Bild 1 av 9

Sigtuna Möte 28 aug-29 aug 2021

Stora Gatan 33
193 23 Sigtuna
08-594 806 50
marknader@destinationsigtuna.se
www.destinationsigtuna.se

Visa karta

Sigtuna Möte

Sigtuna Möte

Sigtuna möte har varit årligen återkommande i Sigtuna stad sedan dryga 40 år.
För första gången tvinga vi nu ta beslutet att ställa in detta fantastiska evenemang då de rådande restriktionerna för allmänna tillställningar om ett maxantal om 50 personer fortsätter att gälla.
Vår uppgift är att bidra till att hindra smittspridningen av Corona.

Vi får istället hoppas på att välkomna er på Sigtuna Möte 28 och 29 augusti 2021.

________________________________________________

Sigtuna historiska marknadsdagar har sina rötter i det sista jordbruksmötet som gick av stapeln i Sigtuna stad 1912. Sedan 1972 har lokalbefolkningen och tillresta samlats på sensommarmarknaden som idag är en uppskattad och populär tradition i vår pittoreska lilla stad.

Sigtuna Möte är mycket mer än en marknad. Förutom ett fyrtiotal utställare som säljer hantverk, design och spännande matprodukter finns det upplevelser för hela familjen.  

I Hantverkskvarteren kan du möta kunniga och inspirerande hantverkare som förmedlar kunskap från förr. Du är välkommen att titta och prova på olika hantverk som till exempel knyppling, nålbindning, tovning och smide. På Lottas Garfveri kan man få se hur skinngarvning går till.

Lundströmska gården är en godtköpshandel från förra sekelskiftet, en diversehandel med hantverk och presenter. Titta in i handlarfamiljens bostad! Gå in i butiken, genom bostaden och ut i den lilla trädgården.
Lundströmska gården, Stora gatan 39. Öppet klockan 11-16. Fri entré. 

Sigtuna rådhus: Titta in i den välbevarade rådssalen från 1700-talet. Utställning om rådhuset som plats, vilka människor som varit här och vilka berättelser som utspelat sig här.
I rådhuset finns en mindre souvenirbutik.
Stora torget. Öppet klockan 11-16. Fri entré.

Sigtuna Museum & Art: Ta del av Sigtunas 1000-åriga historia. Utställningen Sigtunahistorier omfattar historien i Sigtuna kommun från stenåldern och fram till idag. Möt olika människor med olika berättelser från olika platser under olika tider. Museibutik med varierat utbud.
Sigtuna Museum, Stora Gatan 55. Öppet 11-16. Fri entré.

Sigtuna Kulturgård med galleri, hantverksbod och kafé. Utanför Kulturgården finns möjlighet att träffa några av de kunniga hantverkarna från Hantverkskvarteret.
Stora Nygatan 1. Öppet 11 – 16.

Kom till Drakegårdens vackra trädgård. Köp något att äta på matmarknaden, vila en stund under äppelträden eller lek tidstypiska lekar. Kom och träffa Biman som finns på plats för att lära oss mer om de livsnödvändiga honungsbina.

Klappa får från Österbygård och titta på de välhållna veterantraktorerna från Knivsta på Strandpromenaden. Här finns även möjlighet till ponnyridning på islandshästar från Pohlgården i Rosersberg. Flera av traktens föreningar visar upp sina verksamheter längs promenaden.

Den fina veteranbrandbilen från Attunda Brandkår startar sina populära rundturer i nedre delen av Borgmästarängen.

I hamnen hittar du veteranbilar samt en eskader från MYS, Mälaren Yacht Society, som gjort det till en årlig tradition att förgylla Sigtuna Möte med sina vackra veteranbåtar.

Information till försäljare

Q & A om att sälja på Sigtuna Möte

Måste jag ha ett företag för att medverka?
Nej det måste du inte, det går bra att ansöka som privatperson, vi förutsätter att all försäljning sker enligt skatteverkets regler.

