Jul i Sigtuna

Jul i Sigtuna

Julen knackar snart på dörren och vad kan vara mysigare än att gå på julmarknad? I Sigtuna finns flera olika marknader att välja mellan. Inomhus för den frusne eller utomhus i Sigtuna stad eller i lantlig slottsmiljö. Kombinera eller besök dem en och en. Avsluta gärna med god julmat – hotellen i Sigtuna dukar upp inför jul och erbjuder flera fina julpaket.

Sigtuna stads julmarknad
Börja julfirandet i Sigtuna stad. Skapa stämning i den pittoreska lilla staden som gjord för julmys.
Under de fyra söndagarna före jul pågår Sigtuna stads traditionella och mycket uppskattade julmarknad. Gator och gränder fylls med julkänsla från förr. Marknaden har fri entré och gratis parkering.

Datum: söndagarna 25 nov, 2 dec, 9 dec och 16 dec kl.11.00-16.00

Läs mer på; http://destinationsigtuna.se/attraktion/sigtuna-julmarknad/

Steninge julmarknad
Den 10 november slås portarna upp till den traditionella Julmarknaden i Steninge Slottsby.
Här finns hantverkare på plats, de fina nya butikerna har presentförslagen klara och i restaurangen står godsakerna uppdukade. Gör en mysig utflykt med hela familjen för att äta gott och handla i vacker miljö bredvid Steninge Slott!

Datum: Varje dag 10 november – 23 december kl. 11-18 vardagar. Kl. 10–17 på helgerna.

 

Steninge Trälada – Jul med Carola
Få artister i landet är så genuint förknippade med julen som Carola. I Steninge Slottsby tar hon med oss in i en trälada med hö och halm och ett event som bjuder unga och gamla på en julupplevelse de sent skall glömma!

Datum: 23 nov – 1 dec

Boka biljetter här

Herresta Lada – Adventsöppet
Välkommen till lokala hantverksutställningar, presentbutik & ekologiskt café. Flera lokala hantverkare finns på plats. Njut av den fina platsen och stämningen på Herresta Lada.

Datum: 8-9 dec och 15-16 dec kl. 11.00–17.00

Skånelaholms slotts julmarknad
Ett av våra mest okända lantslott, Skånelaholm, öppnar upp dörrarna för julmarknad. Hemgjorda delikatesser, lokalt hantverk och aktiviteter för både stora och små. Spökvandringar, klassisk gitarrmusik i det nyinvigda slottscaféet. Ponnyridning i slottsparken. I barnverkstad får barn i alla åldrar utlopp för sin kreativitet.

Datum: 15 dec kl. 11.00 – 15.30

Wenngarns bageri & café – Julmys
Njut av den bästa julfrukosten, baka pepparkakor, lyssna på körsång, träffa Tomten, provsmaka julgröten och köp roliga julklappar. Gott om utrymme för lek och bus i den stora slottsparken.

Datum: 24 nov kl. 08.00 – 22.00

Lämna en kommentar