27 april

Litteraturfestival, inspirerande Frukostklubb och intressant möte hos Landshövdingen

Våren skall enligt almanackan ha anlänt men det känns snarare som om vintern har vägrat lämna sin plats.
Arbetet hos oss på Destination Sigtuna rullar på enligt plan. Vi fyller våra dagar med att genomföra utbildningsdagar, planera Sigtuna Möte, skissa på förändringar på turistbyrån och planerar Sigtuna Julmarknad.

Sigtuna Litteraturfestival
Sigtuna Litteraturfestival går in i ett förberedande arbete inför uppstart 2018!
Destination Sigtunas styrelse har givit klartecken till att påbörja förberedelserna inför ett genomförande av Sigtuna Litteraturfestival 2018. Detta under förutsättning att den uppskattade budgeten hålls vilket kommer att stämmas av i slutet av året. En projektledare vid namn Maria Sebnat Martin sätter den 2 maj igång arbetet med att knyta samarbetspartners och sponsorer till festivalen och kommer naturligtvis även att påbörja planeringen av innehållet.

Vi återkommer med datum för Sigtuna Litteraturfestival inom kort. Glädjande är också att Skoldagen för kommunens elever genomförs den 19 maj – under paraplyet ”En del av Sigtuna Litteraturfestival”.

Hearing hos Landshövdingen
I förra veckan deltog jag vid en hearing med utredningen Sveriges besöksnäring. ”En samlad politik för upplevelsebaserad tillväxt”. Vi var ett 30-tal utvalda representanter från besöksnäringen och ett tiotal av oss fick dessutom möjlighet att under tre minuter prata direkt till gruppen och projektledare Britt Bohlin. Jag valde att prata om vikten av en samlad nationell kraft runt besöksnäringsfrågorna och vikten av att ta utmaningarna och möjligheterna runt vår bransch på allvar på nationell nivå, inte minst frågor runt destinationsutveckling.
Britt Bohlin uppmanade oss också att lämna input direkt på www.sou.gov.se/besoksnaring. Ni hittar den under utredningen. Jag tror det är bra att det är fler som skriftligt lämnar in sina synpunkter!

Fantastisk Frukostklubb!

I fredags gästade Eryn Dinyovszky, General Manager Nordic Region, från Yilport Holding Inc vår 254:e Frukostklubb.
Vi som var på plats bjöds på ett otroligt intressant samtal runt varför Yilport Holding Inc. beslutade att etablera en Rikskombiterminal i just Rosersberg och de enorma utmaningar det medför att etablera en internationell verksamhet i Sverige och Sigtuna kommun – inte minst när det kommer till att hitta arbetskraft.
Vill du också ta del av vår populära Frukostklubb? Anmäl ditt intresse till elisabeth.soderby@destinationsigtuna.se

Önskar er alla en fin Valborg!

Eva Camél Fuglseth med kollegor
Destination Sigtuna AB

03 februari

Välkommen till vår partnerblogg!

Varmt välkommen hit till bloggen där vi i första hand vänder oss till dig som är partner. Du som partner och därmed också delfinansiär av vår verksamhet är naturligtvis mycket viktig för oss.

Känslan att få starta ett nytt år, på en ny plats, tillsammans med kollegor och 110 samarbetspartners är härlig och jag ser fram emot att tillsammans fortsätta den redan framgångsrika resan med att utveckla och stärka Sigtunas attraktionskraft i förhållande till besökare.

Samarbete är nyckeln till framgång och min förhoppning är att vi skall fortsätta arbeta framgångsrikt tillsammans för att få resultat. Våra olika nätverk är viktiga i det här arbetet där jag hoppas vi kan hålla en öppen och konstruktiv dialog, få idéer att födas, våga prova nytt och men även förvalta och utveckla den grund som redan lagts.

Här på bloggen kommer du löpande att kunna ta del av händelser knutna till vår verksamhet och ta del av statistik och spaningar som rör vår bransch.

Jag vill gärna veta vad du som arbetar inom besöksnäringen i Sigtuna funderar på! Hör gärna av dig till mig med dina funderingar, tankar eller idéer på anna.lakmaker@destinationsigtuna.se

 

Om du skriver in din mejladress uppe i prenumerationsfältet så får du automatiskt ett mejl när vi uppdaterar bloggen.

Vi hörs och syns!

Mvh

Anna Lakmaker

Vd, Destination Sigtuna AB