Simma lugnt

Strandliv i sjönära Sigtuna

I Sigtuna har vi tillgång till flera härliga strandbad. Ett snabbdopp kan man ta sig i centrala Sigtuna från någon av de bryggor som lagts ut vid den vackra strandpromenaden. Vill man tillbringa några timmar vid Mälarens strand finns det flera fina alternativ.

Sjudargårdsbadet hittar man cirka 2 km väster om centrala Sigtuna. Här finns toaletter, dusch samt under badsäsongen en servering. En fin cykelväg hit går utmed sjön och buss 575 stannar precis vid badplatsen.

Munkholmsbadet

Litet familjärt bad längst ut på Munkholmen. Kom gärna per cykel. Begränsat med parkeringsplatser.

Steningebadet

Steningebadet ligger intill Steninge slott. En grusväg leder från parkeringen till en långgrund sandstrand. Vid badet finns stranddusch och toaletter. En del av området är reserverat för besökare med hund.

Rosersbergsbadet

Badet ligger vid Mälaren i Rosersberg. Här finns badbrygga med badstege samt en kemtoalett.

Förutom Sigtunas badplatser finns möjlighet att besöka Midgårdsbadet. Välkommen till nordens första utomhusbad med biologisk rening. Utomhusbadet består av fyra pooler, en hoppbassäng, en simbassäng, en handikappanpassad badbassäng och en mindre barnpool. Reningen av badet sker helt biologiskt genom att vattnet cirkulerar genom en särskild reningsbassäng med filter, stenar och vattenväxter. Samma princip som i ett naturligt våtmarkssystem. Inga kemiska tillsatser behövs.

För öppettider på Midgårdsbadet klicka här

 

Lämna en kommentar