedel.

Därför vill vi gärna se dig på Frukostklubben.

Hur blir jag medlem?

Vill du bli medlem? Anmäl ditt intresse till elisabeth.soderby@destinationsigtuna.se


Frukostklubben den 4 december 2020

DET FINNS EN DAG EFTER KRISEN
Pelle Lydmar, legendarisk entreprenör inom både hotell och restaurang, delade med sig av framtidstro och optimism mitt i mörkret.
Med erfarenhet av att själv ha genomlevt ett antal kriser såsom fastighetskrisen, 11 september 2001 och finanskrisen delgav han oss sina tips och idéer om hur man överlever och förbereder sig för att det vänder och efterfrågan stiger igen.
Pelle, som vidare är ordförande i Visita Stockholm, känner helt naturligt ett stort engagemang för besöksnäringen i Stockholmsområdet.
Han är också bosatt i kommunen.

Se hans samtal med Per Schött

HÄR

Frukostklubben den 21/8- 2020

Johan Kuylenstierna- konsten att vara klimatpositiv i en tid präglad av kriser

Här kan ni se föreläsningar

Johan Kuylenstierna anses som den stora optimisten i svensk klimatdebatt.

Johan är vice ordförande i Klimatpolitiska rådet, adjungerad professor vid Stockholms universitet och styrelseledamot i bland annat Sveaskog och Världsnaturfonden.

Johan är känd för att försöka förstå andras perspektiv som ett sätt att söka bredare och mer hållbara lösningar och samtidigt vara öppen för att ifrågasätta sina egna ståndpunkter, en bra egenskap både som expert och debattör!

Hållbara lösningar till de miljö- och klimatutmaningarna som mänskligheten står inför måste tydligare integreras i ett bredare utvecklingsperspektiv och kopplas till andra frågor såsom fattigdomsbekämpning, förbättrad hälsa och minskad hunger. Idag finns både lösningar och den starka drivkraft som krävs för att uppnå de förändringar som behövs.


Frukostklubben den 12/6- 2020

Per Söderström- Låt framtiden komma fortare

Per Söderström, civilekonom, biohacker och entreprenör kommer att delge oss ett antal faktabaserade optimistiska nyheter. Per är bland annat engagerad i Warp Institute, som hävdar att världen är bättre nu än någonsin tidigare och att vi står på tröskeln till mänsklighetens mest spännande tid. Ändå har de flesta svenskar en negativ syn på framtiden. En anledning till detta är övervikten av negativa nyheter i media.


Frukostklubben den 8/5- 2020

Vi ställer inte in, vi ställer om!

Varmt välkomna till det 285:e mötet i Frukostklubben och den allra första inspirationsföreläsningen via video. Med anledning av coronapandemin har vi beslutat att inte genomföra en fysisk Frukostklubb men tillåter ändå inte viruset att bryta vår mångåriga tradition av nätverksträffar.

Danny Wattin- Kampen om skolan

Danny Wattin är författare bosatt i Uppsala. Hans senaste roman Herr Isakowitz skatt har hyllats av läsare och förläggare runt om i Europa och lyfts fram som ett helt nytt sätt att berätta om Förintelsen. Utöver romaner skriver Danny barnböcker, novellsamlingar och filmmanus – och arbetar just nu på en musikal baserad på hans bok ”Pojken i trädkojan”.

I mitten av maj utkommer hans sjunde bok, Lärarinnan.  Det är en underhållande historia om en briljant, kaotisk och högst okonventionell lärare som är beredd att göra precis vad som helst för att hennes elever ska få den utbildning de förtjänar.
Upplev Danny i ett boksamtal med Jakob Tronêt.

Danny Wattin är författare bosatt i Uppsala. Hans senaste roman Herr Isakowitz skatt har hyllats av läsare och förläggare runt om i Europa och lyfts fram som ett helt nytt sätt att berätta om Förintelsen. Utöver romaner skriver Danny barnböcker, novellsamlingar och filmmanus – och arbetar just nu på en musikal baserad på hans bok ”Pojken i trädkojan”.

