Nationaldagsfirande i Sigtuna

Vi firar Sveriges nationaldag 6 juni

Den 6:e juni firas Nationaldagen och Sigtunas nyblivna svenskar med pompa och ståt. I Sigtuna, Valsta och Märsta bjuds det på uppträdanden, medborgarskapsceremoni, folkdans, matmarknad och aktiviteter för både stora och små. På Steninge slott anordnas Barnens Nationaldag – en dag i barnens ära. Kom och smaka på Sverigebakelsen på Wenngarn och lyssna på Musikkåren Tre Kronor på Rosersbergs slott.

Varmt välkomna!

Sigtuna kommun välkomnar nya medborgare på Stora torget i Sigtuna stad

Program

Kl. 11.30-12.00: Svensk sommarmusik av Sigtuna brassensemble, Stora torget

Kl. 12.00-13.00: Medborgarskapsceremoni, Stora torget. Kommunfullmäktiges ordförande Gun Eriksson överlämnar svenskt medborgarskapsbevis och bordsflagga till var och en. Vid regn hålls ceremonin inomhus på S:t Pers skola

Kl.12.00-16.00: TRÄ – tiden är ingenting. En utställning om 1000 år av arkeologi, konst, kulturarv och design på Sigtuna Museum och i Rådhuset visas del 1 av museets nya basutställning.

Kl. 13.00-14.00: Sigtunabuggen, startar vid Minigolfen

Kl.14.00-14.45: Clown för alla barn, Drakegårdens trädgård

Kl. 15.00-16.30: Nationaldagsfirande och utdelning av Sigtuna Hembygdsförenings kulturpris 2016 på Stora torget

 

Barnens Nationaldag på Steninge slott

Tid: 10.00-17.00

Här firas Barnens Nationaldag traditionsenligt med bland annat minitivoli, trädgårdsskola och ridtur på islandshäst. I den vackra miljön framför Stenladan kan du njuta av god mat, musik och många härliga aktiviteter för hela familjen.

 

Wenngarn

Tid: 10.00-18.00 (slottets öppettider)

Wenngarn flaggas det för nationaldagen och slottet håller öppet. Här kan du bli serverad ”Sverigebakelsen”, både på slottet och i bageriet. Alla är varmt välkomna!

 

Skoklosters slott

Tid: 11.00-17.00

Skokloster slott bjuder på aktiviter som marknad, musik och underhållning från bland annat kören Romeo & Julia och ponnyridning i parken. På nationaldagen invigs dessutom den nya sommarutställningen ”Prakt & Makt – Brahe och 1600-talets adliga livsstil”.

 

Rosersbergs Slott

Tid: 11.00-17.00

Fira nationaldagen på Rosersbergs slott med musik, mat och kultur i kunglig miljö. Besök den nya utställningen ”Kungligt porslin från Rörstrand”, njut av Afternoon tea och kakbuffé samt konsert med Musikkåren Tre Kronor.

 

Valstadagen

Tid: 12.00–18.00

Plats: Valsta vattentorn och Vattentornsparken

Valstadagen är en festival som bjuder på en fantastisk matmarknad från alla världens hörn, musik, aktiviteter, glädje och folkmyller samt kulturmöten. Det är en festival där kommuninvånare, föreningar och näringsliv tillsammans möts för att fira nationaldagen.

För barnen bjuds det på aktiviteter som prova på Seg Way, klättervägg, surfsimulator, ansiktsmålning, hoppborg och mycket mer. Polisen och räddningstjänsten kommer att vara på plats för att möta invånarna och visa upp räddningstjänstens brandbil.

Kom och fira med oss!

På Scenen

Zillah och Totte är konferencierer.
12.00 Märsta Folkdansgille dansar in festivalen
12.30 Invigningstal: Ibrahim Khalifa (S), kommunstyrelsens ordförande och Ali Wandi (S), ordförande kommundelsrådet Valsta
13.05 Carl Erik Törn – bjuder upp till dans
14.00 Tobbas Trio – musikunderhållning
14.30 Alexandra Ahlskog – vinnare av Sigtunas egna funkismello
14.40 Jens Hult – musikunderhållning
15.25 Dylan – musikunderhållning
15.40 Martin Almgren – Idolvinnaren 2015
16.30 Tobbas Trio – musikunderhållning
16.50 Essa Cham – musikunderhållning
17.25 Fågel Roc – musikunderhållning

Lämna en kommentar