Till häst i magisk slottsmiljö

Sedan några år tillbaka finns möjligheten att från hästryggen uppleva den vackra, lantliga och vitt skiftande naturen runt Wenngarns slott. Trygga och tålmodiga Islandshästar tar dig med på en oförglömlig tur i och omkring naturreservatet. Över stock och sten, genom beteshagar, längs åkrar och genom trollskog för att kanske så småningom hamna i äppellunden och den magnifika miljön vid det lilla slottet. Tiden upphör för en stund att existera och upplevelsen är meditativ och mycket rofylld.

Sara Nydren, som äger och leder verksamheten, är den som på ett mycket professionellt och omsorgsfullt sätt gör sitt yttersta för att det ska bli en bra och rolig upplevelse för både ryttare och häst.
Vuxna och barn över 12 år välkomnas. Så väl nybörjare som vana ryttare kan med stor behållning ge sig ut på hästryggen. Grupperna är små och stor hänsyn tas till hur van man är vid att rida.

För de ovana ryttarna börjar turen med att man i lugn och ro får bekanta sig med hästen.
Hämta dem i hagen och sedan närma sig sin häst med hjälp av att med långa lugna tag borsta den.
Prova ut en hjälm och vara med och sadla för att sedan sitta upp för att äntligen ge sig iväg.
De mer vana ryttarna ges chansen att variera sin ridning. Att galoppera på stubbåkern efter höstskörden är något som Sara själv ser fram emot.
Variationen av möjliga ridvägar är stor och för alla de som kommer tillbaka finns det goda chanser att via nya ridvägar få andra upplevelser. Verksamheten drivs året runt och att från hästryggen möta de olika årstiderna är en upplevelse bara det. Även den allra vackraste sommardagen är det möjligt att se framför sig hur härligt det måste vara att i total tystnad rida genom nysnön.

Och för alla nybörjare – det mest fantastiska är att uppleva av att man faktiskt rider på riktigt!

Nyfiken på mer? Läs mer på: sigtunaislandshastar.se

Tips!

Samtliga turer är ca 1,5- 1 timme. I höst finns möjlighet till Champagnetölt där en 1,5 h ridtur följs av champagne och pizza i stallet. Eller varför inte checka in för en ridweekend där man bor på Hotell Anstalten på Wenngarn. Mycket poppis!

 

 

Lämna en kommentar