Prenumerera på bloggen!

27 april

Litteraturfestival, inspirerande Frukostklubb och intressant möte hos Landshövdingen

Våren skall enligt almanackan ha anlänt men det känns snarare som om vintern har vägrat lämna sin plats.
Arbetet hos oss på Destination Sigtuna rullar på enligt plan. Vi fyller våra dagar med att genomföra utbildningsdagar, planera Sigtuna Möte, skissa på förändringar på turistbyrån och planerar Sigtuna Julmarknad.

Sigtuna Litteraturfestival
Sigtuna Litteraturfestival går in i ett förberedande arbete inför uppstart 2018!
Destination Sigtunas styrelse har givit klartecken till att påbörja förberedelserna inför ett genomförande av Sigtuna Litteraturfestival 2018. Detta under förutsättning att den uppskattade budgeten hålls vilket kommer att stämmas av i slutet av året. En projektledare vid namn Maria Sebnat Martin sätter den 2 maj igång arbetet med att knyta samarbetspartners och sponsorer till festivalen och kommer naturligtvis även att påbörja planeringen av innehållet.

Vi återkommer med datum för Sigtuna Litteraturfestival inom kort. Glädjande är också att Skoldagen för kommunens elever genomförs den 19 maj – under paraplyet ”En del av Sigtuna Litteraturfestival”.

Hearing hos Landshövdingen
I förra veckan deltog jag vid en hearing med utredningen Sveriges besöksnäring. ”En samlad politik för upplevelsebaserad tillväxt”. Vi var ett 30-tal utvalda representanter från besöksnäringen och ett tiotal av oss fick dessutom möjlighet att under tre minuter prata direkt till gruppen och projektledare Britt Bohlin. Jag valde att prata om vikten av en samlad nationell kraft runt besöksnäringsfrågorna och vikten av att ta utmaningarna och möjligheterna runt vår bransch på allvar på nationell nivå, inte minst frågor runt destinationsutveckling.
Britt Bohlin uppmanade oss också att lämna input direkt på www.sou.gov.se/besoksnaring. Ni hittar den under utredningen. Jag tror det är bra att det är fler som skriftligt lämnar in sina synpunkter!

Fantastisk Frukostklubb!

I fredags gästade Eryn Dinyovszky, General Manager Nordic Region, från Yilport Holding Inc vår 254:e Frukostklubb.
Vi som var på plats bjöds på ett otroligt intressant samtal runt varför Yilport Holding Inc. beslutade att etablera en Rikskombiterminal i just Rosersberg och de enorma utmaningar det medför att etablera en internationell verksamhet i Sverige och Sigtuna kommun – inte minst när det kommer till att hitta arbetskraft.
Vill du också ta del av vår populära Frukostklubb? Anmäl ditt intresse till elisabeth.soderby@destinationsigtuna.se

Önskar er alla en fin Valborg!

Eva Camél Fuglseth med kollegor
Destination Sigtuna AB

06 april

Nu rustar vi för sommaren

Äntligen är det vår i luften och högsäsongen närmar sig!
Här på Destination Sigtuna arbetar vi för fullt med att förbereda oss inför sommaren.

Vi snickrar ihop golfpaket, fjolårets nyhet Slottsklassikern tas fram igen och vi kan med glädje konstatera att det åter igen blir en fantastisk båtsommar där Strömma kör turer från Stockholm till Rosersbergs slott, Sigtuna och Skokloster, och Rederi Mälarstaden kör båtturer från Sigtuna till Birka, Taxinge slott och Mariefred en gång i veckan. På turistbyrån kommer vi också fr o m i sommar att börja sälja biljetter till Strömmas utbud av båtturer. Läs mer om båtturerna här!

Det är många som är intresserade av att delta på våra utbildningar vilket är glädjande.  Vårens första utbildningsdag hölls den 3 april, denna gång med Sigtuna-fokus. Den 24 april (Arlandafokus) samt 8 maj (slottsfokus) har du som samarbetspartner återigen chansen att kostnadsfritt skicka din frontpersonal för en uppdatering kring vad som händer i sommar.
Läs mer om utbildningsdagarna här!

Har ni inte möjlighet att komma?
Här kan du ladda ned sommarens viktigaste info sammanställd till dig och din personal!

Med önskan om en Glad påsk!

Eva Camél Fuglseth med kollegor
Destination Sigtuna AB