Vilka produkter får man sälja?
Så länge produkterna följer gällande lagstiftning är du välkommen att sälja alla typer av produkter.

Vi uppmuntrar ett hållbart utbud och ser gärna produkter som är lokalt producerade eller tredjepartscertifierade såsom Bra Miljöval, EU Ecolabel, Fairtrade, Krav, MSC, Svanen eller liknande samt hantverk av diverse slag.

Vi förbehåller oss rätten att tacka nej till säljare som vill sälja varor som vi anser inte håller de kvalitetskrav som ställs.

Hur stor plats får man?
Platshyran avser en plats på 1,5 meter. Vid behov så går det bra att hyra två, eller fler, platser. Kontakta oss för mera detaljerad information på marknader@destinationsigtuna.se

Vad menas med tidstypisk klädsel?
En klädsel anno 1912 behöver inte vara svårt att åstadkomma. För herrar kan en byxa, kraglös skjorta och hatt vara ett mode av tidstypiskt snitt, damerna kan med fördel klä sig i lång kjol eller klänning med hög hals.

Vad gäller för avbokning?
Återbud till marknaden måste göras skriftligen senast 15 dagar innan marknaden äger rum mot en administrationskostnad på 25% av den fakturerade summan.

För avbokningar 14 dagar innan aktuell marknadsdag eller senare debiteras full marknadshyra.
Får du förhinder samma dag som marknaden äger rum så ber vi er meddela detta före klockan 09.00 via e-post till: marknader@destinationsigtuna.se.

 

Vilka tider gäller för upp- och nedmontering? Marknaden äger rum mellan kl. 11.00-16.00 under lördagen och söndagen. Vi ber er vara på plats i god tid innan marknaden börjar. Eventuella fordon för avlastning ska vara borta från platsen senast kl.10.30 och nedpackning av varor får påbörjas tidigast 16.15. Vänligen ta med allt skräp när ni lämnar platsen.

Går det att hänga upp saker i anslutning min plats?
Ingen åverkan får göras på vägg och takhängning är inte möjlig. Om du önskar ta med egen upphängning måste detta godkännas av oss först.

Finns det el?
Ja på de platserna som är bokade med el.

Kan jag lämna saker över natten?
Nej.

Kan jag köra ända fram för avlastning?
Generellt sett ja, men det kan variera beroende på vilken plats ni fått i området. Kontakta oss om ni är osäkra på tillgängligheten.

Hur hittar jag till ”min” plats?
En karta med er plats markerad bifogas med bekräftelsen.

När är sista dag att anmäla sig?
16 augusti 2019

Hur betalar jag min anmälningsavgift?
Du kommer få en faktura efter din bokning.

Finns det tillgång till vatten på området?
Ja i turistbyrån i Drakegården på Stora gatan 33.

Finns det toaletter inom området?
Ja, på Drakegården, Stora gatan 33

Vilka tider är marknaden öppen?
Lördag och söndag kl. 11.00-16.00.

Kan man åka kollektivt till marknaden?

Ja det går jättebra, för mer information om lokaltrafiken besök:
destinationsigtuna.se/partner/lokaltrafik/
destinationsigtuna.se/partner/batar-till-sigtuna/

Jag vill sälja mat, vart ansöker jag om tillstånd?
Vid försäljning av livsmedel söker ni tillstånd i er hemkommun.

Anmälan för knallar


Varmt välkomna till Sigtuna Möte den 28–29 augusti 2021

Tyvärr är Sigtuna Möte 2020 inställt pga Corona. Vi får istället hoppas på att välkomna er på Sigtuna Möte 28 och 29 augusti 2021 och innan dess till julmarknaderna som planeras 29 nov, 6, 13 och 20 dec 2020.

Klädsel till Sigtuna Möte

Här kommer tips på hur man kan klä sig tidsenligt på ett enkelt sätt för att besöka Sigtuna Möte

Se inspirationsfilmen här

Lämna en kommentar