Filmfest när biograferna öppnar igen

Under våren och sommaren har Sigtuna saknat en öppen biograf, men på lördag återinvigs Biokällan i Märsta och senare i höst även Gröna Ladan i Sigtuna stad. 

Det är med pompa och ståt som Biokällan öppnar igen, nu i regi av Folkets Bio som inleder med att erbjuda film varje kväll hela första veckan.   
På lördag klockan 17.30 börjar den stora festen med mingel i Biokällans foajé. Sedan blir det gratis visning av den kritikerrosade filmen om ikonen och skådespelerskan Ingrid Bergman. ”Jag är Ingrid” hade Sverigepremiär förra veckan och regissören Stig Björkman kommer att vara på plats för att presentera sitt verk.

Återinvigningen av Biokällan smygstartar redan klockan 12.00 med en timmes filmvisning för de yngsta. 
– Biokällan ska vara en biograf för alla. Vårt mål är att ha en mycket varierad repertoar. Fokus kommer att ligga på kvalitetsfilm från hela världen men vi kommer också att erbjuda bredare filmer. Vi kommer även ha en stor satsning på barn- och ungdomsfilm och då samarbeta med bland annat fritidsgårdarna i Sigtuna kommun. Vi vill vara ett nav för kultur i området, säger Oscar Eriksson, projektledaren Folkets Bio.
Efter den första veckans filmfest kommer det sedan att visas film på tisdagar, lördagar och söndagar. På söndagar blir det också matinéfilm.
Senare under hösten öppnar även biografen Gröna Ladan i Sigtuna stad. Där kommer det att bli såväl filmvisning som operakvällar.

Lämna en kommentar