Elsa Beskows tanter 100 år

”Det var en gång en liten stad, och i den staden fanns en liten gata, och vid den gatan låg ett litet gult hus, och i det huset bodde tre systrar: Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin.
Så börjar Elsa Beskows första bok om de tre tanterna och i år är det 100 år sedan den först gavs ut.

Trosa anses vara förebild för den lilla staden men utan tvekan har Sigtuna kommit att starkt förknippas med Elsa Beskows figurer.

Hos oss hittar du Tant Bruns Kaffestuga, det mysiga caféet mitt i staden, beläget i Sigtunas kanske äldsta hus. Farbror Blå, alldeles intill Sigtunas pittoreska rådhus, serverar god husmanskost och är året runt en mycket uppskattad restaurang. Sommartid är uteserveringen en härlig mötesplats med god uppsikt över vad som händer runt om i staden.
Många minns säkert ännu Tant Grön, den speciella butiken på Stora gatan där Maj-Britt Lekander sålde vackert konsthantverk ur ett mycket noga utvalt sortiment.

Fina produkter har tagits fram till Elsa Beskow-jubileet och i flera av butikerna på Stora gatan kan man se och inhandla sådana. Titta in hos ”Ombonat”, här hittar du förutom utvalda produkter ur Elsa Beskow-produktionen, bland annat ett stort utbud av t ex. fina examens- och bröllopspresenter.

Sigtunas välsorterade bokhandel är även den återförsäljare av både böckerna och annat kring Elsa Beskow.

Och – så klart – varmt välkomna till vår fina Turistbyrå på Stora gatan 33. Förutom god service till våra välsedda besökare har vi också en fin butik med ett gediget utbud av souvenirer och presenter.

Varmt välkomna till Sigtuna – Sveriges första stad!

Lämna en kommentar