Stötta Sigtuna och fira en avkopplande och välsmakande Valborg

Äntligen är det vår och tänk vad lite sol och värme kan göra för sinnet! Den här våren är minst sagt olik allt annat vi tidigare upplevt och coronapandemin påverkar oss alla på ett eller annat sätt.  

I över 1000 år har Sigtuna välkomnat besökare från när och fjärran men rådande corona-restriktioner gör att många gäster uteblir och möten, evenemang och aktiviteter ställs in eller flyttas fram. Det slår hårt mot våra lokala hotell och mötesanläggningar, restauranger, caféer, butiker, transportföretag och eventbolag.  
Som tur är finns det fortfarande mycket spännande att göra i vår fantastiska destination. Närmast stundar Valborg och även om de officiella valborgsfirandena ställts in har våra hotell och restauranger säkerställt att vi kan få en riktigt avkopplande och välsmakande långhelg även i år.  
Ta del av tipsen här nedan!  

Vi vill också passa på att slå ett slag för initiativet StöttaSigtuna där lokala tips och erbjudanden på vad du kan göra för att hjälpa till att bevara Sigtunas besöksnäring finns samlat. På Instagram finns även hashtag #stöttasigtuna där du både kan hitta tips och själv tagga aktiviteter som kan hjälpa vår lokala näring. Du kan göra stor skillnad genom att fortsätta handla lokalt! 

Lyxig valborgs-weekend och mästerligt gästspel Sigtuna Stadshotell  

Njut av en lyxig valborgsweekend på 5-stjärniga Sigtuna Stadshotell som valborgshelgen till ära har ett spännande gästspel med matfashionistan Catarina König, vinnare av Sveriges Mästerkock 2016. Kvällen inleds med champagne och tilltugg i pianobaren. Därefter slår ni er ner i restaurangen med Sigtunas vackraste utsikt över Mälarens glittrande vatten och avnjuter en tapas-middag komponerad av Catarina König.  

Datum: Valborgsmässoafton, torsdagen den 30/4 

Pris från 1.950 kr per person i dubbelrum. 
I paketet ingår: ett glas Champagne med tilltugg i hotellets pianolounge, en härlig tapas-middag signerad Catarina König, logi, en generös frukostbuffé. På rummet finns även tillgång till badrock, tofflor och produkter från L´Occitane. 

Uppgradera ditt rum 
Deluxerum med Mälarvy för två personer 250 kr /p 
Roomservice avgift för frukost på rummet: 195 kr 
Privat minirelax med spabad och bastu, från 220 kr per person (förbokas) 

Njut hemma av festlig valborgsmiddag från Sigtunahöjdens Restaurang Skog  

Fira valborgsmässoafton och vårens ankomst med en härlig trerättersmiddag hemma. Restaurang Skogs festliga valborgskasse fixar den rätta vårkänslan på nolltid! Till förrätt serveras matjessill, potatis, gräddfil, gräslök och brynt smör, varmrätten består av marinerad fläskkarré, marinerad kycklingfilé, majskolv, sparris, potatissallad och chimichurri och avslutningsvis bjuds på en dessert med en ljuvlig gräddfilspannacotta med rabarber och drömmar!  
Allt du behöver göra är att tillaga det allra sista, förslagsvis ute vid grillen om vädret tillåter, innan du sätter dig till bords och njuter av vårens bästa smaker.  
 

Pris: 395 kr/kasse. 
Beställ din kasse senast onsdagen den 29/4, till info@sigtunahojden.se. Lakto-ovo-veg alt. finns. 
Upphämtning/utkörning sker på valborgsmässoafton 30/4 senast 15.00. Utkörning gäller inom Sigtuna Stad. 
Kassens innehåll är beräknad att mätta två personer. 

Valborgsmiddag för hela familjenSigtunastiftelsen eller som take-away 

Valborgsmässoafton närmar sig och i år kan du fira in våren på Sigtunastiftelsen med en härlig trerätters valborgsmeny samt en specialkomponerad barnmeny till yngre gäster. Du kan självklart även beställa valborgsmenyn som take-away. Njut av en förrätt med honungshalstrad torsk, citronstekta blandsvampar, rågflarn, dillcrème och pressad kål. Till varmrätt serveras grillad rökt flankstek med potatispuré smaksatt med tryffelolja som serveras med svarvad zucchini, rostade småtomater och grön sparris. Avslutningsvis bjuds på en dessert bestående av rabarberkaka med vaniljsås och färska bär. 

Datum: Valborgsmässoafton den 30/4. Valborgsmenyn serveras i restaurangen från kl 17-22. 
Valborgsmeny: 450 kr om du betalar på plats den 30/4, eller 395 kr om du väljer att förbetala i samband med bokning. 
Valborgsmeny för avhämtning: 250 kr 
Barn, 4-12 år: 195 kr (Betalas på plats.) Barn 0-3 år äter gratis 

Boka på 08 592 589 00 eller info@sigtunastiftelsen.se 

Lämna en kommentar