Prenumerera på bloggen!

21 mars

Bli expert på Sigtuna!


Stora gatan

Inbjudan till inspirerande utbildningsdagar

Missa inte att anmäla er till Destination Sigtunas utbildningsdagar och uppdatera er inför sommaren!

 Vi bjuder in dig och framförallt dina medarbetare som möter besökare till vårens utbildningstillfällen. Välj de tillfällen som passar er bäst!

Sigtuna stad och sommarens nyheter


Datum: Måndag 3 april, kl.13.00-15.30
Var: 1909 Sigtuna Stadshotell, Stora Nygatan 3
Vad: Kort introduktion till hur du håller dig uppdaterad kring sommarens alla händelser, golfpaket, slottspaket och båtturer. Vi avslutar med att gå på en guidad stadsvandring i Sigtuna stad och får en glimt av Sigtuna museums nya utställning Sigtunahistorier.
Erbjudande: Vill du äta lunch på 1909 Sigtuna Stadshotell? Förboka och uppge Destination Sigtuna så kostar dagens husman, sallad eller soppa 115 kr.

Arlandadag på Clarion Hotel Arlanda 
Airport

Datum: Måndag 24 april, kl. 13.00-16.00
Var: Clarion Hotel Arlanda
 Airport, lokal Los Angeles
Vad: Kort introduktion till hur du håller dig uppdaterad kring sommarens alla händelser, golfpaket, slottspaket och båtturer. Vi går på en ”Allt du behöver veta om Arlanda-tur” för att hitta rätt bland terminalerna. Dagen avslutas med Fredrik Jaresved, Swedavia, som berättar om de senaste nyheterna på Arlanda med US Preclearence, logistik, parkering och framtidsplaner i fokus.
Erbjudande: Vill du äta lunch på Kitchen & Table? Uppge Destination Sigtuna så kostar dagens lunch 120 kr.

Sigtunas fem slott
Rosersberg, Skokloster, Skånelaholm, Steninge och Wenngarn

Datum: Måndag 8 maj, kl.13.00-16.30
Var: Steninge slottsby, Stenladan
Vad: Kort introduktion kring vad som händer på våra slott i sommar samt generell info om Slottsklassikern, slottspaket och båtturer. Vi får också djupdyka lite extra i vad som händer på Steninge. Vi avslutar dagen med att gå på en guidad stadsvandring i Sigtuna stad och får en glimt av Sigtuna museums nya utställning Sigtunahistorier. Till Sigtuna beger sig alla med egen bil kl.15.00. (Valfritt om man vill vara med.)
Erbjudande: Vill du äta lunch på Steninge? Säg att du är med på utbildningsdagen, så kostar lunchen 100 kr.

Anmälan

Utbildningarna är kostnadsfria för alla Destination Sigtunas samarbetspartners. Är ditt företag inte samarbetspartner kostar utbildningen 1500 kr.
Anmäl vilka tillfällen ni vill delta på senast 29 mars till Anni Silfver: anni.silfver@destinationsigtuna.se

Ladda ned inbjudan som pdf här!

Varma hälsningar från Drakegården,

Eva Camél Fuglseth med kollegor
Destination Sigtuna AB

14 mars

Tack alla ni som kom till Partnerdagen!

Partnerdagen 2017

Ett stort tack till er som valde att tillsammans med oss spendera eftermiddagen på Rosersbergs Slottshotell.

Vi hoppas att Elisabeth Elmsäter-Vegsö från Svensk Handel, Erik Nyberg från Arlandastad Holding och Ari Riabacke (från en egen planet…), fyllde er med kunskap, inspiration och mod!

Här kan ni läsa rapporten Shoppingturism i Sverige 2016 samt se Elisabeths presentation.

Här kan ni se Ari Riabacke i TEDx Umeå, i ett webbinarium om beslutsfattande och läsa en krönika i CFO World. Här kan ni även provläsa Aris bok Beslutspyramiden.

 Vi tackar än en gång för ert stöd och ert förtroende och vi ser fram emot att jobba hårt, målmedvetet och tillsammans mot nya höjder och nya mål.

 

Göte och Margita Rydh

Årets Sigtuna-ambassadörer: Göte och Margita Rydh

Som final på dagen förärades Göte och Margita Rydh med hederstiteln Sigtuna-ambassadörer i Stieg Gunnerfeldts anda med motiveringen:

”Göte Rydh är en genuin Sigtunabo med ett starkt historieintresse och som fd. mackägare en person med en sann känsla för service. I hans värld är inget omöjligt bara mer eller mindre svårt. Problem är till för att lösas. Göte har med sin känsla för gamla ting räddat många byggnader, maskiner och verktyg till eftervärlden. Inget av detta hade varit möjligt utan det ovärderliga stödet från hans hustru Margita”

Vad är ”Sigtuna-ambassadören i Stieg Gunnerfeldts anda”

Det är en gåva från Sigtuna kommun till Stig Gunnerfeldt i samband med att Stieg avgick som styrelseordförande i Destination Sigtuna AB i april 2015 då han varit engagerad i utveckling av kommunen under ett helt yrkesverksamt liv. Syftet med utmärkelsen är att lyfta människor som – likt Stieg, bor och verkar i Sigtuna kommun och som genom handlingar på ett kreativt och visionärt sätt gett Sigtuna uppmärksamhet och därigenom satt Sigtuna på kartan. Juryn består av Destination Sigtunas styrelse och Stieg Gunnerfeldt.

Stort grattis!

Tack till er och varma hälsningar,
Eva Camél Fuglseth med kollegor
Destination Sigtuna AB

09 mars

Ännu ett rekordår för Sigtunas besöksnäring!

Clarion Hotel Arlanda Airport

2016 blev ännu ett rekordår för Sigtunas besöksnäring med fler än 880 000 gästnätter vilket är en ökning med + 4,2 procent jämfört med året innan. Allt pekar på att Sigtuna behåller sin position som Sveriges fjärde största hotelldestination efter storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö.  

SCB:s preliminära statistik visar att 2016 verkar bli ännu ett rekordår för Sigtuna. Besöksnäringen i Stockholmsregionen går fortsatt mycket starkt framåt och Sigtunas gästnätter lever definitivt upp till förväntningarna!

Med vårt strategiska läge mitt emellan Stockholm och Uppsala befinner vi oss i navet för Sveriges tillväxt. Som hemkommun till Stockholm Arlanda Airport, ett mycket bra utbud av hotell och konferensanläggningar, anrika slott och turistattraktionen Sigtuna Stad ser framtiden ljus ut. Vår bransch är en motor när det gäller att skapa arbetstillfällen och skatteintäkter men det gäller också att vi fortsätter arbeta hårt med destinationsutveckling, att vi slipar på vårt erbjudande och att vi jobbar med marknadsföring för att säkra en positiv utveckling. Besöksnäringen är en viktig del i ett starkt näringsliv i Sigtuna.

Nu inväntar vi SCB:s definitiva statistik som presenteras i april. Självklart delar vi med oss av den här på vår blogg.

 

Partnerdagen 2017

Du har väl inte glömt att anmäla dig och kollegorna till vår partnerdag tisdagen den 14 mars på Rosersbergs slottshotell? Vi ser fram emot att lära oss mer om den nya generationens shoppingturister, Arlandastad Holdings planer och att få tänka helt nytt.

OSA till elisabeth.soderby@destinationsigtuna.se

Här hittar du all nyttig info.

Varmt välkommen!

Eva Camél Fuglseth med kollegor
Destination Sigtuna AB