Världens största pärlplatta – i Sigtuna!

Nu kan du beskåda världens största pärlplatta på Stockholm Arlanda Airport. Under höstterminen har cirka 200 elever på Väringaskolan i Sigtuna arbetat med att färdigställa en 40 kvadratmeter stor pärlplatta som föreställer eleverna framför Sigtunas Rådhus. Gemensamt har barnen lagt över 1,6 miljoner pärlor på ett antal små pärlplattor som sedan har monterats ihop.

– I början kändes det jättekul men med tiden undrade man hur många pärlplattor man egentligen behövde göra? berättar en av eleverna från Väringaskolan.

– Jag var rädd att vi skulle få hem pärlplattorna som läxa, berättar en annan elev.

Tanken med projektet har varit att få eleverna att kämpa för ett gemensamt mål och att de ska känna att de tillsammans kan skapa storverk och slå ett världsrekord.

Under måndagen den 7 december var alla skolelever på plats på Arlanda för att se den slutliga pärlplattan upphängd i Terminal 5 och för att få den godkänd av Guinness Rekordbok som ett världsrekord. Glädjeropen och applåderna var många och långa när det förkunnades att världsrekordet var satt.

Efteråt berättar en elev att den färdiga pärlplattan och världsrekordet betyder jättemycket för alla elever på skolan. – Om vi på Väringaskolan ska sätta ett nytt världsrekord vill jag att vi lagar världens största hamburgare!

Lämna en kommentar