Höstlov v 44

Ett aktivt höstlov Med maror, matiné & museets största konstverk

Vecka 44 kommer det av många efterlängtade lovet. Mörkret faller, vi har ställt tillbaka klockorna till vintertid och det känns fortfarande långt till jul. En paus är välförtjänt.
I Sigtuna finns ett rikt utbud av olika saker att göra och det mesta är utan någon kostnad.

Biblioteken bjuder under rubriken ”Höstlov = Läslov” in till roliga aktiviteter i bokens tecken.
Mystik står på programmet på alla kommunens bibliotek. Bjäror, myllingar och maror befolkar världen i Pax-böckerna av Ingela Korsell och Åsa Larsson och nu bjuder man in till högläsning ur böckerna. Kom gärna spökutklädd.
För de lite yngre ordnar man en ”Leta väsen-tipsrunda” i Sigtuna och i Märsta. På biblioteket i Rosersberg ordnas mer självgående aktiviteter som Pax-pyssel och bokutlåning.

Sigtuna Museum  lockar med GARNAPA alias konstnären Elisabeth Bucht. Tillsammans med henne sätter man färg på lovet. Med tyg och färg inbjuds skollediga barn att vara med och skapa museets största konstverk. Det kan bli hur spännande som helst.
Du får också en möjlighet att fixa om dina kläder. Gammalt blir som nytt med hjälp av remake.
Gör egna stämplar som du trycker på kläder eller tyg som du tagit med dig hemifrån.

Höstlovsbio visas på både Biokällan i Märsta och på Gröna Ladan  i Sigtuna. När skymningen närmar sig kan det vara mysigt att krypa in i biomörkret och se något roligt eller spännande.
Olika filmer visas varje dag.

Det är också viktigt att röra på sig. Utelek i prasslande lövhögar hör höstlovet till. Man vet dock aldrig med vädret och därför är det extra värdefullt att kommunen bjuder skollovslediga barn och ungdomar på ett rikt idrottsutbud. Midgårdsbadet lockar dem som är under 18 år med gratis bad några timmar per dag.

Ishallen bjuder in att prova på skridskoåkning. Tider finns avsatta för att, utan klubbor, puck och boll, ge de mindre vana skridskoåkarna möjlighet att i lugn och ro öva på sina skär.

För dig som är lite äldre anordnar Ung i Sigtuna roliga saker att göra. Alla fritidsgårdar håller öppet och här finns en mängd olika aktiviteter för dig som är mellan 13 och 19 år.
Brobygget by Day  i Vikingahallen välkomnar stora och små att prova på en mängd olika aktiviteter anordnade av kommunens olika föreningar.
Brobygget by Night i Vikingahallen ordnar aktiviteter fredag och lördag kväll även under lovet.
Här kan du som är 13 år och uppåt t ex prova på olika sporter, spela brädspel, FIFA och umgås.

En kort summering är att Sigtuna bjuder på goda förutsättningar för ett riktigt roligt och varierat lov. Du har alla möjligheter att både vila och lära dig nya saker och samtidigt träffa nya kompisar.
Ett riktigt härligt höstlov önskar vi alla skollediga Sigtunabarn och ungdomar.

Alla evenemang under vecka 44

https://www.sigtuna.se/sv/Kultur–Fritid/Aktuellt-inom-Kultur–fritid/Hostlov18/

 

Lämna en kommentar