Vinteraktiviteter i Sigtuna

Njut av vintern och rör på benen. I Sigtuna finns många möjligheter till utomhusaktiviteter som skridskoåkning, pulkaåkning och skidåkning. Avsluta gärna med en värmande fikastund på något av våra caféer!

Skridskoåkning på Mälaren

Just nu är isen 15 -20 cm tjock och sjöisen är plogad i Sigtuna. Tänk på att skridskoåkning alltid sker på egen risk. Granska alltid väder- och israpporter. Ha alltid med dig isdubbar och åk flera tillsammans!

För aktuell israpport, se här.

För mer information om plogade rundslingor på Mälaren, klicka här.

 

Spolade isar för allmänheten

Här finns det spolade isar för allmänheten och som inte används för schemalagda matcher:

Märsta

Kanonkulleparken

Orionparken

Eddaskolan

Tingvallaskolan

Sigtuna

Brännbo

Til

Rosersberg

Råbergsvallen

Kika gärna på kommunens hemsida för uppdaterad information, eftersom Moder Natur kan vara något nyckfull och ändra väderlaget snabbt!

För er som föredrar att åka inomhus, erbjuder Pinnbackshallens ishall skridskoåkning. För öppettider, klicka här.

 

Hyra Skridskor?

Sigtuna Sport & Uteliv kan du hyra skridskor.

 

Vikingarännet

För alla som vill utmana sig på långfärdsskridskor är det snart dags för det traditionella Vikingarännet söndagen den 14 februari. Det är en mäktig upplevelse att delta i världens längsta lopp för långfärdsskridskor. Loppet går i år med start och mål i Sigtuna. Kom till hamnen i Sigtuna och heja på alla åkarna!

Läs gärna mer om Vikingarännet här och anmäl dig till loppet på Vikingarännets hemsida

 

Månskensskridskor på Sigtunafjärden

Kan du inte få nog av skridskoåkning? Lördagen den 20 februari arrangerar Lions Club Sigtuna månskensskridskor på Sigtunafjärden, en 2 km upplyst bana av marschaller i månskenet. Månskensentrén är frivillig, allt överskott går oavkortat till Lions cancerforskningsfond vid Akademiska sjukhuset i Uppsala. Läs gärna mer om evenemanget här

 

Sigtunas slalombacke erbjuder utförsåkning och pulkaåkning för stora och små!

Äntligen har Humbacken och Sigtuna Alpina öppnat upp för skidåkning. Backen är öppen lördagar och söndagar 10-16 samt onsdagar 18-21 så länge väderlaget håller. I år erbjuder Sigtuna Alpina även skidskola. Intill Humbacken finns det en pulkabacke med konstsnö för de mindre barnen. För mer information, kika gärna på Sigtuna Alpinas hemsida eller på deras Facebooksida för uppdaterad information.

 

Elljusspår och skidspår

Ta en skön promenad, joggingtur eller varför inte en skidtur i något av skidspåren? I Sigtuna kommun finns det fyra elbelysta motionsspår:

Sigtuna: Hällsbospåret (även skidspår)

Märsta: Valstaspåret och Pinbacksspåret

Rosersberg: Rosersbergsspåret

För aktuella skidspår, klicka här

Lämna en kommentar