Vikingarännet blir Sigtunarännet

Nu finns det hopp för alla skridskoåkare som gillar Vikingarännet – som tidigare meddelande att man inte tänker arrangera något lopp i år. Söndagen den 18 februari kl 10:00 går startskottet för ”Vikingarännet Sigtuna” (Sigtunarännet). Skridskoloppet är 50 km med start och mål i Sigtuna. Man kan också åka halva distansen eller en kortdistans (ca 2 km). Loppet arrangeras av Sigtuna Stads Triathlon, Friluftsfrämjandet och Sigtuna Kommun och är sanktionerat av Svenska Skridskoförbundet. 

– Vi blev alla så ledsna och besvikna när vi såg att Vikingarännet inte kommer att köras i år. Vi är en grupp skridskoentusiaster som tycker att Vikingarännet är ett fantastiskt roligt och unikt event som måste leva vidare! Därför har den ideella föreningen Sigtuna stads Triathlonklubb, Hotell Kristina, Sigtuna Kommun, Friluftsfrämjandet och Sigtuna Sport och Uteliv gått samman för att gemensamt arrangera ett nytt lopp, Sigtunarännet, säger Sigtunarännets talesperson Fredrik Jonson.

Det blir en bansträcka som körs med start och mål i Sigtuna den 18 februari.

Loppet går från Sigtuna ner till Kairobadet i Upplands Väsby och tillbaka till Sigtuna. En bana om två varv på totalt fem mil. Det kommer också gå att köra ett varv på 2,5 mil och för familjer och barn kommer det att finnas en ”prova-på-bana” på 2 kilometer.

Loppet har både motions- och tävlingsklasser och arrangören hoppas på minst 1000 deltagare. Fredrik Jonson känner sig trygg med att loppet kommer att bli av.

– Vi har tre olika bandragningar som alternativ och att ingen av dem skulle vara möjlig att åka på tror vi är mycket osannolikt, säger Fredrik Jonson.

Det har varit ett otroligt positivt gensvar från såväl Sigtuna kommun samt sponsorer när idén om att starta Sigtunarännet har diskuterats.

– Vi företagare i Sigtuna stad vill ju bo och verka i en levande stad med många olika aktiviteter, såväl sommar- som vintertid. Då isarna runt Sigtuna är så fina är det väldigt roligt att vara med och arrangera Sigtunarännet som vi hoppas kommer att bli en riktig folkfest, säger Andreas Olsen på Hotell Kristina.

Nyfiken på mer, läs mer och anmäl dig redan nu på: sigtunarannet.se

Lämna en kommentar