Fira påsk i Sigtuna! 

Det är mycket som händer i Sigtuna med omnejd under påskveckan. Här finns t. ex. möjlighet att vara med på påskkärring race, äta en riktigt god påskbuffé, gå på äggjakt på ett slott och bygga vikingabåtar. Här kan du också lyxa till det med ett dag-spa och hitta fina hotellerbjudanden för en mini-semester eller Arlanda-nära boende med parkering om du flyger iväg på påskresa.

Tips på roliga aktiviteter under påskhelgen:

I Sigtuna blir det traditionsenligt Påskkäring race kl. 15 på Skärtorsdagen. Alla utklädda påskkärringar och påskgubbar välkomnas till Stora torget. Evenemanget arrangeras av Sigtuna stads Företagarförening.

I Märsta Centrum bjuder man in till påskfirande. Lördag den 13 april kl. 10 – 15 vill man ha hjälp att påskpynta en björk. Kom gärna utklädd. Kl. 15 reser man björken och därefter blir det dans. Läs mer här

Skapa och lär Sigtuna museum!
På Sigtuna museum får vi utlopp för vår kreativitet. I påsk är det vikingatema som gäller.
Öppet klockan 12.00–16.00. För barn i alla åldrar, fri entré.
Tisdag 16 april:  Vi tittar på arkeologiska fynd, och gör pärlor som på vikingatiden!
Onsdag 17 april:  Vi bygger vikingabåtar i olika material.
Torsdag 18 april: Vi inspireras av vikingatidens tro på amuletternas magiska kraft. Gjut din egen lyckoamulett!
Måndag 15 april klockan 13.00: Arkeologi för barn och vuxna på Sigtuna bibliotek. Arkeologen
Anders Söderberg från Sigtuna museum berättar om föremål från Sigtunas senvikingatid.
Torsdag 18 april klockan 16.00: Vi avslutar vårt vikingatema med två filmvisningar av Halvdan Viking.
Plats: Biokällan i Märsta och Gröna ladan i Sigtuna klockan 16.00. För barn i vuxens sällskap (ej för institutioner). Obs! Gratis biobiljetter delas ut på biblioteket i Märsta efter författarbesöket den 13 april och på biblioteket i Sigtuna den 15 april efter arkeologiföreläsningen. På Sigtuna museum delas det ut biljetter 16 april i samband med skapande i Studion. Först till kvarn! Här kan du läsa mer.

Skokloster slott bjuder hela påskhelgen på pyssel, visningar och aktiviteter för barn och vuxna. Floristen och kreatören Gunnar Kaj dukar upp ett sinnligt påskbord i Brahematsalen. På 1600-talet stod tulpanen för rikedom och lyx. Att smycka sitt hem med tulpaner och att avbilda dem på tavlor, kläder och i inredning blev högsta mode. I Amsterdam ledde handeln med dyrbara tulpanlökar till tulpanfeber! Skoklosters slott är ett av stormaktstidens största byggprojekt, och här hittar vi tulpaner i många av rummen. Under påsken erbjuds slottsvisning med tulpantema För alla som gillar att pyssla kan man köpa ett pysselkit (20 kr) och dekorera ett ägg i decoupageteknik.
För de yngsta erbjuds en spännande Äggjakt. Kan du hitta påskäggen som narren Hasenberger har tappat i paradvåningen? På Skokloster hittar du också ett mysigt Slottscafé och en butik. Läs mer om vad som händer på Skokloster slott här

Wenngarns bageri har det öppet hela påskhelgen och dukar upp Påskbuffe på Långfredagen & Påskafton. På Påskadagen serveras deras hemlagade frukostbuffe mellan 8-12:30 följt av soppbuffe 12:30-16. Soppbuffen serveras även på Skärtorsdagen och Annandagpåsk.

Påsken är en av de högtider där maten står i fokus. Sigtuna Stadshotell har packat Påskpaket. Långfredag och Påskafton välkomnar de sina gäster att njuta av den härliga påskmaten som finns på buffén. Den genuina staden och Sigtuna museum finns alldeles utanför dörren och närheten till historien är bara ett stenkast bort. Att efter maten bara strosa vid Mälarens kant och njuta av naturen kan också bidra till en riktigt fin upplevelse.

Anrika Sigtunastiftelsen dukar upp. På Påskaftonen den 20 april välkomnar man till en buffé med påskens alla läckerheter. Hotellet har öppet under helgen för den som önskar rum och frukost.
Läs mer här

Påsklov på Sigtunahöjden! Omsorg om dig själv eller någon som är dig kär kan passa bra under påsken. Sigtunahöjden erbjuder avkoppling i en av deras utomhus-jacuzzis eller en härlig spabehandling i relaxavdelningen. Måndag till torsdag erbjuder man frukostbuffé och dag-spa
till det förmånliga priset 290 kr. (Ord. pris 470 kr). Läs mer och boka här

Flyger ni iväg och firar påsken på annan ort? Tänk att vakna upp med familjen och äta en god hotellfrukost i lugn och ro och veta att bilen är parkerad, resväskorna färdigpackade och det enda ni behöver fundera på är att stiga på transfern som tar er direkt till terminalerna på Arlanda Flygplats.
I påskägget från Best Western Plus Park Airport Hotelingår boende, frukost, en veckas fri parkering samt transfer till och från Arlanda. För er som vill njuta lite extra finns även möjlighet att boka bord i restaurang kvällen före avresa. Bo och parkera från 895:-

Varmt välkomna till oss i Sigtuna under påsken!

Lämna en kommentar