Smaka på Sigtuna– Julborden står uppdukade 

Smaka på Sigtuna – Julborden står uppdukade

Efter mörka november välkomnar vi december som en ljusets och festens tid.
I Sigtuna är urvalet av julbord brett. Här kan vi tillfredsställa de mest kräsna. Nedan följer ett urval av allt vad vi har att erbjuda under den kommande månaden.

Stora Brännbo har sin lyxigt skaldjursjulbord uppdukad även under december månad.

Här ställer man fram allt i skaldjursväg: kokt färsk hummer, dillkokta havskräftor, gratinerade musslor, färska ostron, insjökräftor, krabbklor, färska räkor och våra egna rökta räkor. Lägg till alla olika laxar och det varma, inget saknas. Tillbehören finns där, västerbottenpaj, nybakat bröd, skagenröra, aioli och mycket mer, 1,7,8,13,14 och 15 december.

På Hotell Kristina tar man hållbarheten på allvar och det gäller så klart även hotellets julbord där det gröna får ta stor plats. Minst 50% av all mat är ekologisk, fisken är MSC-certifierad och köttet vilt eller KRAV-märkt. Grönsakerna är så klart ekologiska liksom en övervägande av dryckessortimentet. Det oemotståndliga gottebordet består av ekologiska och hemgjorda godsaker tillverkade av hotellets egen konditor Helena. Den 10, 11, 12, 13 och 17 december dukar man upp.

1909 Sigtuna Stadshotell bjuder in till julbord med guldkant.

Den 30 november – 21 december välkomnar man julen genom att duka upp det klassiska svenska julbordet fyllt med hemlagade läckerheter av de bästa råvarorna. I priset ingår även det fantastiska gourmetbordet där man erbjuder alla finsmakare ett exklusivt komplement till julbordet.

Sigtunastiftelsen är kända för sitt klassiska julbord som dignar av julens alla läckerheter. Den unika miljön med den vackra vinterträdgården bidrar till den varma julkänslan alla längtar efter. Välkomstglöggen serveras i vinterträdgården och det hela avslutas med ett generöst gottebord.

Serveras mellan den 1–21 december.

Sigtunahöjden bjuder in till måltidsupplevelsen A Taste of Christmas. Middagen består av ett flertal olika rätter med inspiration från julens olika smaker och blir en tydlig kontrast till det klassiska julbordet. Middagen serveras i små omgångar av kockarna som lagar ihop och samtidigt presenterar rätterna framför gästerna. En uppvisning och upplevelse helt ensam i sitt slag.
Serveras den 1 och 8 december.

Steningevik dukar veckorna före jul upp en dignande, oförglömlig Skaljulsbuffé där havets läckerheter – som nykokt hummer, krabba, havskräftor, räkor och musslor – spelar huvudrollen och skapar feststämning runt bordet. Här serveras även kallskuret och vällagade kötträtter för den som lockas av det, samt härliga efterrätter som får gästerna att önska att kvällen aldrig tar slut.

Skaljulsbuffén serveras kvällar från måndag 10 december till fredag den 21 december.

På det mysiga Båthuset Krog & Bar, väl förankrat i Sigtuna hamn, är det premiär för säsongens Decembermeny i fyra smaker. Här bjuds man på: Kallrökt lax med blomkålscrème, torkade körsbär, svartpeppar samt krispigt brödSkummad vattenkrasse med mousselin på gädda smaksatt med pepparrot & muskot. Bakad torskrygg med brynt smör, morot, ingefära samt skummad skaldjursbuljong. Till dessert serveras bakad choklad med pistage, citron samt färskost.
Denna fantastiska vintermeny serveras fram till och med den 22 december.

För de nyårsfirare som vill unna sig något extra gott men slippa stå vid spisen erbjuder Båthuset en Nyårscatering för take awaySkippa matlagningen och hämta din 3-rätters middag hos dem på nyårsaftons förmiddag. 4/12 – 22/12 tar de emot bokningar.

Meny:

Hummersoppa med citron & färskostcrème samt kallrökt lax.

Oxfilé med tryffelbakad rotselleri, rödvinssky samt potatisgratäng.

Vispad gräddfilspannacotta med hallon, kardemumma & brynt smör.

Julbord på ett slott? För åttonde året serverar Rosersbergs Slottshotell, under ledning av sin köksmästare, sitt mycket uppskattade julbord. Ett traditionellt julbord med klassiska delikatesser.
Här tillreds julbordet med fokus på hållbarhet och respekt för framtida generationer.
Allén och slottsbacken är upplysta av marschaller och så länge vädret tillåter serveras glöggen utomhus på borggården. Julbordet serveras under perioden 7 – 19 december. 

 Steninge Bruk, beläget även det i fantastisk slottsmiljö, har man öppnat dörrarna till årets traditionella julbord i Stenladan. Det mesta av maten lagas på plats med hjälp av klassiska recept och man är extra stolta över det stora sillbordet, man ”gör sak av sillen”.
Till avslutning serveras ett dignande dessertbord med massor av godsaker. Inled julen i en gemytlig, folklig och stämningsfull miljö där maten serveras från den brinnande grillen inne i restaurangen. Serveras t om den 22 december.

Lämna en kommentar