Prenumerera på bloggen!

01 maj

Kära Samarbetspartner!

När jag skriver detta står Valborg för dörren och sommaren närmar sig med stormsteg.
Jag vet att förberedelserna pågår runt om i vår destination för att fira in Valborg på på bästa och traditionella sätt. På Destination Sigtuna blickar vi nu redan in mot hösten och kommer inför sommaren att genomföra marknadsföring för att locka än fler besökare till vår destination. Vi kommer bland annat synas på plats i Stockholm på Visitor Center, Icakuriren, Sigtunahems medlemstidning Glimten samt i våra ordinarie kanaler så som sociala medier.

Antalet samarbetspartners ökar vilket gläder mig och mina kollegor enormt mycket. Det är tillsammans som vi blir starka och vi är glada över det förtroende som ni visar oss. Genom er partner och era verksamheter det får vi möjlighet att lyfta vår fantastiska destination. Vår nya affärsplan ger oss en tydlig inriktning – Vi får näringslivet att växa -.

 

Den 8 maj genomför vi den första av våra årliga kostnadsfria partnerutbildningar. Denna gång i det spännande ämnet Sociala Medier. Caroline, som till vardags arbetar med bland annat sociala medier här på Destination Sigtuna, har satt ihop ett minst sagt spännande program för dagen.
Vi pratar bland annat om vilken nytta du som företagare kan ha av sociala medier och hur du kan använda dem på bästa sätt.
Hur lägger man upp en contentplan för att få bästa effekt?
Vi får även lyssna till våra kollegor på Visit Stockholm som berättar om hur dom marknadsför sig digitalt mot internationella besökare.
Vill du anmäl dig gör du detta HÄR, du kan ta med dig upp till 4 kollegor på denna spännande dag.

 

Från och med den 1 maj övergår driften av Turistbyrån i Sigtuna stad i kommunal regi.
Sigtuna kommun integrerar turistinformationen med tjänsten Kontaktcenter.
Sigtuna stads kontaktcentret blir då ett av fyra kontaktcenter runt om i kommunen. I ett kontaktcenter kan man som invånare få hjälp med till exempel enklare bygglovsärenden, parkeringstillstånd och andra enklare kommunala ärenden. Här kommer man nu kombinerat att välkomna alla turister till Sigtuna, bedriva souvenirförsäljning samtidigt som invånarna får en närmare kontaktyta med kommunen.

Fantastiska Anna Barker och Anna Segerljung-Hägg som genom sin anställning i Destination Sigtuna arbetat i Turistbyrån kommer att finnas kvar men som anställda i Sigtuna Kommun. Det känns mycket bra och tryggt att deras kompetens inom besöksnäring finns kvar.

För er samarbetspartners innebär inte förändringarna i Drakegården någon större skillnad, det finns fortfarande möjlighet att exponera ert budskap i hallen i Turistbyrån för de dryga 100 000 besökare som vi förväntar oss besöker Turistbyrån under 2019. Utnyttja denna möjlighet, här finns utrymme för vepor, broschyrer och även för affischer i tavelramar. Är du intresserad, hör av dig direkt till någon av oss på Destination Sigtuna.

Du kommer under något år fortfarande nå Turistbyrån på 08- 594 806 50 (via vidarekoppling) men det finns även ett nytt telefonnummer direkt in till Turistbyrån som är 08-591 272 00.
Mejladressen är kontaktcenter@sigtuna.se

Vill du boka guideturer så görs detta från och med den 1 maj via våra kollegor på Sigtuna museum på guidadvisning@sigtuna.se eller på telefonnummer:08-591 266 70. Det sker inga förändringar i priser eller i utbud under 2019.

Vi kommer att finnas på plats i Drakegården precis som tidigare men har vårt kontor koncentrerat på övervåningen. Varmt välkomna upp till oss på en kopp kaffe.
Längst ner i nyhetsbrevet hittar du våra kontaktuppgifter och arbetsuppgifter så att du enkelt får tag på oss.

 

Näringslivsgalan
Kommunen och Företagarna anordnade tillsammans den första Näringslivsgalan i Sigtuna Kommun. En härlig kväll där fokus låg på att lyfta de företagare som tillsammans är så viktiga för vår kommun.
Vi är stolta över att i fyra av fem kategorier ha fått fira någon av er samarbetspartners.

Årets hållbara företag: Sigtunahöjden
Årets nyetablering: Sigtuna Crêperie
Årets inspiratör/eldsjäl: WE Sigtuna
Årets Besöksnäringsföretag: Steninge Slottsby
HÄR hittar du alla filmerna om de nominerade och även från vinnarna.

Återigen ett stort grattis från oss!

 

Ny affärsplan

Tillsammans med bolagets styrelse har vi arbetat fram en ny affärsplan för åren 2019-2021.
Den nya affärsplanen känns väl grundad och mycket tydlig. Vi kommer under åren att koncentrera vår marknadsföring kring ett antal temaområden. Något som kommer att göra vår kommunikation och vårt budskap ännu tydligare. Inom kort finns affärsplanen att ladda ner på vår hemsida.

Evenemang
Planering inför våra evenemang 2019 pågår för fullt. Inför Sigtuna möte den 31 aug – 1 sep läggs nu de sista programpunkterna till vårt program. Har du något som du som partnerföretag vill bidra med så kontakta så snart som möjligt maria.martin@destinationsigtuna.se

Julmarknaderna förbereds och även ett arbete med att hitta sponsorer och ett bra upplägg inför nästa Litteraturfestival (2020) har påbörjats.

Närmast ser vi med glädje fram emot Trädgårdsmässan Trädgård och Uterum på Steninge den 3–5 maj. För första gången genomförs mässan i Sigtuna och arrangören Peter Isaksson har med omsorg valt ut platsen och säger: -Det ligger stor omsorg bakom varje plats där vi valt att etablera Trädgård och Uterum eftersom det unika med mässan är att vi utgår ifrån platsens utomhusmiljö och omgivning. När vi fick tips om Steninge Slottsby och var där och tittade sa det bara klick. Platsen är helt perfekt med slottet, trädgården och den nyrenoverade Stenladan med sina butiker och restauranger.

 

Kontaktuppgifter:

Vill du prata med någon ang. våra evenemang Sigtuna Möte, Sigtuna Julmarknad och Sigtuna Litteraturfestival kontaktar du Maria på:

maria.martin@destinationsigtuna.se

Vill du prata med någon om vår Frukostklubb eller ang fakturor kontaktar du Elisabeth på:
elisabeth.soderby@destinationsigtuna.se

Vill du prata med någon ang vårt Hållbarhetsarbete, partnerskap med Destination Sigtuna, hemsida eller sociala medier kontaktar du Caroline på:
caroline.englund@destinationsigtuna.se

Vill du prata med någon om PR/Kommunikation kontaktar du Evelina på:

evelina.balfe@destinationsigtuna.se

Söker du VD (CEO), vill prata om våra nätverk, destinationsutveckling eller etableringar kontaktar du:
anna.lakmaker@destinationsigtuna.se