RC Chocolats konditor tog EM-brons

Vid europamästerskapen i konditori kom svenska landslaget, med RC Chocolats konditor Ronny Latva, på tredje plats. Det betyder att landslaget är direktkvalificerat till VM som hålls i franska Lyon 22-23 januari 2017.

Under 5 timmar tillverkade de tävlande lagen en sockerskulptur, en chokladskulptur (skulpterad utifrån ett 23 kg tungt chokladblock) en tallriksdessert i tio portioner och en glasstårta. Sverige kom på tredje plats, efter vinnande Belgien och tvåan Danmark.

– Att få vara med på VM i konditori har alltid varit med på min bucket list. Inför en stor tävling tränar vi i laget minst 30 heldagar ihop och sedan minst lika mycket själva, säger Ronny Latva i en artikel på swedavia.se.

RC Chocolat finns på tre ställen i Sigtuna – i SkyCity och i Terminal 5 på Stockholm Arlanda Airport, och på Stora gatan i Sigtuna stad. Dessvärre kommer inte tävlingsbidragen att finnas till försäljning, då de är alltför komplicerade att göra. Dock kan vi garantera att du inte kommer att bli besviken på deras ordinarie sortiment, perfekt att ta med hem eller äta på plats.

Läs mer om RC Chocolat här! Läs mer om konditorlandslaget här.

Lämna en kommentar