Påsk i Sigtuna

Det är mycket som händer i Sigtuna under påskveckan och alla är välkomna att delta. Här finns möjlighet att vara med på påskkärringrace, äggjakt, ultramaraton, påskbuffé och allt detta med hotellerbjudanden för att kunna stanna här över hela helgen.

Tips under påskhelgen:

 

Konsthall Märsta PÅSKLOV = KONSTLOV
Under påsklovet inspireras vi av konsthallens utställning: NINA SANDSTRÖM – Textil Kostym Teater och skapar med olika material i ateljén. För barn i alla åldrar, barn under 8 år i vuxens sällskap.
Öppet klockan 11.00 – 15.00. Fri entré.
Måndag 10 april
Vi bygger egna världar av återbruksmaterial.
Tisdag 11 april
Vi broderar fritt och stort tillsammans.
Onsdag 12 april
Vi skapar kläder till påskäggen av tyger, ull och garn!

Midgårsdbadet i Märsta
Midgårdsbadet är öppet som vanligt torsdag till söndag 10-18 under påsk. Läs mer om öppettiderna här!

Sigtuna museum
Sigtuna museum håller öppet som vanligt under påsken mellan kl.12.00-16.00 med roliga aktiviteter för barn i alla åldrar.
Måndag 10 april
Vi skapar egna historier och gör stop-motion-animationer.
OBS, måndag 10 april är det bara öppet i Studion, inte resten av museet – ingång Lilla Nygatan.
Tisdag 11 april
Vi bygger en stad tillsammans.
Vi har även två olika barnspår i utställningen som passar barn från 3 år och uppåt!
Fri entré.

Påskkärringrace på Stora gatan
På skärtorsdagen 13 april kl.15.00 samlas alla påskkärringar på Stora torget i Sigtuna stad för gemensam flygfärd mot Lilla torget. Alla uppklädda barn får ett påskägg!

Äggjakten på Clarion Hotel Arlanda
Delta i den stora äggjakten på Clarion hotel Arlanda Airport 13 april och få chansen att få Clarionkuddar, frukostbufféer, middagar, träningskort, tågbiljetter på Arlanda express, en resväska eller en natt i en hotellsvit i ditt påskägg. Det enda du behöver göra är att klura ut var på hotellet påskharen har gömt äggen. Jakten pågår på skärtorsdagen kl. 06-18, läs mer om evenemanget här.

Kyrkan i påsk
Det ordnas flera gudstjänster under påskhelgen. Besök gärna våra vackra kyrkor!
svenskakyrkan.se/marsta
sigtunaforsamling.se

Ultrapåsken 2017
För dig som inte vill vila under påsken (eller som vill heja på alla tappra deltagare!), kan du för tredje året nu anmäla dig till Ultrapåsken som går av stapeln på annandag påsk. Ultrapåsken är ett ultramaraton lopp med start i Sigtuna till Stockholm på ca 65-55 km. För uppdaterad information, klicka här. Varmt välkomna till denna löparfest!

Påskbuffé på Sigtunastiftelsen
Välkommen att fira påsk på vackra Sigtunastiftelsen. Här dukas upp en härlig buffé med påskbordets alla läckerheter i den vackra matsalen med Rosengårdens skira grönska som härlig utsikt. Påskbuffén erbjuds på påskafton med sittning klockan 13.00.
Läs mer här!
Telefonnummer till bokning: 08-592 589 19

Påsk på 1909 Sigtuna Stadshotell
Stadshotellet serverar Påsklunch på Långfredag och Påskafton 14-15 april kl 12.00-15.00 samt After noon tea med sittningar som startar kl.12.00, 14.00 och 16.00. Läs mer här!

Påsk på Skokloster
Skokloster slott har öppet hela påskhelgen, från Skärtorsdagen till Annandag påsk 13–17 april med visningar och aktiviteter för stora och små. Följ med på familjevisning genom slottet och gå på slottssafari, fika och titta in i butiken.
I Brahe-matsalen dukas en sinnlig och praktfull påskinstallation upp i läckra material, komponerad av kreatören Rolf Ståhlberg och i skaparverkstan kan du dekorera påskägg i barockstil.

PÅSKRUNDAN 2017
Efter förra årets succé anordnas åter igen en konstutställning på Wenngarn slott (14-23 april) med möjlighet att besöka Sigtuna-konstnärer i deras öppna ateljéer (15-16 april). Vernissage blir det på slottet den 14 april kl. 14.00.
Arrangör: Sigtuna Kulturförening och Märsta Kulturförening tillsammans med Wenngarn. 

Recepttips!
Låt oss bjuda dig på härliga och ett högst ekologiska mattips, gör som våra kockar i Sigtuna, laga till en höna till påskbordet. Här hittar du recepten!

Vi hoppas att du får en glad påsk!

Lämna en kommentar