Valborg i Sigtuna

I Sigtuna finns det många ställen att fira Valborg på. Vi önskar dig en trevlig kväll!

Valborgsmässoafton 30/4

SIGTUNA

Sigtuna hembygdsförening bjuder in till traditionsenligt firande med sång, vårtal av komminister Maria Eckerdal, brasa och fyrverkerier i Drakegårdens trädgård kl. 20.30.

1909 Sigtuna Stadshotell firar Valborg hela helgen med Weekendpaket, Valborgsmeny, lyxigt relaxpaket och Afternoon tea.

WENNGARN

Fira Valborg i Wenngarns vackra miljöer med brasa, fackeltåg och varm must. Elden tänds vid Orangeriet kl. 20.00.

Avnjut en 3-rätters valborgsupé på Restaurang Anstalten före elden och varför inte boka valborgspaketet med en övernattning? Läs mer om paketet här.

MÄRSTA

Brasa, tivoli och fyrverkerier vid nya grusplanen vid Midgårdsvägen. Fackeltåget startar kl. 20.00, och brasan tänds kl. 20.00. Stort fyrverkeri kl. 22. Tivolit börjar redan på fredagen den 29 april med utlottning av godis, fribiljetter till karuseller med mera kl: 18.00.

ROSERSBERG

Mellan kl. 10-14 bjuder Rosersbergs scoutkår in till tipspromenad, femkamp och korvgrillning med start från Orrgården. Sedan kl. 20.15 är det samling för fackeltåg med scouterna, som även den går från Orrgården, kl. 20.45 till Råbergsvallens grusplan för tändning av majbrasan kl. 21.00.

HUSBY

Husby-Ärlinghundras hembygdsförening valborgsfirande vid Husby skola öppnar sina dörrar kl.19 med servering. Jan-Peter Alm håller vårtal och därefter sjunger kören Sångfåglarna in våren. Brasan tänds kl. 20.00.

SKEPPTUNA

Samling vid Lilla Ulletuna för ett traditionsenligt valborgsfirande med Skepptuna hembygdsförening kl. 20.00. Vårtal ska hållas av Eje Erixon.

Helgaktiviteter 29 april-1 maj

Invig helgen med en trevlig after work och grillpremiär på Clarion Hotel Arlanda! Hotellet bjuder in till terasshäng i solen, schyssta priser i baren och skön DJ. Från kl.16.00.

Skoklosters slott säsongsöppnar, guidade turer tar dig genom vackra rum på flera våningar med originalmöbler från olika århundraden. Öppet kl. 11-16

Wenngarn arrangerar Trädgårdsdagar för andra året i rad under Valborgshelgen 30 april-1 maj. Dagen kommer bland annat att innehålla trädgårdsmarknad, inspirerande föreläsningar, visning av ”Hus utan sladd” och ”Plus-boendet”, familjeaktiviteter och ölprovning på Bryggeriet. Öppet kl. 11-15. Se här för fullständigt program.

Rosersbergs slott, ett av de tio kungliga slotten, säsongsöppnar med guidade turer under helgerna i maj. Passa på att gå en guidad visning lördag–söndag: kl. 11, 12, 13, 14, och 15. Missa inte att besöka slottscaféet och avnjuta av en god bakelse i Junoflygeln.

Missa inte heller den 15, 22 och 29 maj då Rosersbergs Slottshotell bjuder in till Slottssöndagar där en guidad slottsvisning kombineras med en läcker kak- och tårtbuffé. För mer information och bokning klicka här.

 

 

Lämna en kommentar