Ännu ett rekordår för Sigtunas besöksnäring!

Clarion Hotel Arlanda Airport

2016 blev ännu ett rekordår för Sigtunas besöksnäring med fler än 880 000 gästnätter vilket är en ökning med + 4,2 procent jämfört med året innan. Allt pekar på att Sigtuna behåller sin position som Sveriges fjärde största hotelldestination efter storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö.  

SCB:s preliminära statistik visar att 2016 verkar bli ännu ett rekordår för Sigtuna. Besöksnäringen i Stockholmsregionen går fortsatt mycket starkt framåt och Sigtunas gästnätter lever definitivt upp till förväntningarna!

Med vårt strategiska läge mitt emellan Stockholm och Uppsala befinner vi oss i navet för Sveriges tillväxt. Som hemkommun till Stockholm Arlanda Airport, ett mycket bra utbud av hotell och konferensanläggningar, anrika slott och turistattraktionen Sigtuna Stad ser framtiden ljus ut. Vår bransch är en motor när det gäller att skapa arbetstillfällen och skatteintäkter men det gäller också att vi fortsätter arbeta hårt med destinationsutveckling, att vi slipar på vårt erbjudande och att vi jobbar med marknadsföring för att säkra en positiv utveckling. Besöksnäringen är en viktig del i ett starkt näringsliv i Sigtuna.

Nu inväntar vi SCB:s definitiva statistik som presenteras i april. Självklart delar vi med oss av den här på vår blogg.

 

Partnerdagen 2017

Du har väl inte glömt att anmäla dig och kollegorna till vår partnerdag tisdagen den 14 mars på Rosersbergs slottshotell? Vi ser fram emot att lära oss mer om den nya generationens shoppingturister, Arlandastad Holdings planer och att få tänka helt nytt.

OSA till elisabeth.soderby@destinationsigtuna.se

Här hittar du all nyttig info.

Varmt välkommen!

Eva Camél Fuglseth med kollegor
Destination Sigtuna AB

Lämna en kommentar