I mitten av maj utkommer hans sjunde bok, Lärarinnan.  Det är en underhållande historia om en briljant, kaotisk och högst okonventionell lärare som är beredd att göra precis vad som helst för att hennes elever ska få den utbildning de förtjänar.
Upplev Danny i ett boksamtal med Jakob Tronêt.

Denna gång genomförs Frukostklubben digitalt via Zoom
Har du inte fått tillgång till länkten, skicka ett mejl till elisabeth.soderby@destinationsigtuna.se


Frukostklubben den 3/4- 2020

Vi ställer inte in, vi ställer om!

Varmt välkomna till det 284:e mötet i Frukostklubben och den allra första inspirationsföreläsningen via video. Med anledning av coronapandemin har vi beslutat att inte genomföra en fysisk Frukostklubb men tillåter ändå inte viruset att bryta vår mångåriga tradition av nätverksträffar.

Jannie Jeppesen- När skolan går on-line!

Jannie Jeppesen är VD för intresseorganisationen Swedish Edtech Industry och med en bakgrund som lärare, rektor, konsult och affärsutvecklingschef har Jannie en gedigen erfarenhet och kunskap kring utbildning och digitalisering.
Hon har bland annat startat EdTech Sweden och där drivit edtech-frågor.  I dagens Corona-tider är distansutbildning naturligtvis än mer aktuellt än någonsin. Missa inte att virtuellt lyssna till och via videolänk även se en av de stora auktoriteterna på detta område i Sverige! Samtalet modereras av Per Schött.

HÄR KAN NI SE SAMTALET


Frukostklubben den 20/3- 2020

Vi ställer inte in, vi ställer om!

Varmt välkomna till det 283:e mötet i Frukostklubben och den allra första inspirationsföreläsningen via ljudfil. Med anledning av coronapandemin har vi beslutat att inte genomföra en fysisk Frukostklubb men tillåter ändå inte viruset att bryta vår mångåriga tradition av nätverksträffar. Därför kommer här Frukostklubben i nytt format.

Christian von Essen – 10 insikter om framtiden
Lyssna till när vår talare frilansjournalisten Christian von Essen delar med sig av sina viktigaste insikter om framtiden. Christian har genom podcasten Heja Framtiden intervjuat över 150 framtidsforskare, branschexperter, filosofer, konsulter och entreprenörer om deras tankar och syn på samtidens och framtidens samverkande transformativa trender inom teknik, samhälle, kultur och näringsliv.
Dessa samtal ligger till grund för Christians 10 insikter. Samtalet modereras av Per Schött.

 


Fakta om Frukostklubben

Möten: 10 fredagsmöten/år, kl. 7.30-8.30.
Kostnad för medlemskap: 2 200 kr ex moms/år
Medlemskapet är personligt
Ansvarig för Frukostklubben: Destination Sigtuna AB
Moderator: Per Schött
Intresseanmälan: elisabeth.soderby@destinationsigtuna.se

 


Vill du stå värd för Frukostklubben?

Vi bjuder in medlemmarna till möte hos dig. Och som värd för Frukostklubben får du bjuda på frukost och kort presentera dig själv och din verksamhet för näringslivskollegor i kommunen.
Anmäl ditt intresse till: frukostklubben@destinationsigtuna.se, så kontaktar vi dig.

 


Våra talare

Allt från koncernchefer till konstnärer och sportprofiler har gått upp extra tidigt på morgonen för att inspirera oss på våra frukostträffar. På Frukostklubben får våra talare utrymme att tala om ämnen som ligger dem varmt om hjärtat. Och vi har lyssnat, breddat våra perspektiv och fått inspiration och nya idéer att tillföra i vår egen verksamhet och vardag. Ett bra byte.