Bild 1 av 2

Badplatser

Visa karta

Badplatser

Det finns fem allmänna badplatser i Sigtuna. Vid Sjudargården i Sigtuna stad, Steningebadet i Märsta, Rosersbergsbadet i Rosersberg, och Munkholmsbadet i Sigtuna.

Karta till alla badplatser: http://goo.gl/maps/BWCU

Steningebadet
Badet ligger vid Mälaren intill Steninge slott. På området finns en stranddusch och toalett.

På detta bad finns är en del av området reseverat för besökare med hund. Detta område ligger tydligt avgränsat från den del av badet där hundar ej får vara. På den för hundar reserverade delen finns en brygga och möjlighet till strandbad likaså.

Hundägare som besöker badet ombeds ha god uppsikt över sina hundar. I övrigt gäller samma reglar som på övriga bad och parker gällande kopplingstvång och i övrigt förekommande behov som att plocka upp efter sin hund m.m.

Sjudargårdsbadet
Badet ligger vid Mälaren väster om centrala Sigtuna. Vid badet finns toaletter.

Rosersbergsbadet
Badet ligger vid Mälaren i Rosersberg. Vid badet finns omklädningsrum. Tillgång till kemtoalett.

Munkholmsbadet
Litet bad längst ut på Munkholmen. Begränsat med parkeringsplatser. Tillgång till kemtoalett och omklädningsrum.

Midgårdsbadet
Midgårdsbadet i Märsta är Nordens första biologiskt renade utomhusbad och invigdes i juli 2010. Badet består av fyra pooler, en hoppbassäng, en simbassäng, en handikappanpassad badbassäng och en mindre barnpool. Reningen av badet sker helt biologiskt genom att vattnet cirkulerar genom en särskild reningsbassäng med filter stenar och vattenväxter. Samma princip som i ett naturligt våtmarkssystem. Inga kemiska tillsatser behövs och metoden är väl beprövad.

Sigtuna Fritidscenter (SFC)

Här finner du en 25 metersbassäng, en stor bubbelpool och ett hopptorn med 1 och 3 meterssvikt samt en platå på knappt 5 meter att hoppa ifrån. Bland nyheter på SFC finns en helt ny barnpool som passar för alla  små besökare, denna bassäng är designad tillsammans med barn som går på S:t Per skolan i Sigtuna.

 

Vill du inte bada ute?
I kommunen finns också två simhallar och rehabiliteteringsbad:
Sigtuna fritidscenter, tel: 08-592 518 72
Midgårdsbadets simhall: 08-591 262 59

Läs mer på www.sigtuna.se

Lämna en kommentar