Parkurs, PREP – Förebyggande relationsvård

Tid: 09:30 - 17:00
Datum: 14 November
Plats: Herresta Lada
Arrangör: Herresta Lada

Visa karta

Parkurs, PREP – Förebyggande relationsvård

PREP är en kurs i hur man bättre kommunicerar i en parrelation. Kursen ger dig och din partner konkreta verktyg för att lättare klara av ett liv tillsammans och innebär också en personlig utveckling. Du och din partner får insikter som för er närmare varandra. Kursen är inte terapi eller krishantering, utan genomgång och träning av ett antal enkla metoder som kan hjälpa er som par att utvecklas och trivas ihop.

PREP:s huvudteman:
• Lär er hantera konflikter på ett tryggt sätt
• Öppna dörrarna för närhet
• Börja med dig själv och ditt eget ansvar
• Ta tillvara och utveckla det positiva i förhållandet
• Vårda trygghet och långsiktighet

PREP bygger på över 30 års relationsforskning i främst USA (och är religiöst och politiskt obundet). Studier visar att par som gått en PREP-kurs är mer nöjda med sin relation, kommunicerar bättre och risken för separation minskar. Flera av effekterna har kunnat uppmätas lång tid efter att paren gått PREP-kursen.

Kursen vänder sig till vanliga par som vill satsa lite extra på sin relation och få en extra skjuts. Ett vanligt förekommande skäl är att man upplever att man kört fast i gamla hjulspår och vill hitta nya vägar framåt – ihop. Ett annat skäl vi hör är att man tillsammans vill bygga en bra start i en ny relation. Åldern på våra deltagare varierar normalt från 25 till 75 år. Kursen är INTE terapi eller krishantering, utan vi lär ut ett antal enkla metoder och verktyg som kan hjälpa er som par att trivas ihop.

Vi som håller kursen, Tord & Heléne, har hållit PREP-kurser i många år och vi är själva ett par. Ursprungligen gick vi själva kursen för att skapa goda vanor i vår egen relation. Den var så bra så att vi bestämde oss för att bli certifierade PREP-ledare.
Kursen är upplagd runt 13 olika samtalsteman och/eller praktiskt användbara kommunikationsmetoder som studier visar är avgörande för en framgångsrik parrelation. Vi utgår ifrån arbetsboken (som ingår i kursavgiften) ”Friskvård för parrelationer” där samtliga 13 teman finns beskrivna, med tillhörande övningar. Några exempel på teman är Förväntningar och roller, Lek & glädje, Kommunikationshinder och ”Tala/lyssna-metoden”.
Vi introducerar successivt varje avsnitt, varefter ni som par får samtala om hur det är för dig/er, samt träna på de olika samtalsverktygen. Du jobbar alltså enbart tillsammans med din partner för att skapa trygghet och lärande för dig och er tillsammans. Vi som kursledare går ibland runt och lyssnar på samtalen och coachar er enskilt till att använda samtalsverktygen på bästa sätt. Genom dialogerna kring dessa viktiga teman kommer ni som par att utveckla er medvetenhet i den egna relationen. Sedan kan ni med hjälp av ytterligare övningar i arbetsboken fortsätta att utvecklas på hemmaplan efter kursen.

Kursen ges som en helgkurs (lördag och söndag kl 09.30 – 17.00 båda dagarna) med möjlighet till övernattning på vår trivsamma kursgård.

Det finns också möjlighet att skräddarsy PREP för organisationer; vi har exempelvis ett flertal gånger hållit PREP-kurser för Försvarsmakten som erbjuder detta som stöd för personal som förbereder sig för utlandstjänstgöring. Kontakta oss för mer information om detta.

Kurspriset är 2 395 kr/person. I priset ingår sopplunch, förmiddags- och eftermiddagsfika samt frukt båda dagarna. Varje deltagare får också varsin gedigen arbetsbok ”Friskvård för parrelationer” som paret kan fortsätta att jobba med på hemmaplan efter kursen. Max antal deltagande par: 9 stycken.

Det finns även möjlighet att bo över på vår trivsamma kursgård, alternativt på ett närliggande, mysigt bed & breakfast. Då tillkommer pris för övernattning med extra 475 kr per person i dubbelrum med egna lakan och handduk. I priset ingår frukost. Middag kan ni välja att laga själva i det gemensamma, fullt utrustade köket, alternativt äter ni på restaurang i t ex mysiga Sigtuna (1 mil bort).

Kring PREP-kurserna samarbetar vi med studieförbundet Sensus. Mer information finns därför också på www.prep.se.

Välkommen på en parkurs där vi genom alla år hittills bara mött mycket positiva och nöjda deltagare! Anmäl dig i god tid om du vill vara säker på en plats, då vi de senaste gångerna haft fulla kurser med kölista. Bokning gör du enklast på: https://herrestalada.com/events/parkurs-i-kommunikation-2/

Evenemangsinformation

  • Tid & datum
  • 14 Nov 2020 (09:30 - 17:00)
  • 15 Nov 2020 (09:30 - 17:00)
  • Adress
  • Herresta Lada
  • Odensala Herresta 236
  • 19592 Märsta
  • Biljettinfo

  • Pris: 2 395 kr per person
  • I priset ingår förutom kursen, sopplunch, förmiddags- och eftermiddagsfika samt frukt båda dagarna. Varje deltagare får också varsin gedigen arbetsbok ”Friskvård för parrelationer” som paret kan fortsätta att jobba med på hemmaplan efter kursen. Max antal deltagande par: 9 stycken. Det finns även möjlighet att bo över på vår trivsamma kursgård, alternativt på ett närliggande, mysigt bed & breakfast. Då tillkommer pris för övernattning med extra 475 kr per person i dubbelrum med egna lakan och handduk. I priset ingår frukost. Middag kan ni välja att laga själva i det gemensamma, fullt utrustade köket, alternativt äter ni på restaurang i t ex mysiga Sigtuna (1 mil bort).
This event is also available in: English

Lämna en kommentar