Gröna November

I november satsar vi på att berätta om vårt gemensamma hållbarhetsarbete i Sigtuna. Idag är vi 17 aktörer bestående av 15 hotell- och konferensanläggningar som tillsammans med oss på Destination Sigtuna och Stockholm Arlanda Airport samarbetar för en hållbar destination. Det är ett viktigt och inspirerande arbete – och vi arbetar ständigt med att bli ännu bättre. Är du gäst hos någon av oss kommer du säkert märka att något är på gång. Här avslöjar vi några exempel:

– På Kämpasten bjuds man på den egna honungen vid frukosten samt på alla kaffe/te-buffér. Vid kaffebuffén i receptionen finns också härliga italienska mandelskorpor, Cantuccini, som är helt palmoljefria och bakade på smör. I vinpaketen finns minst ett ekologiskt och/eller biodynamiskt vin.

 Clarion Hotel Arlanda väljer under Gröna november att uppmärksamma några av de många initiativ de gör för miljön. Bl a är nu hotellets omelettstation helt ekologisk och vid entrén bjuds på morgonkaffe som är både fairtrade och ekologiskt i Living Room.

– På Hotell Kristina pågår ”gröna” events varje dag under november. Bl a bjuder man på skogsmeny samt olika rätter med honung och vilt. Prova grönt te, lokalproducerat mjöd och biodynamiska viner. Hantverkaren Lotta Rahme visar ekologisk fiskgarvning i världsklass.

– Är du en ägare till en elbil får du gratis ladda den hos Radisson Blu Arlandia Hotel. Du kan också prova deras egen honung och i personalmatsalen har köttfria måndagar införskaffats.

– Som gäst på Radisson Blu SkyCity Hotel erbjuds du Fairtrade-märkta produkter som kaffe och te och hotellet har ständigt en strävan att utöka sortimentet av ekologiska produkter.

 Rosersbergs slottshotell bjuder på eko-fika i konferensen under hela november.

– På Sigtunahöjden Hotell och Konferens kan du ta en ekologisk fika eller avnjuta en grön drink. Fredagen den 11 november bjuds på GREEN CLUB med en specialdesignad grön meny Gröna November till ära med inspirationsmodevisning, besök av Mjödhamnen och en möjlighet att beställa måttsytt av återvunna tyger! Dessutom skön musik, mingel och härlig stämning.

  Sigtunastiftelsen lagar köttfria luncher på tisdagar och torsdagar och erbjuder gröna drycker.

– På Wenngarn är målet att alla fordon inom verksamheten ska vara fossilfria (helst el) senast 2018. Redan nu har arbetet startat med en stor elbilsflotta.

Nyfiken på mer? 

Läs mer här om vår hållbara destination, samt på vår Facebook-sida. Kolla gärna in vår film här!

Vi som samarbetar för en hållbar destination är: 

1909 Sigtuna Stadshotell, 32 rum & kök, Best Western Arlanda Hotellby, Best Western Park Airport Hotel, Brook Hotels Arlanda, Clarion Hotel Arlanda Airport, Kämpasten, Hotell Kristina, Radisson Blu Arlandia Hotel, Radisson Blu Sky City Hotel, Rosersbergs Slottshotell, Sigtunahöjden Hotell & Konferens, Sigtunastiftelsen Hotell & Konferens, Stora Brännbo Konferens och Hotell samt Wenngarn. Dessutom ingår Stockholm Arlanda Airport och Destination Sigtuna AB som driver nätverket. 

Välkommen hit!

Lämna en kommentar