15 maj

Kära partners- nu är det dags för hemester!

I onsdags meddelade vår Statsminister Stefan Löfven det som vi i vår strategi förutspådde, resor i sommar skall inte överskrida 1-2 timmar i transport från vår bostad.
Vi är därför så klart extra glada och stolta över att vi i onsdags släppte vår senaste kampanj Hemestra i Sigtuna. Målgrupperna som vi arbetar för att locka till Sigtuna är vi två, barnfamiljen och tillsammans med vännerna. Fokus ligger mycket på aktiviteter, många av dessa ute i naturen. Vi visar även de fina möjligheter som finns till övernattning i vår destination genom att lyfta paket från hotellen.

Vi har listat förslag på aktiviteter om 4 timmar, 8 timmar och 24 timmar för dessa målgrupper.
Det finns även en möjlighet att sortera aktiviteter efter intresse.

Hur kan vi hjälpas åt att tillsammans sprida kampanjen?
– lägg gärna in dem på http://destinationsigtuna.se/evenemangstips/
– Hjälp oss genom att använda den bifogade loggan, den kan enkelt läggas på bilder som kopplas till Hemester i Sigtuna.
– Länka från er kommunikation och era hemsidor till vår hemsida https://destinationsigtuna.se/hemester/
– Har ni paketerbjudanden eller evenemang att erbjuda lägg gärna in dem på http://destinationsigtuna.se/evenemangstips/ så hamnar de även på Hemester-sidan

Arbetet med att planera för de extra 500 000 kronor som Destination Sigtuna AB fått i ägartillskott från Sigtuna Kommun pågår internt hos oss.
Vi har bett om hjälp från er i näringen genom en referensgrupp- ni kommer lägga några timmar på detta och era inputs är otroligt viktiga för oss för att stötta er på rätt sätt och för att kommunikationen skall nå så långt som möjligt. Kan du tänka dig att vara en del av denna referensgrupp. Hör gärna av dig till anna.lakmaker@destinationsigtuna.se

23 maj

Golf, slott och guidade turer – sommaren är här!

Äntligen är det sommar i luften och redan nu vimlar Stora gatan av kryssningsgäster från hela världen som har några timmar på sig att uppleva Sverige, Stockholm och utflykter till oss i Sigtuna.

För att locka våra svenska besökare till oss har vi återigen paketerat ihop golfbanorna med hotell i prisvärda erbjudande med greenfee på två golfbanor under perioden 26 juni-6 augusti. Läs gärna mer här!

För andra året i rad har vi även paketerat slotten i den nya produkten ”Slottsklassikern” som ger dig tillträde till Sigtunas fem slott. Biljetten ”Slottsklassikern” finns att köpa på slotten, turistbyrån samt på utvalda hotell i Sigtuna och är en riktigt prisvärd produkt som passar lika bra som Mors dag-present som studentpresent. Läs mer här!

Dessa olika erbjudanden marknadsför vi främst i sociala medier i år mot målgrupper boendes i Storstockholm, Mälardalen och södra Norrland. Som ett gemensamt budskap har vi valt att lyfta Sigtunas 1000-åriga historia och i copyn leka med tidsbegreppen historiskt bakåt i tiden och med tiden som ett sätt att mäta fysiskt avstånd. Hoppas att ni gillar det!

Guidade turer i Sigtuna stad!
Sist men inte minst synkar vi sommarens guidade stadsvandringar i Sigtuna med Strömmas båtturer till Sigtuna. I år går de av stapeln onsdag-söndag kl.13.00 under perioden 1 juli-13 augusti med start vid Sigtuna Rådhus. Biljetter finns att köpa redan nu på turistbyrån samt online här!

Är du nyfiken på fler paket? Kolla in alla olika erbjudanden som finns här!

 

Soliga hälsningar från Drakegården,

Eva Camél Fuglseth med kollegor
Destination Sigtuna AB

06 april

Nu rustar vi för sommaren

Äntligen är det vår i luften och högsäsongen närmar sig!
Här på Destination Sigtuna arbetar vi för fullt med att förbereda oss inför sommaren.

Vi snickrar ihop golfpaket, fjolårets nyhet Slottsklassikern tas fram igen och vi kan med glädje konstatera att det åter igen blir en fantastisk båtsommar där Strömma kör turer från Stockholm till Rosersbergs slott, Sigtuna och Skokloster, och Rederi Mälarstaden kör båtturer från Sigtuna till Birka, Taxinge slott och Mariefred en gång i veckan. På turistbyrån kommer vi också fr o m i sommar att börja sälja biljetter till Strömmas utbud av båtturer. Läs mer om båtturerna här!

Det är många som är intresserade av att delta på våra utbildningar vilket är glädjande.  Vårens första utbildningsdag hölls den 3 april, denna gång med Sigtuna-fokus. Den 24 april (Arlandafokus) samt 8 maj (slottsfokus) har du som samarbetspartner återigen chansen att kostnadsfritt skicka din frontpersonal för en uppdatering kring vad som händer i sommar.
Läs mer om utbildningsdagarna här!

Har ni inte möjlighet att komma?
Här kan du ladda ned sommarens viktigaste info sammanställd till dig och din personal!

Med önskan om en Glad påsk!

Eva Camél Fuglseth med kollegor
Destination Sigtuna AB